Přejít na obsah

Motor 1.2 Tsi 77kw


Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny. Vcera jsem se zastavil se svou Octavii v servisu a byla tam predvadecka Rapida 1.2tsi 77 kw. Rapida jsem si prohledl dost podrobne. Interier je opravdu prostornej a o kufru ani nemluve! Pouzite plasty to je kapitola sama pro sebe. Jsou opravdu tvrde jako kamen a kazde otreni treba zipu je okamzite znat. Takze par dni a bude stoho odrapanej verk. Koukal jsem ze u slabsi verze jsou vzadu bubny a 77 kotouce. Ja jsem se svezl se 77 kw a bylo to prijemne svezeni. Kdyz jsem sedl do auta tak bylo zcela studene a pri startu nic necukalo ani nekolisalo a motor sel nadherne tise a mel velky zatah. Ale kdyz jsem se vratil tak jsem vypnul motor. A pak kdyz prodejce sedl do auta aby zaparkoval tak opetovne nastartoval o ozvalo se zvlastni zarachtani. A to jsem se pred tim testem ptal jak je to s rozvodama a tvrdili mi ze uz je davno vse ok. Tak zase je vsechno jinak . A zvlaste ze zkusenosti jak se chova Skoda Auto ke svym zakaznikum neverim ze nam pak uznali narok na opravu poskozeneho motoru diky jejich lajdackosti! Mam taky na svem aute korozy kapoty a vsichni mi rekli ze je to casty jev ale jak clovek nema vyplnenou servisku az do sameho konce tak to zavrhnou a to i kdyz veskere prace na karoserii a laku vzdy provadel znackovy servis!!!!!

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Podle několak prohlašení škody už problemy u motoru 1.2 tsi davno odstranily :) dělají si z lidí srandu, neodstranily nic !!! ja mám rapida vorobeno 2013/07/05 kupovano 2013/09/22 a rozvody se po necelých 10 tkm také začaly ozívat :) tedka mám najeto 15 tkm a rozvody stale vesel rachtají hlavně se ozívají když prudečejí přídám plyn a pak uberu :) ne mojem motoru byl kryt rozvodového řetězu bez nalitku proti přeskočení !!!

 

kupovat rapid nebo jiný z motorem 1.2 63 kw 1.2 77kw je pořat sazka do loterie , podel mně ty to motory montují z dílu co jím zorvna příjde po ruku nebo co sklad zorvna dá :) u rapidu je kus od kusu tedy někdo má prolemy někdo ne , ale sazejte na to že trefíte dobry kus :blink: :blink: :blink:

 

 

Odkaz ke komentáři

Ano jsou i další problémy než jenom rozvody :) mně po 3 týdnech provozu se oběvil pod autem olej :) celkem dost. garanční oprava podle papiru přetěsnily víko/dekl rozvodového řetězu , ale jelikož se už dlouho standartně opisuji čísla dilu co jsou vidět , tak mi vymněnily celý kryt/dekl rozvodového řetězu , aniž by něnco řekly :(

 

další problemy co vadí při jízdě jsou občas vrzající plasty na středových sloupcích , připadně u mně se ozívalo klepaní pod tepecirungem střechy uvolněný svazek kabelu :)

 

další problem je silemblok převodovky original je 6RF 199 555 D je dost mněky a je na horní strně opatřen dorazem z plastu a vydáva klepavy zvuk (zvuk se ozívá z levá strany pod autem ) da se nahradit bud to silemblokem 6Q0199555AS a nebo pokud se ŠA už uračila vyrobit silem ktery to bude řešít definitivně :)

 

další problem jsou silemy předních ramen tedy takové ty puky jsou na to auto moc mněké (nekomu to vadi nekomu ne ) mi to vadilo auto nebylo moc stabilní při bočním větru a nebo když jsem předjížděly kamion , nahrazeno plnýma silemblokama z oktavia 1 jsou stejné pasují ,

 

další věc co mi vadí je paranojidně nastevený ESP ! aniž by blikala kontrolka , tak zasahuje při prujezdu zataček , a největší srand je když máte mněké kola tedy nahuštěné pod 1.8 atm to si pak z esp užijete :)

 

další věci u rapid je asistent rozjezdu do kopce někomu funguje někomu ne i když ho má ve vybavě :) ja ho má ve vybavě a mi prostě najk neche fungovat :)

 

hodně vělké mínus jsou u rapidu plasty jsou tvrdé jak šutr , a rychel se poškrabou :(

 

A to ani radji nemluvím o podsvětlení přístrojovky a dalšího pokud nemáte maxidot nemužete nijak ovlivnit intezitu osvětlení , i kdy máte maxidot tak máte akorát čidlo intezity okolního světla které reguluje osvětlení přístrojovky a dalšíjo (radio tlačítka atd) prostě u rapidu nejde mněnit "manulaně intezita posvětlení a to ano přez VCDS "

 

další věco co je velké sklmaní nemožnsot otevirat okna před DO "kliček" a ani to nejde pře zamek jako u oktavia 1

 

jako plus pro rapida :

 

možnsot mněnit mapu v Address 44: Steering Assist (možnoti tam jsou : normál pro lechké vozy - normal pro těžké vozy - silne pro lechké vozy - silné pro těžké vozy - a mapa RS - a pak nastevní pro vozičkaře/kryply ) defkato mněníte mapy pro posílovač řízení

 

Další možnsot je mněnít mapy v Address 03: ABS Brakes (možnsti : normal - silné - sport - a pro vozíčkaře)

 

 

ale to už hodně odbočíl od tematu

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Dnes jsem byl v servise na přezutí pneu na své O2 a shodou okolnosti zde máme rapida 1,2 Tsi 77 kW 6G 12/2012, který je připraven na výměnu náplní, filtru a svíček.

Shodou okolností v mé přítomnosti jej zrovna brali na můj požadovaný servis. Při nastartování jsem slyšel cca 3 s zvuk rachtání rozvodového řetězu. Pro mě dosti neobvyklí jev, který jsem slyšel naposled na mé Hondě CBR 600F, kde byla porucha tlakového napínáku.

Servisák se pousmál a říkal, že je po rozvodech. Objednal jsem tedy nové na výměnu a zdůraznil jsem, že požaduji zesílené a on nato říká, že vzhledem k roku výroby 12/2012 jsou již zesílené použity, ale že je to běžný jev Tsi.

Jsem rád, že jsem byl ve správný čas na správném místě a snad bude vše v pořádku.

11.11.2020

Dnes jsem ze zvědavosti zavolal do servisu, jaký je stav opravy Rapida.

Technik říkal, že měli řetěz kontrolovaný měrkou a byl mírně natáhnutý, ale řetěz k čerpadlu byl volný více jak by měl. Takže dvě mouchy jednou ranou.

Čoveče to bych neřekl kolik může být závad najednou, buď je to zanedbáno majitelem( v mém případě to byla žena) a nebo servisem škoda nejsou tyto výměny vůbec nastaveny.

No věřím, že bude jak ze škatulky a další výměnu již budu provádět. Poučení po tomto zásahu již mám, tak asi tak.😁

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Prosimtě to je detektor, který se při přepravě strojů a zařízení používá k detekci převrácení. To se tam dostalo nějak omylem.

V tom okénku je lepící vrstva a v té krabičce červený písek. Když to obrátíš, tak se tam nalepí a to značí, že došlo k převrácení či nepovolenému naklonění.

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Takže máme s Rapidem zimní období za sebou, bez jakéhokoli problému. Motor šlape k mému údivu skvěle, brzdy brzdí jak mají, no vlastně se nic po servise nezměnilo. Nevím jak je to u benzínu, ale po vytažení měrky cítím benzín, oleje je stejné množství jako bylo měněno při rozvodech před zimou, takže jeho množství je stejné. Když přesednu z O2 tak vidím samé proti, ale to je pocitem, pro mou ženu je to super vůz a Octavia 1 to nahradilo dostatečně, krom teda spotřeby :smich:  

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...