Přejít na obsah

Přívěsný vozík za auto


Vlastníte přívěs?  

40 hlasů

  1. 1. Od jakého výrobce


  • Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Právě uvažuji jestli opravit a nebo koupit nový, bohužel nemám moc čas a za měsíc a něco končí technická.

U které právě ani nevím, co všechno jim bude vadit - podlaha je jasná, stejně jako ustřižená bočnice v pravé zadní části, ale jestli vadí to zdeformované zadní čelo. Vozík dostal nejvíce naprdel při vození dřeva - hlavně při nakládání a vykládání. Viz foto :D

Cosby představu zatím nemám :(

 

post-238-0-23509100-1430855378_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Lancelot: na to ničení do lesa kupovat novej vozejk? :))) Není to trošku vyhazování peněz? ;)

 

No to je fakt, teď o víkendu to budu řešit, jak dál.

 

Má peněz dost :-)

Kdyby něco,dej echo-díky

 

Však na ty prachy potřebuji ten vozík, do auta se mi to nevejde :D

Určitě, vedu tě v patrnosti.

 

Taky jsem kupoval vozík jak za auto tak i za traktor do lesa, ale dávám si na něj pozor abych si jej nepoškodil. Za cca 4 roky používání v lese jsem rozbil pouze odrazku :) ! Ťuk, tuk na dřevo.

 

Na tento jsem si dával taky bacha, ale při nakládání velkých špalků se člověk nějaké té odřenině nebo ohnuté bočnici nevyhne.

Než se stěhovala ta velká hromada dříví co jsem zde postoval, tak byl ten vozík ještě docela ok.

Každopádně odvozil toho dost a myslím, že jako takový se zaplatil. Nový stál 11 500 Kč, a co jsem teď koukal, tak za takovou cenu ho už asi neseženu.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Chystám se trochu zrenovovat vozík a tak bych se vás chtěl zeptat, jestli se dají ještě někde sehnat gumové dorazy jaký jsou na fotce? Díval jsem se na internetu a nikde jsem nic takového nenašel, tak se ptám tady popř. víte o nějaké náhradě? :)

 

post-107-0-12555100-1470604738_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je klidne mozny. Vozik je domaci vyroba, ktery se stavel pred asi 25 lety a otec ktery ho stavel uz nezije, takze jsem se nemel od ceho odpichnout, ale jelikoz to ma kola ze Š 120, tak bude spodek taky z neceho takovyho (muze to byt i z MBcka) a jelikoz jsem nevedel, ze 1000 MB nebo 1203 mela takovy dorazy, tak jsem nevedel, kde hledat... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Oživuji toto téma. Chystám se na kompletní renovaci našeho vozíku a zůstal jsem stát před jednou věcí a to, jak silnou použít vodovzdornou překližku na podlahu? Vozík má rozměry 110x170cm a nyní tam jsou desky s drážkou, které chci vyměnit přávě za jednolitý kus, takže za vodovzdornou překližku https://www.stavbaonline.cz/preklizka-vodovzdorna-s-folii.html a teď stojím před otázkou, zda použít 18mm nebo 21mm. Osobně bych zvolil 21mm, ale není to zase zbytečně moc?

Odkaz ke komentáři

Aj 12 - 14 mm by stačilo. Predpokladám, že máš aspoň tri priečne výstuhy a to by malo stačiť. Určite bude pevnejšia ako dosky s drážkou. Vlani som reparoval a ak ti môžem poradiť, vymysli si oká, ktoré našroubuješ do rohov podlahy kôli prípadnému prichyteniu nákladu. Dal som 6 po celej podlahe. Prevŕtať durch a zospodu plochá podložka z 1,5 mm plechu a matica. Osvečilo sa.

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď. Opravdu by stačila i tak slabá? :o V tom případě bych vzal 15mm, ze které budou i bočnice. Podlaha má příčné podpěry na krajích a jednu uprostřed, takže jak píšeš, bude držet na 3 příčných bodech. O těch okách jsem taky přemýšlel, ale uchycovací oka máme udělaný v rozích a uprostřed vozíku a navíc na podlaze vozíku máme PVC, které bych chtěl dát i po rekonstrukci, protože se pak tolik neopotřebovává podlaha a i čištění je snazší... ;)

 

post-107-0-61675200-1495369557_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

JJ oka jsou, jen nejsou na podlaze, ale z vrchu vozíku. Na fotce je vozík právě před GO, jen elektrika a kola jsou komplet nový. Můj plán je vozík komplet odstrojit, obrousit, natřít, dát novou podlahu, bočnice, veškeré odrazky a kryty světel, novou žehličku (ta věc co se dává na kouli), nové blatníky a nové oplechování horní části vozíku z 2mm U profilu, pak bude snad zase na nějakou dobu s opravami klid ;)

Odkaz ke komentáři

U nás zaviedli ďalšiu špecialitu : Žehlička má na vrchu vyrazené nejaké typové číslo a toto sa dodatočne zapisuje do technického preukazu. Keďže je to zápis do TP samozrejme to spoplatnili ako vydanie nového TP. :pest:

Ten U profil by stačil aj s 1 mm plechu. Jedná sa aj o váhu a tá ti podobnými úpravami stále rastie. Už aj tá preglejka bude o niečo ťažšia ako boli dosky pred GO. Nech sa ti darí.....

Odkaz ke komentáři

Upřímně nevím, jestli typové číslo žehličky je zapsané v TP, ale myslím že ne, protože děda před asi 3 roky dával na jeho vozík taky novou žehličku a nikde nic nemusel hlásit a přepisovat, takže by to u nás mělo být v pohodě. U toho U profilu se právě obávám, že 1mm plech bude málo. Teď to oplechování máme udělané po domácku z asi 0,6mm plechu a je to málo a bojím se, že i ten 1mm plech by se mohl snadno poškodit. Chci aby to něco vydrželo a jestli to oplechování bude o pár kilo těžší než by bylo u 1mm plechu, tak to mě už netrápí. U té podlahy už by to bylo hodně poznat, to máš ale pravdu, proto tedy dám na tvou radu tu 15mm překližku :) .

 

Díky, snad se bude dařit, jak to budu mít hotové, tak sem ukážu konečný výsledek ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

https://www.privesy.net/65-produkt/4-elektro-svitilny-odrazky/35-zadni-a-sdruzene-svitilny/1289-svitilna-multipoint-ii-pongratz-sdruzena-p-bl-br-ko-ml-rz-baj5-doprodej.html

co myslíte, bude couvačka v těchto světlech funkční po připojení 13-pólového kabelu? V popisu píšou, zpátečka ne, ale žárovka i obvody tam jsou.

Stejné světlo mám teď na vozíku. Stará 7-pólová kabeláž je na několika místech prodřená a taky mám auto s 13-pólovou zásuvkou, tak bych to chtěl vyměnit za 13-pólovou.

https://www.privesy.net/65-produkt/4-elektro-svitilny-odrazky/2732-kabelaz-430-13-pin.html

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...