Přejít na obsah

Spotřeba


Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Ahoj kluci,

 

chtěl jsem se zeptat jak jste na tom se spotřebou...díky :-)

 

No nevím, mám to ani né měsíc, zkouším to zajíždět na lehkou nohu, ale pod 8 jsem se zatím nevlezl.

Asi to budu muset reklamovat.

Po ujetých 1700 km spotřeba 8,2.

S předešlou O2 2,0TDI 103 kW jsem s mnohem těžší nohou jezdil za 6,5. Tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Já mám dlouhodou spotřebu 7,5. Jezdím město 35%, mimo město 35%, dálnice ten zbytek. Někdy jezdím předpisově to se dá jet i za 5 litrů a někdy po dálnici pod plným i 9,5. Rekord mám 10,4 a to už opravdu víc nejde. Když jedu běžnou jízdou 60-70 vesnice, 120 mimo a 160-170 po dálnici tak jedi za 6,5 - 7 záleží jak moc se musí zrychlovat dle provozu. Příkládám foto spotřeby 5,1l/100km (stav tachometru cca 12000 , zimní 18" kola) Klatovy-Plzeň rychlost cca 50-60 vesnice, 100-110 mino, 120 přivaděč. Za celou cestu předjeté 4 auta, provoz spíše menší cca 13:00... Reálně auto začalo mít stabilní a klesající spotřebu po cca 3000 km. Aktuálně najeto za necelých 5 měsíců 15500 km.

post-27511-0-50649600-1420156938_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Po prvních pěti dnech a počáteční hrůze se spotřebou na osmi litrech, jsem dotankoval na průměr 7,4 za 400km. Dnes cesta 120km po horách i po dálnici, zkouška launch control a dojel jsem za 6,8. Vypadá to na očekávané zlepšení oproti yetimu, se kterým jsem se s 2.0tdi 103kw pod 7 dostával jen ztěží.. S motorem zatím maximální spokojenost.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Konečně jsem se v týdnu dostal trochu dál a mohl auto pořádně vyzkoušet. Jel jsem na otočku kousek za Frankfurt a protože pomalu moc nejezdim, dojel jsem s průměrem 7,4l. S YETIm jsem pod 8 nejel nikdy (s2.0tdi)..

Dnes cesta z Krušovic do Nejdku, rychlost ca 110-120 a jel jsem za 6,0! Najeto mám něco přes 2000. Na katalogovou spotřebu to asi nepůjde, ale věřím, že se bude dát jezdit kolem 5,5l.

post-42944-0-03875300-1423942398_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Guest PistaTT

s DSG mam dlhodobu priemerku 6,5

pri snahe sa viem na nadrzi dostat k 6,0, pri vyraznej snahe som sa dostal na 5,5

pri uzivani si auta nie je problem splhat sa k 9,0... na okruhu som vsak este nebol...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak ted nevim, jestli se divam na spravnou sekci, ale vysvetli mne nekdo, jaky vyznam ma kupovat OIII s timto motorem? Proc porad tolik lidi prosazuje naftu, kdyz ta spotreba je tak vysoka? Pokud bych na dlouhodobou jezdil pod 5l, tak bych prekousnul ten odporny zvuk i smrad TDI a priplatil si za tento motor, ale jak koukam, tak se vetsina lidi pohybuje mezi 6-7l a s benzínovým 162kW motorem jezdi vetsina mezi 7-8l(myslim tim normalni jezdeni a ne vyuzivani potencionalu motoru). Potom mne prijde jako hloupost kupovat tenhle motor, kt je drazsi na porizeni i opravy, jak jsem napsal smrdi a ma zvuk jako traktor, navic je nachylnejsi na to, jak se k nemu kdo chova. Ten rozdil ve spotrebe je tak maly, ze se to nemuze nikdy vratit. Opet mluvim o normalni kazdodenni jizde, pokud nekdo dela servisaka, jako kamarad a porad dokola toci republiku a okolni staty po dalnicich, tak pak bych asi TDI volil, asi tu 1.6, ale investice do tohohle motoru mi prijde silena. To pak musí clovek naftu milovat, jinak to nechapu, kdyz se s TSIckama dostanu i na nizsi spotrebu a mnohem zabavneji(nemyslim ted 1.8 a 20TSI, ikdyz verim, ze i s tema se to trochu da)h

Odkaz ke komentáři

Co na tom vysvětlovat, každý si koupí co chce a co mu vyhovuje :loool:

Jj, to nikomu neberu, klidne at si lidi jezdi i naftovych motkach, jen me to zajimalo :-).

Znam totiz spoustu lidi, kteri prosazuji hlavne TDI a jedine TDI, ale nikdo mne nedokaze rict zadne rozumne argumenty, kterymi by obhajili svuj nazor. Jediny aegument, kt jsem slysel byla spotreba, ale to mi prave nejde do hlavy, protoze pokud s tim motorem nebudu jezdit dalnice a alespon 20tis rocne, tak to podle meho postrada smysl. Prave ze to prosazuji i lidi, kt jezdi denne 10km do prace a 10km z prace, jakoby TDI bylo neco nadrazeneho, ale chudak clovek, kt si po nekom takovem auto pak koupi.

Nevim, kdyz jsem objednaval sve RSo TSI, tak nam prodejce rikal, ze do budoucna se TDI uplne vytrati, ze budoucnost je prave v tech 1,2 a 1,4 TSI, ze ty TDI jsou zbytecne pretechnizovane kvuli ekologii, coz prinasi dalsi investice, nehlede na porizovaci cenu a ta rozdilna spotreba je zanedbatelna. Ale cesi slysi na TDI jako pes na piskani, coz prave nechapu.

Samozrejme uznavam, ze pro lidi, co casto cestuji se tohle vyplati, ale na jezdeni do prace a do mesta je to kravina. Jak jsem psal, mozna bych jeste pochopil ty 1,6 TDI, ale pokud chce nekdo vykonne auto na kazdodenni jezdeni, tak to TDI nepochopim.

Nemyslim to nejak zle, samo je na kazdem, co ma rad, ja bych jen rad slysel ty nazory proc, krom spotreby, ktera uz dnes neplati...

Odkaz ke komentáři

Najedu 30tis za rok, tak už na to koukám jinak, je to moje první a nafta a musím říct, že jsem spokojený. Když k tomu připočtu, že mám možnost nákupu nafty za levněji (opravdu kvalitní nafty bez biosraček), auto beru jako cesťák, spotřebou se motám okolo momentálně okolo 5-5,5 jo tak je to vyhovující, třeba za dalších 30 budu říkat něco jiného, kdo ví. No a jak píšeš lidi na to slyší, až uvidí naftu a servisku, tak se to bude dobře prodávat :palec:

Upraveno uživatelem Jarafara
Odkaz ke komentáři

Najedu 30tis za rok, tak už na to koukám jinak, je to moje první a nafta a musím říct, že jsem spokojený. Když k tomu připočtu, že mám možnost nákupu nafty za levněji (opravdu kvalitní nafty bez biosraček), auto beru jako cesťák, spotřebou se motám okolo momentálně okolo 5-5,5 jo tak je to vyhovující, třeba za dalších 30 budu říkat něco jiného, kdo ví. No a jak píšeš lidi na to slyší, až uvidí naftu a servisku, tak se to bude dobře prodávat :palec:

Jj, tak tohle beru, 30tis za rok, moznost levnejsi nafty a spotreba 5,5l, to se da. Ale ty jsi predpokladam pripad, kt se opravdu vyplati, kdyz najezdis tolik. Ale znamy chtel dceri koupit auto, ktere mana popojizdky mezi vesnicemi a max do mesta, uvolnil si na to cca 50tis a jedine pry TDI, protoze to je proste nejlepsi a cool, tak jsem se nemohl ubranit nazoru, ze je to uplny vocas. Stejne tak kamarad, kt vyuziva auto z 90% na jezdeni do prace a z prace cca 12km, ale musel mit TDI, protoze pry bude jezdit levneji, tak mu to pak bralo 7,5-8l nafty a za nejakou dobu mu odesel motor, protoze mu ukapaval vstrik a uplne mu to rozslehalo valec. A takovych nesmyslnych pripadu je mnohem vic. Chce to, aby clovek trochu premyslel a nehnal se jen za spotrebou, protoze když nebude pouzivat mozek, stejne nic neusetri.

Tobe samozrejme davam za pravdu, nejsem zase nijak vysazeny proti nafte, ale...trochu s rozumem lidi

Odkaz ke komentáři

Jistě že nafta není a nikdy nebude cool :pivo: V drtivé většině je výhodnější (nákup, údržba, fun factor) benzín o tom žádná. Případ co popisuješ je nesmysl pro naftu. Moc lidí o tom takhle nepřemýšlí, jen vidí to "teď budu jezdit skoro zadara" :loool:

 

 

 

To samé jako, když si hodně řidičů co potkávám na silnici myslí, že když si koupí někdo auto s výbavou RS a nejezdí mimo obec 120-150 a v obci 80-120 tak je to důvod se mu lepit na zadek jak své vlastní ženě a podporovat to stroboskopem, který právě vykouzlil ze svých dálkových světel :lol:

Upraveno uživatelem Jarafara
Odkaz ke komentáři

Diesel versus benzín se řeší na téměř každém fóru. Když jsem před více než 15ti lety začínal s první vlastní Octávii, měl jsem 1,6 74kW a byl jsem při ročním nájezdu 20-25tis s tímto spokojený a po dieselu jsem nekoukal. To samé o čtyři roky později, jen to již byl vylepšený motor a bonusem byla téměř o litr menší spotřeba (obě auta jsem kupoval s nájezdem do 20tis., tedy sotva zajeté).

Když jsem začal jezdit 40tis.+, zkusil jsem svůj první diesel a jsem u něj díky nájezdu dosud. V tomto případě se to určitě vyplatí, motory jsou stále lepší a lepší (škoda že se VW na nějakou dobu zahrabal u PD) a neměnil bych. Žádné auto jsem nečipoval a pokud se nevyskytla závada a nejezdí se s tím důchodcovským stylem, nic nekouří ani nesmrdí. Spotřeba je notně odvislá od hlavy a nohy řidiče, ano, pokud jezdím týden jen do kanceláře ca 10 km tam a10 km zpět, je spotřeba okolo 6L, pokud jezdím delší trasy, pohybuji se pod 5L - aktuálně mi za posledních ca 3000km svítí průměr 4,7L (110kW, najeto ca 60tis.,vše série). Protože mám většinou silnější motory, kvituji, že již nelepí na kufr motorizaci, stejně jsem to dával vždy dolů, protože ta červená písmena často působila jak červený hadr na býka. Druhé auto - MPV, které se v 80% prodává v naftě mám v benzínu, protože pro nájezd 5-8tis/rok to prostě stačí. Honza

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Moje RS najeto aktuálně 10200 KM.

 

Pravidelně pendluji Nemecko Cesko jedna cesta je dlouha 380 km s podilem 70% dalnice 30% silnice 1.tridy.

 

Pri dalnici na ECO mod okresky normal mod a

 

spotrebu od startu (pouze ta trasa) mam 6.0 nebo jsem uz mel i 5.8.

Nejedu na spotrebu. Dalnice v prumeru 150-160 km/h valim sem tam i 180 km/h.

 

Pokud bych jel celou cestu 130 km/h jsem pod 5.5.

Za me naprosta spokojenost.

 

Predtim jsem to same jezdil v 2.0 tdi 103 kw a pri teto rychlosti brala i pres 8 l/100.

 

Je treba zohlednit i 18ctky a 225 rozmer.

 

Tot muj poznatek.

 

Jak pise kolega, je schopno benzin tsi jet zs takovou spotrebu pri tsk rychle Jízdě? (normální jizda)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Ahoj mám 2017 Oct 3, 135 kW, 4x4 a ať se snažím jak se snažím tak mód eco comfort či normal plus mínus stejně ale prázdné auto s řidičem jen spotřeba čisté město 9.5L same křižovatky same kolony, délka tras 20 až 30 km....  Hlavní město... Jaké máte zkušenost vy? Co jsem se díval na testy různých časopisu tak dávali o 2L méně v Praze úplně stejný motor klima a vše co může brát energii výplně...  Filtr částic ok, auto v dobrém stavu. Bez chyb. Automat DSG.. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...