Přejít na obsah

Vymena Budikov


Guest Smallred

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Pánové zdravým, já to řešil úplně jednoduše budíky tour 2006 tuším

 

Jelikož budíky na výměnu musí jít přes vag synchronizaci což nemám (aby se vbc nastartovalo) a jelikož nemám dot pač mám 97 tak jsem se rozhodl vyměnit pouze "folie"

Rozebral jsem budíky, vytáhl folie a jelikož mají jinde kontrolky a před fl má kontrolky pouze na střed desce mezi budíky a ne v rychlomeru a otackomeru, tak jsem ji vystřihl a přilepil k novým... Dal do auta, prisadil ručičky a jel na radar s GPS, abych si určil rychlost a ručičky tak jen zamackl.. Odzkoušeno na radaru 20-50-90 a na GPS 20-180 a ručičky mají odchyl +-2km což mě vbc netankuje, jezdím na 17 nizkoprofil

Rovnou jsem dal nové ručičky a upravil budíky dle gusta stylu

 

757f07724562b10d97cb2c6e9a33a441.jpg85d63b375611c504e38cbe3baa1c0959.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...

Pokud už je kanál 50 přizpůsoben, budíky na diagnostice ukážou vin tvého auta. Pokud ne, dodrž tento postup:

 

Namontovat maxidot budíky -> login, zadat pin maxidot budíků -> přízpůsobení kanál 50 -> zadat pin původních budíků, co jsi měl v autě -> test a uložit -> kontrolka auta s klíčkem musí zhasnout -> pokud nezhasne je to špatně a budeš muset hodinu čekat. Vypnout zapalování.

 

Pokud se podaří, zapnout zapalování -> login, zadat pin původních budíků co jsi měl v autě -> kanál 21 -> zadat počet klíčů a uložit -> vypnout zapalování -> vložit dlaší klíč -> kontrolka immo blikne -> vypnout zapalování a vložit případně další klíč až do počtu klíčů.

 

Pokud už je kanál 50 přizpůsoben, začni rovnou klíčema.

 

Čas nemusíš dodržet přesně, ale musí to být alespoň 255 minut (maximální doba zablokování)

 

Chcem sa spýtať keď zadám kanál 50 v 17-Instruments tak mi píše že NOT AVAIABLE a na rosstech.com som čital niaky navod ktory sa robil cez kanal 00 ale bolo tam pisane na ročnik nad 2005 a ja mam octavia 2000 ale nejde mi to zatial žiadno nemaš niaky typ?

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

 Zdravim, mal som problém pri výmene budikov, ledze som dorabal palubny pc... Daval som polodot motometer namiesto klasickych vdo bez palubneho pc... Ale neslo mi to.. V kanali 50 to neslo nakodovat, nechcelo zobrat pin stsrych budikov... Majstri z fora vraveli ze treba budiky vdo... Ze je to preto lebo su inej znacky.. Tak zohnal som budiky VDO obe s immo 3....a aj tak ich nemozem prisposobit... V kanáli 50 v prispôsobeniach 17tky mi nechce ulozit stary pin.. Najprv dam novy ako login.. Idem na prispôsobenie.. Dam. Kanal 50....tak mi pise ze PIN? 32000 stara hodnota... Novu dam pin starych pôvodných budikov s nulou na zaciatku.... Dam testovat a v policku pin na chvilu nasloci wait a potom disabled a hodnota je stale 32000.... 

Ked dam prispôsobiť kluce tak mi zacne imobilizer blikat rychlo(predtym blika pomaly) vypnem zapalovsnie, dam druhy kluc.. Taktiez rychlo blika.... Ale nic... Ziadna zmena.... Auto po nastsrtovani zdochne.... V com moze byt problem? 

Akonáhle dam Login napíše mi imobilizer aktivny a kontrolka zacne blikat pomaly.. Pokial nieje login zadany kontrolka blika rychlo...

Upraveno uživatelem eskeip
Odkaz ke komentáři

Ved tak to robim... Najprv dam do 17tky login pin novych... Potom idem do kanalu 50...a tam chcem dat pin starych aby si prevzalo nastavenia... Najprv pise pin? A hodnotu 32000 ... Dam do hodnoty test ten pin novych s 0ou na zaciatku.... A vypise mi tam kde najprv bolo PIN? Ze disabled..... A nic neide... Blika dalej. 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ahoj... 

 

Přečetl jsem hodně na toto téma. Cca vím co a jak, jen pokud něco dělám, rád vím, jak to vše funguje v pozadí (profesní deformace :D).

 

Mám O1 r.v. 2001 - facelift, 3. Generace komfortky ...

 

Pin starých budíků jsem si vyčetl pomocí VAG Tacho.

Napojím nové budíky s maxidotem, přes VAG Tacho vyčtu PIN, login na jednotce 17 bude PIN co vyčtu a přenastavím PIN nových budíku na stejný, který je na starých.

Vím, že IMMO tyčinka v klíčích se nastavuje pouze jednou, jakmile se jednou nastaví, nejde IMMO tyčinka přepsat - a zde je má otázka - v té IMMO tyčince je uložen právě ten PIN ? Proto, když nastavím novým budíkům PIN ze starých budíků, klíče budou fungovat ? Protože se PIN z budíků (immo v autě) bude shodovat s IMMO tyčinkou v klíčích ?

Neptám se tímto na postup (ten je tady napsaný několikrát, až to budu dělat, budu to dělat podle něj), jen by mě právě zajímalo co se děje v pozadí a jestli je má teorie správná.

Děkuji

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...