Přejít na obsah

Akino

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Akino's Achievements

1

Popularita

  1. Tady měl pán klasickou frézku upnutou ve speciálním držáku do kterého chytil oba klíče vedle sebe. Do originálu spustil nějakou tyčku a ta mu vymezovala pohyb kudy má frézovat. Je to naprosto přesné a krásně to funguje. A cena 100 si myslím, že je optimální, respektive bych čekal cenu cca 70,- Kč. Přes kilo bych za to nedal.
  2. Pán to měl za necelých 5 minut hotové. Díval jsem se jak to dělá, nic na tom zvláštního není. Myslím, že stovka je běžná cena.
  3. Dnes jsem si sehnal nový klíček (dvoutlačítkový vystřelovák) včetně elektroniky, čisté planžety a prázdného IMMO, který je náhradou za dvoutlačítkové vajíčko. Nechal jsem si vyfrézovat planžetu (100,-Kč), dálku jsem nakodoval sám přímo na autě (origo klíč v zapalování, nový klíč v zámku dveří - zamknout odemknout se stlačeným příslušným tlačítkem) a auto funguje jak na klíč, tak na dálku. Ještě nechám nakodovat immo, abych s ním mohl i nastartovat. Celkem mě nový vystřelovák s dálkou vyšel tedy na nějakých 800,- Kč a mám svatý klid.
  4. Tak jsem se k tomu konečně dostal. Problém v kabelech nebyl. Problém byl v zámku a to ten, že mám rozdrbaný ten plast (nebo guma) co je do něj zabalen ten mechanismus, který se zacvakává do očka na kastli. Vyřešil jsem to tak, že jsem za 790,- Kč koupil komplet nový zámek (druhovýroba) a vše funguje jak má. Navíc u tohoto nového zámku je již nějaká něco jako ochrana mikrospínače v podobě nájezdového plíšku, tak snad to nějaký čas bude fungovat.
  5. Od začátku, co auto mám, jsem řešil nefunkční dálku. Po výměně baterek (dvě) mi stále svítila dioda. Dnes mi to elektrikář opravil. Jednalo s o zkrat vadného transponderu (nebo o něčem takovém mluvil). Klíček tedy nevysílal. Oprava stála 300,- Kč. Hledal jsem popis této závady a nikde jsem nic nenašel, tak proto to sem píši.
  6. tak to je dobrá zpráva, já měl za to, že v kapotách je také rozdíl. Takže budu řešit jen masku aby byla faceliftová. Ta co tam mám mi přijde, že je předf. a stejně je popraskaná a moc nesedí.
  7. Nevíte někdo, jak je to s určením verze před faceliftem a po faceliftu a laurin&klement? Jde mi o to, že potřebuji sehnat přední kapotu a nevím, jestli mám shánět facelifttovou nebo jestli mi tam bude pasovat předfaceliftová. Rok mám 2001 jak je v popisu výše.
  8. ne to skutečně není, kdyby to alespoň nebylo 24 hodin pak dám vědět. mám toho k řešení mnohem více (xenony, dálka, zatékání, plechařina), tak se budu zřejmě dotazovat i v ostatních vláknech :-)
  9. Já nejdřív zkusím ten zámek zase vyndat a zavřít dveře, tím zjistím, jestli je problém v kabelech nebo v samotném zámku. Ale dostanu se k tomu asi až na konci týdne. Dnes jsem v práci a zítra se mi nebude chtít nic dělat :-)
  10. Ahoj všichni, když už jsem se k vám přidal, tak se také trochu představím. Tohle je moje první škodovka v životě (vlastně druhá, kdysi jsem měl chvíli hundrtku) i když v práci s ní jezdím denně a to už od dob felicie. Tuhle octávku jsem koupil tak nějak z nutnosti. Potřeboval jsem rychle nějakého levného ropáka a tahle se naskytla. Trochu info: Škoda Octavia liftback motor 1,9 TDi 81 Kw rok 2001 výbava Laurin & Klement (raději bych, kdyby byla jen v základu) najeto něco přes 250tis (snad to i odpovídá) barva modrá 9460 Zatím jsem ve fázi shánění dílů abych ji dal trochu do kupy (hlavně předek v barvě), tak fotografie dodám průběžně.
  11. No vidíš, tohle je přesně rada, kterou jsem potřeboval. Respektive jiný úhel pohledu. To by mohlo odpovídat. Já stále žil v tom, že problém bude v zámku, tedy v tom kolečku (nebo co to je), které mačká na mikrospínač. Když je zámek zacvaknutý, tak stačí velice malý pohyb k tomu aby spínač zmáčkl - nezmáčkl.
  12. Ahoj, podle návodu zde nalezeného jsem vyměnil mikrospínač v zámku řidičovo dveří u Octávie 1,9 TDi 2001 L&K, protože při otevření dveří málokdy rozsvítili stropní osvětlení. Když jsem mikrospínač vyměnil a zapojil celý zámek do dveří, tak jsem ho vyzkoušel tak, že jsem do zámku zacvakl šroubovák (tím jsem simuloval zavření dveří). Takto mikrospínač funguje na výbornou. Když ale dveře skutečně zavřu, tak stále signalizují, že jsou otevřená (svítí kontrolka a stropní osvětlení). Přijde mi to, jako by ven zámek byl nějak špatně vymezen. Zkoušel jsem to jakkoliv seřizovat a stále po zabouchnutí stejné. Když dveře zaklapnu, ale úplně nedobouchnu, tak vše zhasne. Jakmile je dobouchnu, zase se rozsvítí. Mám tedy opačný problém než většina uživatelů, kterým dveře po otevření nesignalizují. Problém se zamykáním nemám, protože zamykám fyzicky klíčkem, protože ač mám dálku, tak po výměně baterií mi na klíčku stále svítí červená dioda a jakýkoliv pokus o párování nefunguje (druhý klíček nemám).
×
×
  • Vytvořit...