Přejít na obsah

Karkulka 77

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

577 zobrazení profilu

Karkulka 77's Achievements

0

Popularita

  1. Po okctávce mě doma zbyla dvě fungl nová ložiska do předních nábojů značky OPTIMAL č.101113, EAN číslo: 4031185211130. Venkovní průměr 74mm, vnitřní průměr 40mm a šířka 40mm. Pasují na AUDI, SEAT, ŠKODA, VW. Stála mě 500Kč/ks, nechám je obě za 700Kč. GLORIET77@seznam.cz
  2. Převodovka je doma. Sehnal jsem z 75kW, ale nemá označení dole jak mají DUU a DLP, kde mám hledat označení u této skříně??? Děkuji. PS. Kdyby někdo chtěl převodovku DLP která má asi vylomený zoubek někde na zpátečce tak bud k mání za cenu šrotu, myslím že by se dala ještě použít vzhledem k dostupnosti a ceně těchto převodovek. Já už ji opravovat nebudu, jdu jiným směrem....
  3. Koupím funkční převodovku na octávii 1,6 74kw (možno i z 1,6 55kW či 75kW a nebo z nafty 1,9 SDI) V rozumné vzdálenosti od Třebíče a za rozumnou cenu. Auto chci opravit a prodat, je nadbytečné a začala zlobit zpátečka.
  4. Tak jsem to zvednul, ani nic neodpojoval jen jsem to natočil a dal zpátečku, přibrzdil nohou levej kotouč a hrká to pořád, přibrzdím pravej a to samý, kdyby to byly (kéž by to byly) poloosy tak by to ustalo, bude to v převodovce. Nyní otázka co? Diferák, pak proč na kvaldy dopředu to necvaká??? Vyloměný zub na zpátečce??? Možné by to mohlo být, u náklaďáků a traktorů se to stává, ale u osobáku??? Z 1,9 TDI 66kW tam nepůjde? Je to skoro stejnej výkon. Kdysi jsem tam známému dával z ropáka, ale je to už 15let ne-li dýl to si nepamatuju co to bylo zač. Tak jsem to testl, nahrál. rachot jde z místa za levou poloosou, není tam někde kolo na zpátečku? Po vypuštění oleje je pěknej, ale našel jsem v něm na magnetu tři malinké úlomky lesklého kovu, asi zuby??? Převodovka už je DLP, takže dif to asi není. No každopádně buď vrakáč či opravit, ale nemohu sehnat jinou skříň za rozumnej peníz, auto už je pro mne nabbytečný tak mělo jít za 15 možná 10 dál :( .... https://youtu.be/DBSQwa2U_FE
  5. Tak se možná přidám do klubu, dva a půl roku sloužila a nebyl jediný náznak problémů, nyní když ji chci prodat tak začala trucovat. V sobotu jsem dojel a zacouval do lesa, naložil pár větví a dojel domů, zacouval do dvora, složil a vyjel ven, normálně zaparkoval.... Po cca 4hodinách si je vzala manželka a při vycouvávání něco klepalo, dopředu to neklepe a jede tiše a plynule. Zjistil jsem to až v nedělu když jsem pod autem chtěl posekat trávu. Je to takové pravidelné cvakání při couvání, je slyšet venku u uvnitř. Když to rozcouvu a vyřadím rychlost a couvu jen tak tak je ticho. Dopředu to nedělá. Napadl mě diferák, je to 1,7 74kW rok 97 či 98, ale to by bylo hlučné i dopředu a cukalo by to??? Nemohu na převodovce najít označení. Ještě mě napadl pravý vnitřní kloub, je na něm asi volná manžeta na poloose, tedy při hmátnutí zezvrchu. Setkal se někdo s něčím takovým? Aauto zvednu, odpojím poloosy a uvidím zda to ustane či ne. Z čeho tam pasuje převodovky, když na 1,6 jsou nedostatkový??? Děkuji za každou radu.
  6. Karkulka 77

    Dobijení

    Tak zhruba okolo 10km, zapnutá světla a ventilátor, klasická cesta v noci. Místy 30 km rychlostí po rozvrtané silnici :( , takže to chvilku zabralo, doma jsem na altík normálně máknul a ruku na něm bez problému udržel, takže nic extra teplého. Co tam je za altík nevím, ale motor 1,6 74kW.
  7. Karkulka 77

    Dobijení

    Mrknu na to, ale osobně bych zkusil jinou baterku, pokud by nepomohlo jinej altík, a pak hledat po drátech. Ono může to dělat horší baterka a třeba nějaká dioda na můstku a jsou to dvě věci dokupy a už to je.
  8. Karkulka 77

    Dobijení

    Zítra pojedeme oktou cca 20km, tak zkusím máknout, ale popravdě tolik by mít asi neměl. Na R 19 po ujetejch 100km jsem altík normálně odmontoval a odnesl, teplej byl ale ne tak aby se nedal unést. Zítra či spíš v nedělu napíšu jak. Ale i tu baterku bych zkusil!
  9. Také mě napadlo namontovat něco co zvedne spotřebu, ale to tam ty LED nemusím dávat. Proto raději pátrám po někom kdo to řešil zenerovou diodou, ale osobně tomu moc neholduju, takže se raději optám než něco zmrším. Zatím je světlo vypnuto :( ....... :unsure:
  10. Tak jsem dnes také namontoval LED osvětlení a na automatické to slabě svítí pořád. Dočetl jsem se že vřadit zenerovu diodu. Má někdo odkaz jak to vypadá a potom na jakej drát ji u toho světýlka připájet? Předem děkuji za odpovědi.
  11. No ale když se těm imbusákům nechce, tak to bude muset dolů celé :( . Takže pod krytem mě už žádná zrůdnost v podobě 12 hranných matic nečeká, to je dobře. Hurá na rozvody :) . Děkuju.
  12. Když zde řešíte rozvody, tak se pokusím optat, co za rozměr klíčů je na rozvody potřeba? Hlavně rozměr toho na klice a pak jestli je někde na rozvodech taky nějaká ta 12hranná potvora? To hlavní motor 1,6 74kW rok 98.
  13. Tak jsem bez pár stránek pročetl celé téma, nenašel jsem sice přesně to co hledám (vím že jsem o tom zde někde četl), tak se optám. Máme oktu 98, bez DO, jen centrál na klíček. Safe-lock funguje, světlo také, okna jdou stáhnout a vytáhnout, lze zamčít všechy dveře i odemčít, což je supr, ale nyní ten problém. Dnes manželka došla k autu které ráno uzamčela bylo odemčené a ztáhnutá všechna okna. Kde hledat chybu? Je možné že to dělá ten mikrospínač co je na odemikání v řidičově dveřích??? Ještě napíšu že pohyb klíče je krapet vachrlatý - vychozený, asi by to chtělo novou vložku zámku do dveří, ale auto denně jezdí tak je to těžší, navíc má pouze Levej zámek :(. Děkuji předem za rady.
  14. Karkulka 77

    budíky na Octávia I

    To je divné, právě jsem pročetl návod a tam píší že po zapnutí klíčku se zobrazí údaj který tam byl před vypnutím, takto jako mně se chová okta 97 i známému, tak tedy nevím.
×
×
  • Vytvořit...