Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Doli

Doporučené příspěvky

  • o 10 měsíců později...

Kluci z klubu dělali testování na sněhu v HK, v rámci akce jízd na sněhu .... a Polaris na tom byl bezkonkurenčně nejhůř, viditelně.

Já už za tý léta ježdění mám vypozorováno, že u letních gum až tak nezáleží na značce, pokud se držíš ověřených modelů, tak jsou všechny OK, letní umí dnes vyrobit už dost firem, naopak zimní vyžadují velmi dobrý výběr. V podstatě jsem dospěl k faktu, že na menší nájezdy po okreskách nebo po městě, málo dálnic jsou OK gumy od Nokianu, Pirelli (ale tady bych už díky kolísavé kvalitě výroby váhal), pro nájezd více km, vyšší rychlosti a dálnice pak jednoznačně buď Alpiny nebo Contíky, ty jsou daleko vepředu proti ostatním. U těchto dvou značek totiž není problém tyhle zimní gumy dojíždět v létě, mají proti ostatním o dost lepší jízdní vlastnosti v létě, ačkoliv je to zimní pneu. Teď dojíždím Alpiny a drží i v létě a to je opravdu testuju jízdou na hranu, schválně.

Takže já na zimu pro auto okolo komína + párkrát dálku za zimu - Nokiany, na auto co je v provozu s větším nájezdem a dálnice klidně třikrát týdně pak Conti nebo Michelin.

Zjistil jsem, že je daleko důležitější investovat do kvalitních zimních, jak píšu a na léto klidně něco z dvojice Hankook nebo tebou zmíněné Barumky, ale Bravurisy.

 

před 3 hodinami, italik napsal:

Ale recenze na Polaris nejsou spatny a mam 4x4:blink: 

4x4 je ti naprd, když to na nich prostě nebrzdí

Odkaz ke komentáři

Já nevím. Kamarad děla 20let v Německu v pneuservisu a říkal že hodně přezouva na Barumky Fuldy apd. Mě už moc nebavi dávat peníze za rádoby značky erste klasse, ktere jsou většinou předražené . Cetl jsem recenze na Pneunet.cz a Polaris tam lidi chvali, hlavně ve sněhu což potřebuju tady na Sumavě kde se nesoli

Odkaz ke komentáři

Jako Barum Polaris 3 fakt, prosím, ne. Jakmile se dostane pneumatika na sníh a jede rovně, tak vcelku ok. Ve chvíli kdy s ní ale potřebuješ zatočit, tak tam fakt končí. A na rozsolených površích silnice se zbytky se nechytá vůbec - ty lamely nemají samočistící funkci, takže se pneumatika zalepí a je hotovo.

Pneumatiky jsou fakt to jediný, na čem na autě nemá smysl šetřit - vždyť tebe a tvou rodinu drží na cestě...

Jestli chceš gumy jen na sníh, a nechceš vyhazovat moc peněz, tak jsou fakt kvalitní Nokian. Michelin, Conti a Dunlop jsou o cenovou třídu výš - Michelin je i vlastnostma někde jinde.

Odkaz ke komentáři

Já mám Continental WinterContact TS860, spokojenst v držení na silnici, i za deště či sněhu (dokonce přežili i cestu do Finska a nazpět - kde pneumatiky našich šířek mají jiné fyzikální vlastnosti a vedli si dle mého osobního názoru lépe jak TS850), ale s čím nemůžu být spokojen je spotřeba, která hodně vyskočila (tedy vysoké valivé odpory - zredukováno o něco nafouknutím pneu) a zvukový projev, který se mi zdál v porovnání s TS850 o něco intenzivnější.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
před 12 hodinami, Mirouch76 napsal:

Ale je to už spoustu let a Felda byla oproti Octě váhově poloviční. Nerad bych. aby si mi potom přijel dát do tlamy až nesplní očekávání. :smich:

 

Neboj to ne Mám Yeti 4x4 a na ty Savy jsou dobry recenze a opravdu jak píše Petanecek je to pod Goodyear. A chtěl jsem pneu do 2tis 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

nějaký podobný bridgestony mam na ovci na zimu, normální zimák.... je to furt dokola, není to o gumě ale stále o tom kdo sedí za volantem.... jinak brzdná dráha zimního kola na mokré nebo suchcé vozovce je strašná, minimálně jedu o 15metru dál než s letním na mokru....

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím,
 

Zima se bohužel blíží. Letos na jaře jsem pořídil Oct 2 2.0 TDI BMM na Alu 17" originál Škoda. 
 

Ne že bych byl šetřilek, každopádně především protože jsem co se týče vzhledu auta trošku blázen, nechce se mi na plechy.
 

Každopádně 225/45/17 91W zimní pneumatiky snad neexistují. Všechny jsou celoroční. Na hory nejezdím, každopádně pracovně lítám 100km denně z toho 90% dálnice. Jsem vůči těm celoročním trošku skeptik, možná zbytečně, ale tím že jezdím dost dynamicky, opravdu kašlu na spotřebu, jízdu si chci užít, tak nevím zda jsou ty celoročky výhra.
 

Snad mi někdo poradí, díky. Jinak záložní plán je pořídit si šestnáctky ALU k tomu, ale radši bych zůstal na těch 17 👀

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...