Přejít na obsah

Disky na zimní pneu + tipy na zimní pneumatiky


Ali17

Doporučené příspěvky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj vsem,

precital som si cely topic a dozvedel som sa tu mnozsvo zaujimavych informacii. Tabulka s vsetkymi moznymi rozmermi kol je super a je presne to co som potreboval a co mi SKODA AUTO nevedeli vydat.

Teraz k teme.

V technicaku mam:

7.5 J x 18 ET51 225/40 R18 92Y

Na aute mam:

7.5 J x 18 ET51 225/40 R18 92W (leto)

7.5 J x 18 ET51 225/40 R18 92V (zima)

Prave ten rychlostni index mi robi problemy. Snazil som sa to zapisat na magistrate a vykomunikovat so skodou, bohuzial neuspesne. Naozaj to vyzera ze to Y tam musi byt. Celkom tomu ale nerozumiem, pretoze na eshope skody som nasiel:

https://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/kompletni-sady-kol--11/kompletni-zimni-kolo-18-turini-pro-octavia-iii-5e0073668--fm9x/0/1/24/43/1001

Pneu: 225/40 R18 92V XL - Bridgestone Blizzak LM-005

To znamena ze oni na eshope predavaju gumy, ktore podla technickych specifikacii na to auto nemozete dat?

Je to kocurkovo. blizi sa mi technicka a asi ako jedine riesenie vidim je kupit nove gumy s rychlostnym indexom W (na zimu). ako je tam mozne dostat to V?

Odkaz ke komentáři

Kdysi jsem slyšel nějaký rozhovor s někým z ÚAMK na Radiožurnálu a tam tohle právě řešili. Byl tam nějakej odborník a říkal všeobecně, že pneumatiky s indexem V a víc u nás nikdo z hlediska vhodnosti nikdo, nikdy s nikde neřeší a ani nebude. Jednou nějaká pojišťovna odmítla plnit a soud to smetl ze stolu, od tý doby se prý tím nikdo nezabývá. Vím že tam byla zmínka i ohledně stavby pneumatiky samozřejmě čím vyšší index rychlosti, tim pevnější jádro pneumatiky kvůli odstředivé deformaci. Ale opět platí zde co je uvedeno nahoře.
A oni výrobci pneu vědí, proto třeba gumu s indexem x v rozměru 195/65 R15 nekoupíš. A naopak 225/45 R19 s indexem R taky těžko. Osobně bych z toho nedělal vědu. A vystačil si s indexem V což je 240km/h.
Oktávka má v papírech 250 vmax a dám tam na zimu taky Víčka..

Odkaz ke komentáři
  • o 11 měsíců později...

Zdravím, nechci zbytečne zakládat nový topic, tak se zeptám zde.

Vlákno jsem pročítal, ale přiznám se, že mi z těch všech údajů jde hlava kolem, tak snad mě nebude nikdo kamenovat, když se zeptám ještě jednou 😄

 

Teď mám Seat Altea, který ale budu po zimě prodávat a budu hledat jetou trojkovou Octavii kombi. Pravděpodobně buď 1.0 nebo 1.2 TSI. Bohužel ale budu muset teď na podzim koupit sadu zimních pneu, starý už byly na odpis. Tak mi po zimě zbyde sada zimáků 195/65 R15. A moje otázka zní - budu to pak moct obout na zamýšlenou Octavii? Nebo mám teď radši sehnat nějaký už jetý, pak to prodat s Alteou a na Octavii koupit zas za rok jiný? 

 

Díky!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...