Přejít na obsah

Přestavba zadních brzd na kotoučové


Doporučené příspěvky

  • o rok později...

Tak jsem se taky pustil do prestavby bubnovych brzd na kotoucove. Napravu mam vymenenou, geometrii serizenou. Stavil jsem se na STK a nechal si premerit brzdy, predek cca 3kN, na zadni naprave bylo kolem 2kN. Chlapek z STK neco povidal o tom, ze zadni naprava by mela mit omezenou brzdnou silu kolem 1kN, ale nemam, jak tu informaci overit.

Podle informaci ze zdejsiho fora a od znameho ze servisu by se o vse melo postarat ABS, takze z toho mam pocit, ze si trochu vymyslel. Na hydraulickem vedeni zadne dalsi omezovace nejsou.

 

Nenasel jsem ale nikde informace o tom, jestli ricidi jednotku ABS nebude potreba prekodovat.

 

Nicmene nenasel jsem tu odpoved na 1 zasadni vec: Jak prestavbu zlegalizovat?

Zjistoval jsem si nejake informace primo u Skodovky a tam me odkazali na Dekru + jejich zkusebnu v Klicanech. Nemate nekdo predstavu o tom co to bude obnaset a jestli to nevyjde draz nez ta moje predstavba + kompletni repas prednich i zadnich naprav? :)

 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím,

oživím toto téma. Budu předělávat zadní brzdy z bubnů na kotouče a potřeboval bych vědět 2 věci:

 

1) náboje jsou pro obě varianty brzd stejný?

2) jak dlouhý mám koupit lanovody, když mám octu z 98 roku? Je to těch 1691mm jak zde psal mikl?

 

Teď jsem se díval na Autokelly a tam uvádí délku 1688mm https://www.autokelly.cz/Product/LA-BR-0410/1450705/39849642;39850140;7;1108;23641;34797899;34677117# , ale podle cc-autodíly https://www.cc-autodily.cz/lano-rucni-brzdy-1_1?brand=SKODA&model=OCTAVIA to sedí (číslo dílu), tak to bude asi ono, že?

Odkaz ke komentáři

Náboje jsou stejné,jak pro buben tak pro kotouč. Podle etky lana asi 1691mm, trochu je tam chaoz, dělí se to tam podle vinka, ale ten rok 98 ukazuje ty 1691mm. Osobně bych se na to vyprdnul, nevím co tady lidi vede k tomu, že tam cpou kotouče. Ty bubny naprosto stačí a hlavně jsou spolehlivější.

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď, to jsem potřeboval vědět :palec:

Co mě vede k tomu abych dal kotouče? Protože jsou bubny totálně na hovno a jsou velmi nespolehlivé. Neznám z okolí nikoho, kdo by měl s kotoučema problémy, za to s bubnama mám problémy, co to auto mám. Vyměněný je všechno a pořád to nebrzdí, píská, vrže, 2x už byly bubny rovnány na soustruhu a problémy jsou pořád. Mě už dávno došla trpělivost a než abych znovu vrážel peníze do nových bubnů a výsledek by byl po čase zase stejnej, tak to radši zainvestuju do kotoučů ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Cau Konny,

 

Jak postupujes s prestavbou na kotouce? Taky o tom hodne uvazuji. Chci si ale nechat puvodni napravu, naboje, ABS sensory atd. Myslis ze to pujde? Idealne bych chtel sehnat a namontovat jen kotouce 232mm, b. desky, trmeny, drzaky trmenu, krici plechy, lanovody a (nejake prichytky, mozna brzdove hadicky a dalsi drobnosti).

 

Vidim ze vetsina meni celou napravu ale mi to pripada jako zbytecne.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, přestavba teď stojí, protože kamarád automechanik teď neměl čas a i peníze šly jinam než do auta, navíc mi začalo téct servořízení, tak budu muset tento měsíc nejdřív toto vyřešit a nejpozději v listopadu se budou dělat ty brzdy. Jinak já si nechám svoji nápravu a jen na ni přehážu potřebné díly, tzn. kotouče, desky, třmeny, držáky třmenů, nové lanovody a obávám se, že budu muset dát i nové náboje, protože ty moje mají najeto 273tis a nejspíš jsou původní a tím pádem nebyly nikdy sundané, takže si myslím, že při sundávání se poškodí ložiska a při zpětné montáži by mohly hučet, takže asi rovnou koupím i nové náboje.... ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...