Přejít na obsah

maran5

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele maran5

  1. Neví někdo prosím v jakým poli/skupině v diagu se ta funkce čidla pedálu spojky vyskytuje,měla být v akčních hodnotách skupina 6 ale nejsme štonc ji najít.
  2. Řeším dlouhodobě podobný problém s CDAA-obtížné řazení,pomohlo odvzdušnit spojkový okruh,nejprve to po odvzdušnění šlapalo dobře 2 roky,potom 1 rok a teď se to muselo odvzdušnovat každy týden.Vyměnil se teda spojkový válec na převodovce,vydrželo to týden,tak se vyměnil i ten u pedálu a řazení zatím (3 týdny) dobrý.Ale zase to cuká při řazení,hlavně z 1 na 2,je cítit že to neubere dávkovaní paliva při sešláplé spojce,i otáčky padají nějak pomalu,takže asi spínač spojk. válce?Jsem objednaný na diag.tak dám vědět jak jsem dopadl. Může mít vliv,že se vyčistila a adaptovala škrt.klapka při té první výměně a 2x se odpojovala baterka,že se vymazaly náký hodnoty co mají vliv na chování motoru?
  3. Třeba autoservis Jurečka Brno - https://forum.octaviaclub.cz/topic/28696-oprava-motor%C5%AF-18-tsi-cdaa/ anebo třeba tady - http://www.dtsberoun.cz/motor-1-8tsi-oprava + x dalších ......
  4. Zdravím,výhledově mě čeká výměna vodní pumpy,mám tam nechat dát originál z autorizáku nebo nějakou konkrétní druhovýrobu,koukal jsem,že jsou i pumpy s kovovým tělem,ceny jsou teda řízné,děkuji za postřehy.
  5. Hmm,vw502? Jo,do sekačky dobrej olej...Myslíš,že aditiva pro PD vačku TSI neocení? Když sežene Castrol za dobrou cenu,se zaručeným původem,proč ne,já tuhle značku moc nemusím,ale každej ať si tam nalije co chce.
  6. Já osobně z těch tří jmenovaných bych vzal ten Castrol,jako jediný má normu vw505.01,je střihově stabilnější,výměna po 10 max 12.tis.km.Vřele dopuručuji dávat VIF do benzinu do obyč. N95,aby dobře rozprašovaly vstřikovače,pokud jsou přiucpaný,dělá se hodně sazí,jede to blbě a spotřeba jde nahoru.
  7. Měnil jsem už 2x olej v man. převodovce u 1.8 TSi r.v. 2009 tovární náplň syntetika G052171A2 řazení šlo s mírným odporem v zimě i létě,loni výměna za minerál s aditivy G052512A2-originál podle VINU z autorizáku za 559Kč/litr,řazení za tepla se zlepšilo,za studena stejný,před týdnem jsem tam nalil Ravenol MTF-3 75W 340Kč/litr a řazení jde perfektně,ten olej je schválený a proveřený v praxi a údajně ty originál oleje značně převyšuje.Pokud ti převodovka ale funguje jak má,chybu s orig. olejem neuděláš.
  8. Zdravím,nevíte prosím co by mohlo způsobovat, že spojka zabírá pokaždé trochu jinak,rozdíl je celkem velmi malý,ale když to zabírá blíž u podlahy,tak jde trochu hůř řadit,projevuje se to hlavně v zimě,najeto 90tis.
  9. Spotřeba Ad Blue závisí na kvalitě nafty,čím horší nafta,tím víc si to bere....
  10. Nový typ řetězu je k dostání od 2/2014,poznáš ho podle výřezu ve tvaru písmene "V" na horní části článku řetězu,starý typ je +/-rovný.Já jsem měl v 60 tis. napínák na 4 zubu,po studeným startu to cca 2 sec. zvonilo,v zimě v mrazech po startu "houpaly" otáčky jak kdyby to jelo na 3 válce.
  11. Zdravím,nevíte někdo,jestli patří do manualní převodovky KVT u O2 1.8 TSI CDAA rv.08-11 tento olej: G052171A2 SAE 70W-75 Pač "roxtidy" u Passatu 1.8TSI a převodovky KVT použil tento:G052512A2.
  12. Kulance Škodovky u 9-letého vozu s takovým nájezdem,téměř neslýchané.Byl tam velký doplatek? K oleji gratuluji, M1 ESP 5W-30 - základ PAO+ester,multifunkční aditivační balík,bod vzplanutí 254 stupňů,v C3 nic lepšího není.
  13. Zdravím,dnes jsem si všiml,že mě mezi chladíčem a nárazníkem lítá tenký černý vlnitý šlauch s konektorem něco jak botka,nemá el.piny,neví někdo prosím na co to je a kam to patří? Díky
  14. Nemá někdo zkušenost,jak velký nájezd vydrží ten nový modifikovaný rozvodový řetěz (od 2/2014) ,než se dostane na 4-5 zub napínáku?
  15. Vrtá mi hlavou-jsou teda ty oleje A3/B4 opravdu to nejlepší (nejvhodnější) co do TSI nalejt?Když olejový výpary z PCV jdou zpátky do sání,tak ten olej by měl asi tvořit(obsahovat) co nejmíň popela.Není teda nakonec vhodnější olej C3-nízký obsah síry,ale nesnížená viskozita?
  16. S tím benzínem,tak na tom asi něco bude,beru už pouze na OMV Maxxmotion 95 co je dovezený z rakouska a výfuk je čistý, jak kdyby to jezdilo na vodu.Když jsem natankoval u Shellu nebo Benzině normální N95,tak po vyjetý nádrži výfuk černý jak bota.
  17. Po opravě bych se určitě vyhnul Magnatecu,no a jestli do TSI olej bez C3 právě nevytváří víc karbonu,to je téma na dlouhou diskuzi...
  18. Bazarová O2 FL 1.8 TSI vyr.02/2009,tachometr 456 tis. km https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/17624630?goFrom=list
  19. maran5

    Spotreba oleje

    No řekl bych,že je slušná šance,že máš ještě bezproblémový typ píst. kroužků.Průser je je ten olejový interval po 30 tis.,dokáže i ty dobrý kroužky zalepit.Je tam samozřejmě ještě spousta jiných neznámých a proměnných faktorů,které rozhodnou.Určitě dej vědět,jak jsi dopadl.....
  20. Zdravím,chci se zeptat,měnil nebo kontroloval jste někdy někdo olej v mech.převodovce u 1.8tsi?Jestli ano, můžete sem prosím hodit,v jakým byl stavu při konkrétním nájezdu km a letech?Případně jestli jste zaznamenali nějaký rozdíl před a po výměně? Díky
  21. Magnatec nemá v TSI co dělat,není to vrcholná řada olejů,když už teda Castrol,tak Edge,Magnatec v benzinových motorech rychle karbonuje,stížnosti na něj na netu jde najít.5w-30 LL dělá TSI dobře,ale musí se sledovat barva,jakmile jde z hnědé barvy do černé,musí ven!
  22. Jestli to byl Castrol 10w-40,tak to mohl být Magnatec a ten bohužel nemá VW502.Motor s timto datem výroby může začít žrát olej jen po velmi dlouho zanedbané (nevhodné) údržbě.Tipnul bych si že,tam nepříznivých okolností bude více,dlouho neměněný vzduchový filtr,benzín od Pap-oilu atd.
  23. U p.Jurečky jsem si nechal v lednu u 1.8 TSI CDAA 4/2009 vyměnit řetez,napínák,kluzný lišty,perfektní práce, hotovo od přistavení vozu za 3,5 hodiny,autorizák za to chtěl 14 tis,chtěli měnit i spodní ozubený kolo,tabulkově na to mají cca 8 hodin práce,u p.Jurečky cena poloviční. Vůz má najeto 62 tis.km,napínák byl už na 4-tém zubu,po studeným startu se ozývalo 2 sec. zvonění. S autorizákem končím a vozidlo budu servisovat pouze zde,oceňuji přístup,kvalitu,odbornost p.Jurečky.
  24. Všichni majitelé postižených vozů se měli nějak spojit a společně oslovit MB o nabídku řešení,pokud by to odmítla,tak společně podat hromadnou žalobu na vyrobce vozidla/motoru a pořádně to rozetřít v médiích.By se rychle zjistilo že všechny certifikáty a kontroly kvality,ISO xxxx,jsou jen prázné sliby,pač kdyby to(pístní kroužky,napínáky) jen trochu testovali v životních zkouškách,tak by to nemohlo opustit výrobní závod. Já s vozidly Škoda končím, před 3 roky Winterkorn prohlásil,že Škodovka dělá příliš luxusní auta a bude muset ubrat,aby to neohrožovalo VW a na novým Superbu je to znát,uvnitř pocitově působí strašně laciným dojmem,prostě šetřit,šetřit,šetřit......
×
×
  • Vytvořit...