Přejít na obsah

Škoda Q1

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

504 zobrazení profilu

Škoda Q1's Achievements

0

Popularita

  1. Nechal jsem si (ke klasickému el. ovládání co je z výroby) dodělat zavírání 5. dveří z interiéru tlačítkem a vlastně tak i klíčem - konečně má el. otevírání a zavírání smysl :) ..Jen mi jde o to, že se všichni baví o nějakém překódování. Já dostal info, že se tam dávalo nějaké relátko apod. Respektive mi zorvna vypínali i Start-stop, tak nevím k čemu to relátko bylo. Tlačítko na start-stop je znegované (od startu svítí oranžově) a co se týče zavírání funguje suprově :) ..konečně! :) Neví někdo něco o tom relátku?
  2. Super, otázku podpořím, zajímala by mě odpověď taky. Byť bych se divil, kdyby to šlo. Superb vyšší rychlost umí, ale ten se taky dokáže z nuly i rozjet.
  3. Auto mám asi tři týdny a po dvou týdnech se mi zdálo, že při zavírání el. 5. dveří začali bouchat, respektive oproti původnímu stavu bouchají nějak. Předtím to krásně tiše dovíralo. No, říkal jsem si že pojedu do servisu na reklamaci (drnčí mi i něco v uchycení pásu spolujezdce, když je pás na volno), ale pak jsem nějak ty dveře v otevřeném stavu více zvedl a bouchání přestalo. Asi někdo omylem je zatáhl níž ( ne že by to mělo mít na něco vliv ). Pokud se bouchání vrátí jdu reklamovat. Má to dojet krásně tiše až do konce v podstatě (určitě žádné "buch") .
  4. M_ike: to dokódování je super. Skoro až tak, že se asi po tom taky porozhlédnu. Jen nemám Columbus, jen Bolero bez navi. Tak už máš mazla v ruce? Nějaký další foto z cest a interiéru? :-). .
  5. Pěkný auto, hodně radosti s ním přeji! Na dokodování tady najdeš odborníků na slovo vzatých více než dosti :-) ..co to je za barvu?
  6. Pěkně a pěkné! :-)..túze pěkné. Co interiér? Barva, materiály apod.? :-) ..a 18" kola-nejsou tvrdá? ps: kolik km ročně najezdis že jsi šel to této kombinace? pss: s výměnou za led se asi nechám inspirovat :-) ..a taky by mě zajímalo, co se dá na L&K výbavě ještě odblokovat?
  7. Paráda výbavový stupeň! Gratulace k výběru, tak pak podej reference jak dorazí ;-) ..
  8. A kolik to tak točí když to řadí? Já mám zkusenot ze rozmezí při klidné jízdě je 1350-1800.
  9. No, povím vám že sehnat 1.4. TSI DSG na půjčení je oříšek. Ale nakonec se povedlo s touto kombinací jezdit pár dní. Škoda, že už není zima a nemohl jsem vyzkoušet jak rychle má zahřátý motor oproti 2.0 TDI, ale jinak jsem více překvapení jak to perfektní svezení je. Motor na můj vkus drží nižší otáčky, ale jinak to opravdu krásně jede. Žádný kadle-kadle a krásné ticho. Spotřeba 6,8l a když jsem jednu 80km cestu opravdu spěchal, tak 7,5l. Na jízdní styl to bude vcelku dost háklivé. No, mám ještě pár dní na to vyřešit dilema viz téma :-) .. Kdyby měl někdo tip jak porovnat servisní náklady 1.4 TSI DSG a 2.0 TDI DSG sem s ním prosím.
  10. Díky za názor. Zatím TSI lehce výhrává. Nemáš zkušenosti s DGS osobně? Neb je to šílené. V jednom autosalonu ti řeknou že takovéto cestování je na TDI s DSG v pohodě a na nájezd 24tis ročně určitě TDI, a v druhém ti řeknou že určitě TSI. Hlavně scháním už nějaký pátek salon, který má na zapůjčení 1.4 TSI DSG. Tato kombinace je asi opravdu moc vzácná, neb i když nabídzím peníze (a ne zrovna málo, tak prostě ji nikdo na salonu nemá). Ještě jednou díky za názor.
  11. Malinko to tu oživím, neb přesně 1.4 TSI s DSG je jedna z verzí co chci koupit (soupeří s 2.0TDI DSG). Považuješ za nesprávné, že DSG to u tohoto motoru podtáčí? Je někde možné najít kolik otáček na jakou rychlost toči s jakou spotřebou? Respektive jak moc a čemu to podtáčení vadí? Mám naprosto běžný jízdní styl, spíše na pohodu, ale někdy spěchám. Určitě bych se DSG nechtěl vzdávat. Tedy tuto kombinaci nedoporučuješ? Případně můžeš kouknut zde? http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=31707 Docela by mne zajímalo co vybereš a řekneš k mému rozhodování s výběrem. Už mám na to jen chvíli. Díky.
  12. Neví někdo, jak moc jiné jsou tlumiče (pružiny) u tohoto paketu? Respektive, jestli náhodou není podvozek pak celkově měkčí, navíc když je o 15mm výše? Případně má li tento paket cenu vzít a lze někde najít vizuální porovnání?
  13. Děkuji za názor. Já si právě říkal, že těch cca 24tis za rok (spíše více nez méně) je už třeba i na diesel. Jinak ve výbavě mám už snad vše za co jsem ochotný zaplatiti, tak to nezávislé bylo spíše pro diesel, jestli mu to nepoůže. Jsem zvědavý na další reakce dalších zkušených :) ..
  14. Zdravím všechny co rozumí a umějí poradit. Zvažuji koupi Octavie III combi ve výše vypsaných dvou motorizacích. Obecně předpokldádám, že ji budu vlastnit do konce její dní a chovat se k ní a motoru tak, jak se má. Varianta prodeje po 4letech není jistá - může nastat. Teď to důležité: Roční nájezd za poslední dva roky cca 24tis km. Jizní styl spíše na pohodu (bez zásadního kouknání na spotřebu - byť tomu někdy - jen když bude olej teplý, dám ) Jelikož bydlím cca 19Km od Brna a v Brně je většina našich dodavatelů, firem a i větší část zákazníků, tak 55% tvoří okresky, 30% město a 15% dálnice. Obvyklý den vypadá tak, že ráno vyjedu, jedu oněch cca 20km do Brna, zastavím, jdu něco nakoupit, popojedu přes půl města, jdu na schůzku, popojedu třeba dále atd., a na konci dne opět domů apod. Někdy naopak vyrazím na zaměřování/schůzku do Prahy, Ústí nad. Labem, Mladé Boleslavi apod., Ale obecně častěji to Brno a okolní. Taktéž jezdím na nákupy a za sportem (1-2x ráno za víkend) cca 10km daleko. Samozřejmě jednou ročně k moři a pár výletů po česku bude. Otázky jednak směřuji ke kvaliám, poruchovosti a vhodnosti použití jednotlivých motorizací, tak i převodovek, kdy zrovna k té 7stup. nemám moc důvěru. Ideálně bych osobně kombinoval 1.4TSI s 6stup, ale to nedělají :) ..také srovnání servisních nákladů v horizontu let. Měl jsem na čtyři dny 2.0 TDI DSG a absolutní spokojenost. Spotřeba 5,6-5,9L (běžné ježdění bez koukání na spotřebu, ba naopak jsem sem tam zkoušel co umí). S 1.4TSI DSG jsem nejel - nemají ho snad nikdy k půjčení. DSG je bez debat a v rámci varianty TDi zvažuji i nezávislé topení z výroby (kvůli raní pohodě. Dokáže to ohřát i motor, respektive olej trošku?). Ostatní výbava je vybrána, jedná se spíše o motorizaci a převodovku. Jak se projeví servisní náklady, spotřeba apod. ve vzájemném srovnání. Děkuji moc za tipy, rady, postřehy a zkušenosti. ps: pokud jsem zapomněl něco důležitého zmínit, rád doplním.
×
×
  • Vytvořit...