Přejít na obsah

Radek81

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    211
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Zájmy
    elektronika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Radek81's Achievements

0

Popularita

  1. Prodám dva kusy ojetých Barum Polaris 3, Zbývající vzorek cca 5mm (na krajích cca 5, uprostřed běhounu cca 5,5mm). Na jednu sezonu to někomu může pomoc na dojetí. Rok výroby viz datumovka 2011 (týden 21). Vhodné obutí např na OC I, kde mi sloužily k plné spokojenosti. Nejsou nijak doskákané ani šišaté. Už prodáno..
  2. Radek81

    Žárovky-LED

    Mám v několika OI i OII LED v interiéru. Všechny sem si dělal sám a nastvoval tak, aby svítily a vydržely (bez přehřívání). Troufnu si tvrdit, že OII před ani po FL nemá diagnostiku na vnitřní osvětlení s jistotou hraničící se 100% Mám dokonce i světýlka ve dveřích nahrazeny LED a nikdy nebyl žádný problém. Exteriér O2 je jiná písnička, tak je diagnostika nastavena velmi přesně a s LEDkama ji obelhat v podstatě nejde, pokud není vypnutá (nebo přenastavená)
  3. WD je tak možná čistící a rozpouštěcí olej. Na mazání takových částí je naprosto nevhodný. Nebuď líný, rozdělej to a namaž nějakou lepší vazelínou.
  4. Po přezutí mi zbyly 2ks zadních pneu a je mi líto je vyhodit, někomu by na jednu sezonu (nebo nahradit chybějící ze sady) mohly pomoct. Cena 200Kč/ks nebo 300/obě (případně dmluva). DOT je tam 2011 a ježděno bylo na autě s udělanou geometrií, bez větších závodnickcýh výzev :) Domluva možná, místo N. Jičín, nebo po domluvě Prostějov
  5. Svítí jednak jen při zaplých hlavních světlech a taky je v rámci držáku žárovky spínač. Takže obojí je dodrženo/OK?
  6. Ale ne... 7805 sice funguje jako 5V stabilizátor, ale zbytek rozdílu napětí (výkonu) usí vyzářit v teple. Takže i kdybys nabíjek 0,5A jako USB z kompu (a nevyužil tak plně potenciál), budeš muset vyzářit cca 4W tepla, což rozhodně není málo. Nějak by to fungovalo, ale správná cesta je měnič. Původně sem měl v autě nějakou čínu deklarovanou jako 3A, no zanedlouho chcípla, tak sem si posatvil 5A a tím nabíjím dvě zařízení naplno 1A (Apple dělič mezi datovými vodiči, zbývající zařízení zkrat datových vodiči)
  7. Jo, jenže zrovna mlhovka je lépe ladit do žluta skrze rozptyl na částečkách vody.. Takže v reflektoru mám NB a v projektoru (mlhovce) mám nějaké žluté 100W verze. Nějak beru, že ty mlhovky mají pomoct vidět a jak vypadají je celkem fuk
  8. Trošku hledat :) http://www.obautodily.cz/skoda-octavia-01-odkladaci-panel-cz-stredovy-423cz261/
  9. Tak zkus místo diodky vzít 5W žárovku a uvidíš. Někde je špatný kontak (vrlký přechodový odpor) - asi nejspíš na kostru.
  10. Radek81

    Laurin led žarovky

    Chvilku sem si s tím hrál pro kámoše (na SPZ) a jednoduše NELZE oblbnout elektroniku - je nastavená tak naknap, že ani 3,5W místo 5W žárovku nenahradí a elektronika hlásí chybu. Pokud by se přece jen nějakymu dementovi z číny podařilo do té smd sestavy nacpat 5W/21W, tak to bude tak párhodinová záležitost. Těch 5W by při troše snahy mooožná uchladil, ale 21W v LED prostě nejde spotřebovat ani vyzářit v teple Jediné řešení je tedy osadit nějakou LED a někam schovat klasickou žárovku - je to prostě jen pro efekt.
  11. Jak jsi ověřil, že je ten starter OK? Jeho solenoid je taky vyzkoušený? Nikdy sem nezkoumal, jak je starter kostřený - tušíte někdo? Nemyslím, že by spoléhali jen na "nejistou" kostru motoru.
  12. Já kupoval gumové benzínové hadičky s vniřtním opletením a stálo to na celou revizi cca 250. Ta benzínová počítá taky s tlakovým zatížením a seženeš ji podle průměru v metráži skoro kdekoliv.
  13. To kolečko jen reguluje napětí - "referenci" do světla v určitém rozsahu (cca 1-10V). O zbytek se stará ten servomotorek uvnitř. Ten dojíždí na referenční hodnotu. Takže funkčnost kolečka lze jednoduše ověřit voltmetrem na jednom z pinů motorku viz http://www.skodaoctavia.cz/clanek/octavia-zapojeni-svetel-piny Stranově se seřizuje na světlometu šroubem - jsou na každém světlometu dva - jeden seřzuje výšku a druhý odklon. Když je ale někdo pako a přetáhne tím šroubem fest, může prasknout vniřní mechanismus plastového ozubení. Jo a výškové nastavení funguje jen na potkávačkách - protože z nich je napájen motorek.
×
×
  • Vytvořit...