Přejít na obsah

vuva

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele vuva

  1. vuva

    Spotřeba

    Zdravím, moje spotřeba je aktuálně 6,2 l/100km dlouhodobé palubní statistiky. Když jsem kupoval, tak tam byla 7,2l. Je pravda, že s tím jezdím celkem jako beránek (brzdění motorem kdykoliv se to jen trošku dá a žádný velký honičky). Ale samozřejmě tomu občas "šlápnu na krk", aby se to trošku vypálilo. Další věc je, že jezdím výhradně na Verva 100. Nevím do jaké míry je nízká spotřeba dána jízdním stylem a nebo palivem. Nicméně tankuji výhradně vervu. Toliko má zkušenost.
  2. Zdravím, mám problém s motorem. Nejdřív se mi stalo to, že jsem prorazil vanu. No a jelikož si dávám docela nahlas hudbu, tak jsem neslyšel alarm při nízkém tlaku oleje (při červené kontrolce tlaku oleje). Po zjištění, že mám ve vaně díru asi 3 cm v průměru jsem se nechal odtáhnout domů do garáže. Kvůli jistým záležitostem to bylo asi týden bez oleje. Po namontování opravené vany, nalití oleje (+výměna olej. filtru) jsem to chtěl natočit. Ale motor jen točí, ale ani neškytne (podle otáčkoměru cca. 200 ot./min.). Takže jsem si to připojil na diagnostiku. Chyba která tam normálně nebývala je zkrat na kostru snímače polohy vačkového hřídele. Po smazání se ani po opakovaných pokusech o natočení chyba znovu neukázala. Ale problém s nastartováním přetrvává. Proto se chci zeptat, jestli někdo neví, co by to mohlo být. Ještě dál co už vím. Benzín tam jde, systém je pod tlakem a jiskru to též dává. Nic moc dalšího si doma s vybavením co mám zjistit nedokážu. Ale spekulace co by to mohlo být mám následující : skočený rozvod (ještě víc než už pravděpodobně byl před nehodou) a nebo jestli se za tu krátkou jízdu bez oleje mohl zničit přestavovač vačky (to není můj nápad, ani se mi moc nezdá když by měl makat až při vyšších otáčkách, ne na volnoběh) a poslední co mě dnes ještě napadlo. Jestli to není třeba jen snímačem polohy vačky. Proč tam totiž byla ta chyba? Na druhou stranu se mi ale nezdá, že se ta chyba neobjeví už při pokusu o natočení, když už z něj jednotka musí brát signál o poloze. Všem co mají nějaký nápad děkuji.
  3. Jinak, jistě někoho bude zajímat ještě jak funguje v závislosti na klíčku. Co jsem zatím zkoušel, tak samozřejmě hraje se zapnutým klíčkem do první polohy (svítící kontrolky). Po vypnutí do polohy nula se rádio nevypne, to udělá až po vytažení klíčku. Bez klíčku v prví poloze mi nešlo vůbec zapnout. Pokud se vytáhne klíček bez vypnutí rádia, tak se rádio samo zapne při příštím otočení klíčku do první polohy. Jinak co se týče zvyšování hlasitosti s vzrůstající rychlostí, ještě to nemám tak dokonale vypozorované, ale zdá se mi, že se nezvyšuje na rozdíl od předchozího originálu (STREAM bez mp3).
  4. Konkrétně jsem koupil model D90620. Z nějakého důvodu už ho nemají v nabídce, proč ho nemají se můžete poptat (na stránkách mají online chat) Jinak stálo 12990. Čili nějaké 3 tisíce dražší než to uvedené. Zvuk je s originálními repro na můj vkus dobrý. Poslouchám taneční hudbu (dance, trance, house, ...) a tam mi to hraje dost pěkně. Hudba kde by bylo potřeba víc výšky jsem nezkoušel.
  5. Zdravím, nikdo mi nedal doporučení a tak jsem se po nějaké úvaze rozhodl zkusit. Nekoupil jsem tedy ten model co jsem dal výše dříve odkaz, ale dražší model. Po zhruba dvou týdnech používání rádia musím konstatovat, že je vážně dobré. Jsem s ním velice spokojen. Montáž velice jednoduchá. Jediné co potřebovalo nějakou zručnost (jen velice základní) bylo napojení fantomového napáječe antény. Ten nebyl součástí balení, ale to je s cenou 160Kč (FAKRA-DIN na www.2din.cz) celkem detail. Rádio krásně sedí do interiéru jak tvarem tak i podsvětlením. Při spouštění se tam dokonce zobrazí logo Škoda auto. Asi jedinou nevýhodu spatřuji v tom, že se rádio nespustí hned po stisknutí startovacího tlačítka. To je ale pochopitelné, vzhledem k tomu, že to má operační systém (Android).
  6. Zdravím, před měsícem jsem si koupil kombičku Octavii 2 2005 s originálním STREAM-em (typ bez mp3). Jelikož mi přehrávání mp3 dost schází, přemýšlím o obstarání si jiného rádia. Konkrétně se mi celkem zamlouvá tohle : "Speciální autorádio 7" pro Škoda Octavia 2 AS620". Tady je odkaz : https://www.2din.cz/specialni-autoradia/specialni-autoradio-7-pro-skoda-octavia-2-18 Jde mi především o to, jestli má někdo tady zkušenost s tímhle konkrétním kouskem, případně s nějakým podobným rádiem. To jak ho tady na té stránce prezentují ve mně vyvolává pocit, že je to v podstatě originál s více funkcemi a za lepší peníz. Nejsem si jist, jestli tomu věřit. O nákupu další aparatury budu uvažovat až poté, co si vyzkouším jak originální uhraje mojí hudbu. Díky za názory :-)
×
×
  • Vytvořit...