Přejít na obsah

Dodatečná montáž deaktivace Airbagu spolujezdce?


Doporučené příspěvky

Zdravým pánové.

 

Mám takový blbí dotaz a v hledaní jsem nic podobného nenašel. Je možná dodatečná montáž deaktivace airbagu u spolujezdce v O1 RS rok výroby 2001? Potřebují mít tady tu funkcí kvůli dětské sedačce. Případně jaké díly jsou k tomu třeba aby to vše fungovalo (je možný díly použít z jiné škodovky dejme tomu O2, nebo z jiného koncern.vozu) a ještě nejlíp informace kolik by za tu montáž vzal nějaký zručný elektrikář/mechanik? Klidně i v SZ.

 

Děkují moc za radu.

 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj,

airbagy jsou vždy problém. Zkusil bych autorizovaný servis a to hlavně z důvodu 100% funkčnosti (bezpečnost, indikace na budících a v neposlední řadě provedení). Zkrátka bych tam zavolal a zjistil možnosti, případně cenu. Díval jsem se na schémata, ale variantu s vypínačem jsem neviděl. Obávám se, že to půjde jedině zbastlit, tj. nahradit airbag odporem 2 ohmy a odpojený airbag zkratovat. Jenže na to je potřeba 1 spínač a jeden 2 pólový přepínač. Dost nepraktické, ale levné... Já bych to řešil: 2 relé, kondenzátor, 2 diody, vypínač s kontrolkou a nějaké ty dráty. Pokud bude zájem, mohu to namalovat a vysvětlit, proč právě takto.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím, trochu to tu oživím. 

 

Mám též dotaz, jestli je možné dodělat vypínač airbagu spolujezdce. Mám O1 combi 2004 a nechce se mi neustále jezdit a platit v autorizáku. 

 

Nechci samozřejmě nějaký zbastlený systém, kdy by třeba hrozilo, že bag bouchne když nemá nebo naopak, ale idelálně to řešit stejně jako v originále. Tedy sehnat jiný kastlík včetně vypínače s částí kabeláže. Je reálné a proveditelné, aby to pak servis zabývajicí se autoelektrikou dal dokupy a zapojil? A co na to pak případně STK když by to bylo dodělané? 

 

Díky Michal

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...