Přejít na obsah

Studený start


Guest misow

Doporučené příspěvky

Při studenem motoru mi motor naskoci ve velmi nizkych otáčkách pokud slapnu na plyn motor se zacne dusit a po poseckani 2-3min /zavisi to na venkovni teplote/ pracuje motor uplne normalne. Nedela to pokazde,ale uz to bylo ve dvou servisech a všude je to stejny-neprisli na to a jen inkasuji. Prosim o kazdou radu.Dekuji moc

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o rok později...

Tak mám teď podobný problém studený start: někdy nízké otáčky cca 500 a nereaguje na plyn "dusí se" a nakonec chípne, někdy chytne normálně na 800 ale nejde přidat plyn, začne se taky dusit, nebo když mám zaplou klimu tak chytne a jak sepne kompresor tak zdechne :D ale neudělá to vždy, prostě občas...

 

VIF dávám pravidelně + jsem to projel pořádně na benzín ale nemá to vliv, že by váha vzduchu ? v paměti závad nic není... :)

Odkaz ke komentáři

Když je motor teplý tak je rozdíl budíky/motor cca 5 st., za studena jsem to ještě nezkoušel ale zkusím zítra :)

 

Regulátor jsem ještě neměnil a tlak neměřel, dnes jsem ještě zkoušel víckrát nechat natlačit čerpadlo před startem ale žádná změna.

Ale už jsem na to zvyklej tak prostě nastartuji a nechám to chvíli vrčet než se rozjedu, ale vyřešit by to určitě chtělo, ale nijak to zatím nehrotím :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak hlásím, že to bylo asi benzínem, když jsem auto přestavěl v dubnu na LPG hodil jsem tam plnou benzínu s tím že to vydrží na pár měsíců, ale jak se zdá tak se to degraduje o hodně rychleji než bych čekal..... natankoval jsem totiž N95 za 3 kila jak jsem už psal a zatím se nestalo že by to udělalo přitom ale výkon to na benzín normálně mělo, necukalo to apod. jen ty špatný starty.... :D

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Tak hlásím opět problém, za studena teď točím třeba 5x po 5ti sekundách než to chytne :( nemá to vůbec snahu, točí to ale zda se mi ze by to mohlo točit víc, ale baterka je OK, nepomůže ani odpojit čidlo teploty aby si to myslelo že je -40, ani váhu vzduchu, ani přidat plyn prostě nic.... Jen točit točit dokud to nechytne :D

Mít slabou baterku tak asi ani neodjedu, protože bych ji vybil :D měřil jsem ale napětí při startu a padá na 9,2V což je už docela málo, tak si říkám jestli to nemůže být třeba startérem který sežere tolik proudu a málo točí a řj nemá dost napětí pro start...

 

Nebo zasraný vstřikovače benzínu :) dal jsem VIF a trošku Vervy 100 na promíchání (nic jinýho už delší dobu neberu) a jezdím teď na benzín, jestli se to zlepší nebo ne, když jo tak půjdou asi ven a na ultrazvuk :)

Diagnostika samozřejmě 0 chyb...

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Něco podobného jsem měl také, ale také se stávalo, že jsem to prostě ani nenatočil a to startér točil. Baterku jsem tak vyloučil, ale nakonec to byla fakt ona. I když startér točil dle sluchu a citu slušně, asi nebylo dost šťávy pro zapalování. Já půlku motoru rozebral, proměřil vstřikovače, jestli tam jde proud, čerpadlo atd. a zjistil jsem, že nešel proud na svíčky. Baterku jsem pořádně nabyl až probublal a chytlo to nadrc. Pak se mi to stalo ještě asi dvakrát a vždy opravdu zabralo nabití baterky nabíječkou a to třeba auto stálo jen přes noc. Takže jsem dal novou baterku a od té doby skoro rok klid. Bylo to v únoru 2016. Ta baterka měla asi bez třech dnů skoro 8 let. A při startu taky padala až k 9 voltům. Pokud se ti při startu rozsvítí kontrolka ABS, tak padá baterka pod 10 voltů.

Odkaz ke komentáři

Díky za reakci :) něco podobného jsem já i kolega řešili ale vždy na TDi, u benzínu jsem to ještě nezažil ale je fakt že tady to podpětí může taky vadit hodně věcem :)

ABS i ESP se rozsvítí to máš pravdu, baterku jsem nabíjel přes noc, ale nepomohlo, je to Bosch stará cca 2 roky, ale klidně s ni může něco být když to tak padá to nevylučuji :)

 

No zítra jsem se známým domluven na změření a uvidíme, kdyžtak koupím novou už mám asi Vartu Silver nebo možná AGM ;) případně než ji koupím zkusím prohodit z 1.6tky je tam stejná a pokud to bude furt padat na těch 9V tak půjdu po startéru, nejvíc napoví zítřejší změření, pak budu chytřejší :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

No jelikož to točí pěkně a točil jsem minimálně 5x a dlouho a točila furt stejně myslel jsem že ne, ale těch 9V už možná něčemu vadí a tak nenastartuji... No každopádně ji zítra zaměříme a pak se uvidí, když tak hned jedu pro druhou, zítra dám vědět :)

 

Dnes jsem jezdil jen na benzín a dobíjím, zjistil jsem že mi nabíječku někdo v noci vypojil ze zásuvky a zase zapojil zpět, takže dobijela ale jen tak 4 hodiny protože nabíječku už nikdo nezapl :D dnes nabíjím pro jistotou znovu a ráno snad odjedu, dnes to vypadá že tak mrznout nebude tak asi nebude problém... dnes bylo -12 to bylo nejvíc zatím :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

To je pravda, včera jsem byl v autokelly za kámošem a měli tam samý baterky a nosili ze skladu jednu baterku za druhou :D nabíječky a startovací to samý :D

 

Dnes ráno po celé noci na automatické nabíječce napětí při startu kleslo na 10.2V a chytlo to krásně, tak asi bude po ní :)

Odkaz ke komentáři

No jak říkáš za pokus nic nedám :) takže jsem to zkusil a drželo se to na 70 mA, tak jsem si říkal že to je hoodně špatný, ale za pár minut to spadlo na 32 mA což je v normě protože tam mám jednotku dálkového startu a jednotku DO centrálu a každá si něco vezme...

 

Tak jsem alespoň zatím sundal kostru z motoru a důkladně vyčistil a hlavní přívod na startér to samý... Možná startér vytáhnu rozeberu a kouknu jak na tom je :)

 

 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zjistil, že měření baterie bezzátěžovým testerem zkresloval kapacitor k subwooferu v kufru :D zkoušel jsem ji pak ještě na zátěžáku mimo auto a padalo to na 9V, tak jsem Oktuli dopřál novou baterii Bosch S5 AGM 60Ah, 680A :)

 

Dnes ráno -22 start na první pokus bez rozsvícení kontrolky ABS ESP :)

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...