Přejít na obsah

Hluk


Doporučené příspěvky

Vazeni panova a damy, strasne moc mne zajima mira hluku ve vasi octavii. Mam telefon s androidem a stahl jsem si apku Sound Meter. Zitra,pozitri bych tady dal hodnoty namerene pri rychlosti 100km/hodina namerene na dalnicnim povrchu(myslim tim,alespon trochu normalni kousek dalnice,dle moznosti). Kdyby jste mi mohli poskytnout podobne data,byl bych moc rad. Dekuji.

Odkaz ke komentáři

No já si tu aplikaci klidně stáhnu, nainstaluji a dám sem hodnoty. Ale obávám se, že to měření nám stejně objektivní srovnání neposkytne, protože:

 

- musí být přesně definováno umístění telefonu (to se dá dohodnout, třeba položený displejem nahoru na sedadle spolujezdce),

- asi různé telefony budou mít různou citlivost mikrofonu (asi se těžko shodneme, že se bude měřit jen a pouze jediným druhem telefonu),

- auta by měla mít stejný druh pneu a zhruba stejně sjeté (nesplnitelné),

- různé povrchy silnic i různé asfalty jsou různě hlučné, proto by se to muselo měřit na jedné silnici (nesplnitelné).

 

Iniciativu vítám a děkuji za ni, ale z výše uvedených důvodů si myslím, že objektivní měření je neproveditelné.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, největší problém bude s citlivostí mikrofonu... né nadarmo specielní hlukoměry stojí v řádu tisíců korun, aby měření bylo přesné....

 

Takhle to bude +- 5dB, což je právě rozdíl mezi dobře a špatně odhlučeným autem.... takže to nebude objektivní... :(

 

Ale zkuste, a dejte sem pak vísledky, třeba se mýlím....

Odkaz ke komentáři

Mě osobně tyto veličiny nic neříkají. Více vypovídající by byla informace že je v autě 1 při jízdě větší rámus než v autě 2, protože je hlučný motor, nebo je slyšet hluk od kol apod. Dokud si to nezkusím sám v různých režimech jízdy je to stále jen něčí subjektivní informace. Mé vnímání hluku může být rozdílné protože subjektivní vnímání hluku je u každého člověka podstatně rozdílné. A to neberu v úvahu nahluchlé.

 

Mé předchozí auto bylo F C-MAX a musím konstatovat že OIII je podstatně tišší auto ve všech zdrojích hluku. Hluk z okolí „skrz skla“ je menší, aerodinamický hluk ve vyšších rychlostech je podstatně nižší a hluk od motoru také výrazně nižší ale to jsem měl naftu, nyní benzín. Od kol hluk nehodnotím neb významným faktorem jsou pneumatiky. Tak tedy z „hlukového“ hlediska jsem navýsost s OIII spokojený :palec: – (a i z jiných hledisek)

Odkaz ke komentáři

Ja jsem s O3 spokojeny ve vsem krome odhlucneni v interieru. Normalne mne zaleha v usich,polknu-povoli a tak celou cestu dokola. Sere mne to-je to nova kara a s takovym b6 passatem se neda srovnavat. Mne jde o to,zda mam neco s usima ja,nebo je jen moje Octava vadna,nebo nevim. Vylozene si beru na kratsi cesty svoji starou fabku.

Odkaz ke komentáři
Guest harleymann

je teda pravda,že jsem vyzkoušel OIII benzin tak naftu a pak i VW Golfa 7 a nový G vyšel lépe v obou pohonných jednotkách..přítelkyně se snažila držet hlukoměr Voltcraft SL 100 uprostřed interiéru z pozice pasažéra na zadním sedadle..v pauze povídání a bez zapnutého rádia..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ja jsem s O3 spokojeny ve vsem krome odhlucneni v interieru. Normalne mne zaleha v usich,polknu-povoli a tak celou cestu dokola. Sere mne to-je to nova kara a s takovym b6 passatem se neda srovnavat. Mne jde o to,zda mam neco s usima ja,nebo je jen moje Octava vadna,nebo nevim. Vylozene si beru na kratsi cesty svoji starou fabku.

 

Tak tohle už tu řešíme zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=21837&st=0&p=1522345

Doporučuji

Odkaz ke komentáři

Dnes potřetí v servisu, tentokrát přijeli mobilní technici přímo ze škodovky, poštolovali dorazy na patých dveřích a zase odjeli s tím, že vůz je v normě sériové výroby, že nemají další nápad jak to srovnat. Takže jsem se rozhodl zavolat přímo do Škodovky v MB na zákaznickou linku, všechno jsem popsal a byl jsem přesměrován na oddělení péče o zákazníky.

 

Vyžádali si ode mne celou story znovu, písemně mejlem včetně uvedeni VIN čísla auta.Prý mam čekat odpověď do 4 prac dnů :-/

Odkaz ke komentáři

Přímý telefon na odd péče o zákazníky je: 326816111, mluvil jsem s panem Šmelhausem. Požádal mne o popis vady a vin kód vozu.

Slíbil reakci do max 4 pracovních dnů. V mem připadě jde vlastně o reklamaci reklamace, protože ten hluk jsem reklamoval, ale k odstranění vady nedošlo. Přiznám se, že jsem to dnes komunikovat s firemním právníkem, který vidí hlavní problém v tom, že uvedená vada zásadně brání v užívání vozu, což by mohlo nějak pomoci, uvidíme. O možném dopadu na zdraví ( hlavně poškození sluchu) nemluvě

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Ted jsem si uvedomil,ze mi dost pomohlo nastaveni hudby. Nevim jak to rict. Z vyroby nastaveno tak,ze ve predu repro hralo vic nez vzadu,tak jsem si to prenastavil vic na zadek. Doporucuji.

 

Jo to ale pomůže jen když hraje nějaka muzika ne? Ale nedokážu si představit jak to muže pomoci s tím problémem dunění, jako že to přehluší ty dunivé zvuky?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...