Přejít na obsah

zamlžení oken uvnitř auta


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás přátelé...

potřebuji radu co stím když se mi uvnitř začnou mlžit okna jen na pár místech ....vlastně nemohu pustit ventilator (vzduch do auta) to pak během pár minut začne to mlžení...musím to furt valit na sklo....Nevím co s tím v autě není vlhko nic mokrého..a kabinový filtr byl vyměněn...děkuji za cenné rady

Odkaz ke komentáři

Zahmlenie väčšinou robí vlhkosť v aute. To, že vlhkosť v aute nevidno, neznamená že tam nie je ;)

Stretol som s Octaviou, kde cez peľový filter kvôli upchatým odtokom natiekla voda do kúrenia - vtedy badať mokro pri spolujazdcovi - koberec sa postupne vysušil, no voda v kúrení zostala - po rozobratí bol vo vnútri kúrenia veľký kus ľadu - kedže auto prišlo s tým, že je zima a nekúri.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Už jsem tu psal o klapce, na Fridex tu taky zazněla otázka ;) Ty píšeš hlavně přední okno tak třeba ta chladící kapalina, nebo ucpáno. Když jedu s kuželek tak nasednem do auta 4 a jen pokud nefoukám čelně a bez klimi tak se lehce začnou mlžit zadní okna spolujezdců. Jediný co dělám je že když je v gumovejch kobercích voda od bot tak ji vytřu. btw jeden starší pán v práci se mě ptal proč se mu mlží okna u Octavie kterou si koupil, no měl zapnutý vnitřní okruh a v létě si topil sedačkou do zadku :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 5 let později...

Přidám i svoji zkušenost s Octavia II. 2 roky jsem řešil problém, kdy jsem měl celou zimu komplet zamlžená okna a koukal asi 30cm odmlženou částí. Auto bylo několikrát v servisu, vyměněný filtr, náplň klimy, servo u motorků, nic nepomohlo. Občas se okno odmlžilo, ale potom bylo opět schopné se během 10 sekund zamlžit.

 

Nakonec se podařilo najít příčinu - před tím, než se mi začalo mlžit okno, tak jsem dodělával výhřev sedaček a měnil jsem u toho ovladač klimatizace, který jsem koupil od nějakého dobráka na bazoši. A právě tenhle ovladač chybně naklápěl klapky a nepouštěl do auta čerstvý vzduch. Takže tím, jak neustále cirkuloval pouze vnitřní vzduch, auto se po několika kilometrech jízdy vždy zamlžilo.

 

Následně jsme tedy dali zpátky starý ovladač klimatizace bez výhřevu sedaček a problém ihned zmizel. Po týdnu jsem ještě sehnal jiný ovladač klimatizace s výhřevem sedaček a po instalaci opět v pořádku. Chyba tedy byla v jednom vadném ovladači klimatizace.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...