Přejít na obsah

Kovově dření


Doporučené příspěvky

Ahoj! Mám Octavii II FL TDi 77 kW a po zahřátí motoru jde často z kabiny slyšet pravidelný zvuk kovového dření z motorového prostoru. Tento zvuk připomíná jako by se něco točilo a při otáčení v jednom místě dřel kov o kov. Jde to slyšet jen z kabiny. Při otevření kapoty to nikde slyšet není. Napadl mě setrvačník, který už je horší, ale sešlápnutí spojky na tento zvuk nemá žádný vliv. Při přidání plynu se zvuk trochu zrychluje a při cca 2000 rpm zmizí to přehluší motor. Zvuk po jízdě zase zmizí a objeví se za den nebo i 14 dní. Má někdo podobnou zkušenost nebo nápad, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

myslím si, že máš stejný problém jako já. setrvačník to nebude, jeden chlápek tu psal, že by to měl být nějaký plíšek na převodovce, že mu to v servise odhli a je klid.. počkej až bude teplo, v létě mi to nedělalo vůbec, někdy jen sem tam, při určitých otáčkách. nemělo by to být nic závažného.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Takže ZPĚT :-( :-( :-(.. Objevuje se to zase, takže problém nevyřešen :-(.
Dnes jsem to zkoumal tak půl hodiny.

1) zvuk je furt stejný, když sešlápnu spojku (ta je teda i měněná)
2) se zvyšováním otáček se zvuk zrychluje taky, dokud se při asi 1800 ot. neztratí v hluku motoru
3) slyšet to jde jen v interiéru, když otevřu motorový prostor, tak vůbec nic.

4) děje se to zásadně při zahřátém motoru, na studeno nikdy

Má někdo nějaký typ, co by to mohlo být???

Odkaz ke komentáři

Našel jsem na netu video, kdo to někomu dělalo taky. Zvuky jsou úplně přesné. U něho to byl prý kompresor klimatizace. Snažím se s ním spojit. Mě ten zvuk dělá i při vypnutí klimatizace a větráků. Je i přesto možné, že by to byl ten kompresor?? Děkuji za rady.

 

Odkaz ke komentáři

Ahoj, je to plíšek na převodovce, nevím přesně jakej, ale v servise mi ho odhli, jak zde radil jeden kolega a opravdu pohoda, taky mi to dělalo jen při zahřátem motoru, nejhorší to bylo v zimě, setrvák, spojka, nic. Převodovka a na ní doléhá plíšek časem začne rezonovat v nějaké chvíli a zní to divně. Takže jedině takhle ti poradím, ale i mně to pomohlo.. ;)

Odkaz ke komentáři
Guest Koldatom

Zdarec, mám podobný prolém s tímto zvukem z videa. Zvuk je slysitelný pouze v kabine vozidla, venku uz ne. A pouze kdyz je vyplá klimatizace. Jakmile jí zapnu tak zvuk zmizí a naopak. Vypnu klimu a zvuk se po chvíli vrátí zpet. Nechal jsem vymenit nápln klimatizace, doplnili mi více oleje kvuli mazání kompresoru, ale delá to ten zvuk stále. Tak nevím jestli uz není nacatý kompresor. Kompresor klimy je prý bolest asi celého koncernu VW. Mám OII 1,9TDi 77KW, 2008, s DPF.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jinak když je zahřátý motor, vypnu rádio, ventilaci a poslouchám, tak ten zvuk je na volnoběh potichu slyšet skoro vždy. Když na climatronicu zapnu klimu AC, tak to vždycky přestane. Jak klimu vypnu, tak to po chvíli zase naskočí. Vyloženě kravál to ale dělá jen občas.

Ještě mě napadlo, jestli by to nemohla dělat volnoběžka alternátoru???

Odkaz ke komentáři

Dnes jsme ve Škodovce s mechanikem prolezli celý motorový prostor metodou "součástka-šroubovák-ucho". Volnoběžka i alternátor jsou potichu. Ten kovovy zvuk byl slyšet přes šroubovák z trubky klimatizace. Takže to jde od kompresoru klimatizace a přes trubky a topení se to ozývá do interiéru.

Rada servisu je, že dokud klima chladí, tak to neřešit a při příštím plnění tam zkusit dát víc oleje a třeba se to zklidní.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Tak mi to nedalo a rozhodl jsem se navštívit jiný AUTORIZOVANÝ (!!!) servis. Tam aniž by auto viděli nebo poslechli mi rovnou řekli, že se musí vyměnit klimakompresor a s tím i chladič klimy, a že mě to bude stát 14.000,- Kč + práce a ještě se mi u toho smáli do xichtu!!! Tak jsem slušně poděkoval a odešel.

Našel jsem si proto ve Zlíně firmu, která se specializuje na autoklimy. Mechanik si auto pořádně poslechl a řekl, že to může být např. ložisko v kompresoru, a že je potřeba to rozdělat a podívat se.

Výsledek: po rozdělání zjištěno, že kompresor je jak nový, ale je v něm strašně moc oleje. Oleje teda upravili, jak má být, složili, naplnili klimu, vzali si 1.000,- Kč a.. nic už není 3 dny ani náznakem slyšet!!!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Ahoj. Mám podobný problém. Kovový zvuk ide len pri zapnutej klíme. Po už to hlavne na jednotke a dvojke,aj na voľnobehu.. keď vypnem klímu,absolútne ticho.. Zvuk sa zosilňuje zvyšujúcim sa otáčkami. Klímu som moc nepoužíval,takmer vôbec kvôli nevycistitelnemu smradu. Teraz som ju ale začal a problém sa objavil. Ďakujem za názory...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...