Přejít na obsah

Start-stop systém OFF


kejml

Doporučené příspěvky

K info. Octavia 2,0 TDI vyrobena srpen 2016 (MR 2017) Start-Stop bezproblémově vypnut pomocí VCDS změnou napětí.

 

No , já nemusím nic vypínat. U moji OCIII,1,4TSI ? 10/15 start-stop někdy nefunguje. Zabrzdím na křižovatce a motor běží, ale neměl by. Někdy to naopak funguje. Ne, že bych toužil po systému start-stop, ale není mi jasné, proč nefunguje, když jsem nedal pokkyn k deaktivaci. Přitom na Maxi Dot se neobjeví hláška závada start-stop. Já vím, že tento systém za určitých okolností nereaguje, ale např. včera bylo venku plus 2 stupně, motor zahřatý a na křižovatce motor běžel vesele dál. Má někdo podobné zkušenosti?

 

Odkaz ke komentáři

To je správně, má důvod k tomu proč je neaktivní.

Na rádiu se podívej proč je neaktivní, nejčastější důvody teplota motoru, teplota v kabině, vysoká energetická náročnost, nepripoutany pasažér

 

Dík za odpověď. Mi to nevadí, že start-stop nezareaguje. Někdo to chce vypnout navždy. Ale já nevím, zda není někde nějaký problém, kromě těch důvodů, které zmiňuješ.

 

Odkaz ke komentáři

Já mám amundsen. Vlezl jsem nyní do auta, zapnul zapalování a stisknul na amundsenu car. Na obrazovce stav vozidla je bez záznamu. Zmačknul jsem tlačítko A v kroužku a vyskočila hláška start-stop je aktivován. Nic víc. To bych měl udělat při jízdě, když zabrzdím a motor brumlá dál?

 

 

Odkaz ke komentáři

Na to, či start-stop vypne motor pri zastavení alebo nie, má vplyv množstvo na prvý pohľad nesúvisiacich faktorov, ktoré v konečnom dôsledku v určitej kombinácii dávajú odpoveď. Vonkajšia teplota, vnútorná teplota, nastavená požadovaná teplota na klimatizáacii, stav batérie, zapnuté spotrebiče ako výhrev sedadiel, zrkadiel či okna, stav batérie, teplota chladiacej zmesi - to sú len niektoré z nich.

Presne ako bolo napísané, zobraz si na infotainmente Stav vozidla, zvoľ si info o Start-stope a pekne uvidíš dôvod, prečo sa motor nevypol.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ja by som ten system chcel do auta naopak doinstalovat. Vela casu stravim v krizovatkach ci zapchach a zda sa mi to byt prakticky pomocnik. Som si vedomy aj faktu, ze pri tom trpi autobateria, starter ale ekologicky prinos je pre mna v tomto dolezitejsi B). Viem o tom ze sa daju kupit rozne cinske nadstavby (https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20170102010227&SearchText=start+stop+engine) ale nevedeli by ste mi niekto poradit co by som si musel kupit z nejakej buracky aby som tam dal to, co vyrobila skodovka? Niekde som zacul ze vraj pod sedadlom vodica je napriklad nejaky regulator ktory ten system vyzaduje. Ze jde do stredovej konzoly tlacitko, to je prkotina ktoru neriesim :).

Este na upresnenie, mam SKODA OCTAVIA II 1.8 TSI 118kW a auto som kupil uz z druhej ruky takze som nemal moznost vybrat si co v nom malo byt uz pri kupe. Ak by som voz kupoval par rokov dozadu, podla tych reci co som o nom pocul by som si ho tam asi nebol dal. Na druhu stranu mame vo firemnej flotile uz aj vozy SKODA RAPID s tymto systemom a moj nazor nan som uz prehodnotil - trebalo si nanho ako na nieco nove len zvyknut :).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim,

nedari se mi vypnout start stop pres jednotku 19. Kdyz tam vlezu, mam tam moznost Long Adaptation a ne Adaptation :-/ Pote v nabidce jen zobrazene na obrazku

 

Vice by se mi libila moznost pres 09 - centralni elektronika, aby si tlacitko pamatovalo, ze jsem to deaktivoval, ale nemuzu se dostat do security access, nemam asi spravne heslo :-/

Jet to octavia 1.6 tdi cr 2011

post-55805-0-11888100-1488094482_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Teoreticky muze stacit, pro O3 uz ne ale az ted jsem si vsiml ze mas O2 a s china klonem bych az tolik odvahy na to nemel. Kazdopadne pises to na dvou forech najednou. Tak ti to napisi sem. Ss jde jen vypnout nebo zapnout nejde udelat aby si pamatoval posledni volbu, to bys musel mit Touareg nebo Audi popripade dodelat obvod na opacnou funkci.

Odkaz ke komentáři

Diky za odpovedi.

Tedy uplne vypnout by se u tohoto modelu dalo?

Co se tyce clona, jake u nej hrozi nebezpeci? Teoreticky muzu skocit za znamym a udelat si to na jeho vcds, on bohuzel ty znalosti nema, tak hledam sam.

 

Heslo jsem nezkousel, ale kolega vyse pise, ze ta moznost pamatovani si nefunguje. Ale nekde na foru psali, ze to takhle nekdo resil.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...