Přejít na obsah

Padajici ručičky na budíkách (O1)


swistik

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám opačný problém - ručičky při vypnutí zapalování naspadnou ale zůstávají na předchozí poloze. Nepadají, fungují ale když se vypne motor tak nespanou na nulu, ani jeden z ukazatelů - Tacho, Otáčky, Palivo, Teplota. Zůstanou tam kde právě jsou např. 700ot, 0km, 90°teplota, 1/4 nádrž. Nevíte čím by to mohlo být? Stabilizátor přeletován, nic se nezměnilo. Akční členy manuálně, žádná změna. VAG kabel, hlásí že to není HEX takže mě to nepustí do základního nastavení. :angry:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

vies co kamarat riesil padajucu rucicku palivomeru a vypytal si mechanik za to 50 euro dokopy aj za pracu aj za material. Ibaze to by si musel prist na slovensko ale musis mat v okoli niekoho co by to pozrel. Je pravdepodobne ze problem bude v ukostreni od plavakoveho snimaca

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

tak nevím jestli je to stejná rávada.Mě nejde pouze tachometr a v každé zatáčce mi lítá palivoměr.ostatní budíky fungují.Asi bych chtěl někoho doma,protože můžu jenom po 5.hodině nebo o víkendu.Díky.

Zdravím, mám stejný problém, vím, že tachometr je snímač rychlosti na převodovce, ale co ten palivoměr, vyřešil jsi to? Mě také v každé zatáčce lítá sem a tam a plovák jsem měnil už 3x. Díky

Odkaz ke komentáři

Jestli lítá ručička, jako hodně... tak bych viděl malej odpor v soustavě tý ručičky, že dovoluje takový výkyvy ručičky.

Bohužel tu moje teorie končí, zkusil bych rozdělat budíky a zatlačit na ručičku PO směru hodin, jestli nemá skoro žádnej odpor, tak je v ní.

Nebo bude v háji regulátor napětí nebo něco na budíkách. Já to vyřešil koupí novejch budíků (asi na 10x než jsem našel správný typ) a problém je fuč.

Jestli budeš vyndavat budíky, tak se rovnou podívat na tišťák a propájet ten regulátor mikropájkou.

Pokud by problém přetrvával, smířit se, dát to někomu na opravu, nebo si za stejnou cenu koupit kabel na diagnostiku a použitý budíky, nastavit si to a doufat že nový budíky to dělat nebudou.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Palivoměr nemá s rychlostí co dělat. Teplota a nádrž respektive mají stejný čidla a stejný rozsah.

Tacho u špatné motorizace přeměřuje (sám mám vyzkoušeno) v nouzi stačí přehodit pozadí ze starých budíků a smířit se, že palubní počítač lže jako pr*se.

Odkaz ke komentáři

To bych neřekl. Ochylka tam je, ale softwarová. Vstup je analog a v budíkách rozdíl nastavit nejde. Odchylka spotřeby jde nastavit (85% - 120% tuším?) ale ostatní nejde(na předface/starých, hloupých budíkách). Jestli jde o palubní PC, tak při připojení jinejch budíků než co tam mají bejt, tak to bude počítat kraviny, ale palivoměru ani teploty se to nedotkne, jinak bych si toho všimnul...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Propájeno, zachlazeno (přilepeno čirým silikonem), zprovozněno.

Zima jim neprospěla, zase začaly blbnout, takže propájen i předek, tři odpůrky z druhé strany stabilizátoru a kulaté p®okovené plošky mezi nimi, chtělo to udělat rovnou.

Pro eskamotéry a sebevrahy - jde to propájet i bez sundání bílého plastu (nechtěl jsem demontovat displeje), ale chce to pevné nervy a jistou ruku :D.

Externí odkaz ke konkurenci, snad to není proti pravidlům fóra.

http://www.octaviaclub.cz/clanky/navod-oprava-padajicich-rucicek-pristroju-octavia-1-329.html

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, mám problem s nefunkčním tachometrem, Octa 1 1997, 1.6 74kw, automat. Ručička tachometru jednou při jízdě začala lítat na 0 a zase zpět, nakonec tachometr přestal ukazovat uplně, Nechal jsem si ho u Prahy opravit, ale stejně nefunguje a opravář mi řekl, že to je snímač rychlost, že prý když je problém na tišťáku u tachometru, že to místo 5V napájí čidlo/snímač rychlosti 12Volty a to pak odejde.


Tak jsem hledal čidlo rychlosti, ale nevím kde je a když jsem si myslel, že jsem ho možná našel, tak je na převodovce pod uložením/konzolí převodovky a není vlastně ani vidět, natož se k němu dostat. Prosím o radu, kde vlastně je a jak snímač rychlosti vyměnit. Předem moc díky za každou radu.


Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...