Přejít na obsah

Šindy87

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Šindy87

  1. RS má delší stálý převod, kratší 4. rychlost a i 5. rychlost. Nicméně ty rozdíly jsou naprosto minimální a tak malé, že pokud by v reálu s těmi auty jel naprostý lajk, tak to nepozná a vůbec si toho nevšimne, protože rozdíl je v desítkách otáček. zde si to můžeš zadat do tohoto kalkulátoru otáček u zadej rozměr pneu 205/50-17. které má RS http://niceone.mysteria.cz/calculator.html
  2. Dobrá díky za info. Zkusím to teď po svátcích, optám se na to. :) Podle mých zjištění by se ta výměna měla právě týkat i těch cívek co mám já. Nicméně to mám zjištěné z různých diskuzních škodováckých fór. Nic oficiálně potvrzené. :) Každopádně moc díky. EDIT: Dnes (28. 12.) jsem byl ve Škodovce se optat na ty cívky a skutečně se mění všechny, které nekončí na R či D. Akce stále trvá, takže v pátek jdu na výměnu všech cívek.. Co se týče pravidelnosti servisů, vyplněné servisky atd. Tak pán kolem 60 let velmi ochotný a nic takového se neřešilo. Pouze chtěl VIN a zda nevím, co tam mám za cívky, že by se to muselo jinak nejdřív zkontrolovat a pak až případně měnit. Když jsem mu oznámil, že mé končí všechny na 115A, tak nic více nechtěl a jenom jsme se domluvili na termínu. :) Pokud by tedy někdo také ještě řešil potencionální výměnu těch "vadných" cívek, tak se stále, v rámci té akce ve Škodovce zdarma, mění.
  3. Díky za odpověď. Serviska vyplněná je, nicméně auto je dovezené z Německa, kde jezdilo stále do stejného servisu, ten ovšem po čase od Škodovky odešel. První tři razítka jsou od Škodovky od 2005 do 2009. Mám ročník 2004. Pak ten servis už u Škodovky nebyl. Cívky mi končí na 115A, jak jsem zmínil v postu předešlém. Jejich výroba je 47. týden roku 2003. Nicméně pokud to po skončení záruky jezdilo už jinam, tak to by snad vliv mít na to nemělo, ne? Psal jsem i na Škoda auto na jejich info email a zajdu si i k autorizovanému prodejci u nás, kde bydlím. Chtěl jsem vědět váš názor. Za to díky. :)
  4. Ahoj, snad mi někdo odpoví ještě v tomto topicu. Pročítám toto forum už nějakou dobu a chci poděkovat za užitečné rady, které jsem tu našel. Dost mi jich pomohlo. :) Můj dotaz se týká této akce na výměnu zapalovacích cívek. Pořídil jsem si v srpnu Octavii 1.8T RS. Díval jsem se na cívky, jaké mám a mám originální pro VAG od výrobce Eldor z Itálie. Číslo mají 06A 905 115A. Dočetl jsem se, že v pořádku jsou cívky co končí na R a D. Pročítal jsem i britské forum Škoda a tam někdo zmiňoval, že stejné cívky co mám já mu vyměnili. Můj dotaz tedy je, zda má cenu zajít do nějakého autorizáku a optat se na to, zda mám vadné cívky a pokud ano, zda mi je ještě vymění. Přeci jen od té akce už je to 5 let. Na Briskoda ovšem psali, že i letos jim to v UK měnili. Ptám se protože řeším problém, který by mohl souviset i s cívkami, tak kdyby byla možnost je zdarma vyměnit, bylo by to příjemné a ušetřilo by to peníze. Předem díky za odpověď. :)
×
×
  • Vytvořit...