Přejít na obsah

Jaké brzdy


Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

ahojte, právě řeším komplet výměnu brzd na autě, protože jako brzdí to, ale spíš tak aby se neřeklo, předchozí majitel tam narval kdovíco a já bych měl raději rezervu pro případ potřeby.

 

Chtěl jsem se zeptat na dvě věci:

1) Jestli má někdo zkušenosti jakej je rozdíl v brzdných schopnostech brembo max, a normálních, hladkých brembo (viz linky dole). Vrtaný nepotřebuju, nechci aby to praskalo a na okruh s tím jezdit nebudu, ale rád to občas trochu proženu a nechci něco, co mi po pátým zabrždění zvadne jako jako starcův úd po prvním čísle.

https://brzdove-kotouce.heureka.cz/predni-brzdove-kotouce-a-desticky-skoda-octavia-ii-2_0-rs-2_0-tdi-rs-brembo/

https://brzdove-kotouce.heureka.cz/predni-brzdove-kotouce-a-desticky-skoda-octavia-1z3_1z5-2_0-rs-2_0-tdi-rs-brembo-max/

 

2) Jak je to s tím hlukem u Maxů? četl jsem spoustu věcí, už je mi poměrně jasný že nějakej hluk dělají, ale jeho popis tady na fóru, i mezi lidma, kterých jsem se ptal, se liší od "jemného zvuku, něco jako odvalování pneu", až po "píská to jako prase". Nechci brzdy, co mě budou dalších 100tkm s*át nějakým pískáním nebo šíleným hučením, takže jak moc je to hrozný? případně není tu někdo z brna, kdo je má, a třeba by mě svezl? :)

 

EDIT: a už vůbec nechci něco, co mi bude při brždění vibrovat volantem...

EDIT2: auto v podpise.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Docela se mi zalíbily relativně nový model kotoučů od Brembo a to konkrétně Brembo Xtra

http://www.mroauto.cz/novinky/249_brembo-xtra-nova-premiova-rada-brzdoveho-systemu-brembo-sportovni-brzdove-kotouce-brembo

Nemá je už někdo? Případně jaký desky k tomu? Brembo, ATE, Ferodo? Názorů na netu je spoustu, ale pokud by to měl někdo na OII RS TSI byl by to pro mě nejlepší názor :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 5 měsíců později...

Na predchozi strance jsem postoval svoje zkusenosti sice řada brembo sport ale jsou taky děrovaný. Po 3,5letech a 60TKM jsou odepsaný a na jaře půjdou pryč. Zadní jsem musel nechat jednou stočit asi po dvou a půl letech protože vyrezly jako prase. Přední už vyrezly do hloubky cca 1,5mm. takže je už ani stáčet nebudu a rovnou je vyhodím a dám si facku za výhodnou investici....

Odkaz ke komentáři

Děrovaný kotouče jsou jen na image, jinak je to absolutně kničemu. Jen drážky můžou na např. u rally aut pomáhat odvádět bordel, ale díry jen snižují třecí plochu, více se opotřebovávají a je to potenciální místo pro vznik trhlin. Žádně závodní auto nic takového nemá.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zdravím! Nedávno jsem si na zadních kotoučích všiml jevu na fotkách. Je to prasklý, nebo je to jen nějakej depozit z destiček? ta čára se nešíří za hranu kotouče, tak nevím.. 

Co to mohlo způsobit? komplet brzdy mám na autě cca 8tkm, přední dírkovaný zimmermany + keramika textar jsou v pohodě (i když teda ty destičky na nich vybrousily soustředný drážky, není to hladký... to je normální?), vzadu mám kotouče i desky zimmerman. Jezdím spíš brzda plyn, ale mám rád svůj život, takže žádná extrémní rallye.  Nedávno vzadu měněný ložiska s nábojem za GSP, kvůli magnetickým proužkům ABS/ESP. Nemůže to mít spojitost s těma nábojema (shit značka? nedodržený montážní moment na náboji nebo kotouči?)

V pátek bych se potřeboval vydat na cca 150km cestu, předpokládám že do té doby bych je měl vyměnit a s tímhle nejezdit, co? Nijak se to neprojevuje, nejsou téměř vůbec sjetý, brzdí to dobře...

Jenže jakou značku? V zimmermany jsem jaksi ztratil důvěru (vyreklamovat by to asi stejně nešlo, navíc nemůžu najít fakturu)...

Na CC mají kotouče: ATE, Brembo, Zimmerman, Roadhouse a Textar. Všechny za docela pěkný ceny, jen origo stojí dvojnásobek.  Destičky pak v podstatě to samý, plus nějaký no-name-y a Bosch (v ten mám asi největší důvěru). Nejde mi až tak o cenu, klidně si připlatím, ale hlavně ať tohle neřeším znova a pravidelně, poradíte?

Začínám mít pomalu po zkušenostech dojem, že všechny aftermarket díly jsou nefunkční shit, a jejich nebezpečnost závisí jen na tom, jestli zrovna patří na nějakej safety-critical systém... :notorik:

IMG_20180501_151419.jpg

IMG_20180501_151408.jpg

IMG_20180501_151338.jpg

IMG_20180501_151302.jpg

IMG_20180501_151249.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

originál je jen ten, co je přímo s logy VW AG, jinak výrobců je pod originálem několik, ale od žádného pod jeho značkou nekoupíš to co je origo díl, hlavně co se týče brzdové směsy, výrobce ji sám za sebe pustit nesmí.

po letech co sem dával ATE jsou nakonec přešel pouze na origo ze škodovky, nic lepšího se koupit nedá (nepočítám speciální závodní brzdy atd)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

pani ako zistim, ze je kotuc na vyhodenie?

ma menej mm ako na zaciatku?

pozeram, ze novy predny kotuc 288 ma sirku 25mm a to ma aj moj /neviem ale kedy bol meneny, no mechanik tvrdi, ze je na vymenu/.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...