Přejít na obsah

Kontrola emisí - Nevyhověl


Doporučené příspěvky

Čauves chlapi,

 

mám na vás takovou prosbu. Vlastním škodu octavii 1.9. TDI, combi, rok výroby 2006. Dnes jsem si jel v Děčíně udělat technickou s tím, že nebude sebemenší problém projít. Bohužel hned při emisích mě vyhodili s tím, že nesplňuji "kouřivost", takže k technické kontrole vozidla ani nedošlo. V příloze posílám protokol. Otázka zní. Uměl by někdo poradit co s tím, abych vyhověl hodnotám kouřivosti?

Když jsem se ptal toho technika co mi měřil emise co s tím, tak kroutil hlavou, že možná zadělané vstřiky, že zkusil čistič a pořádně to protáhnout, ale před týdnem jsem do nádrže nalil STP čistič vstřiků a jel do Prahy a myslím si, že jsem to docela protáhnul. Díky za jakoukoliv radu.

post-46252-0-42540800-1438933729_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Je k dispozici výpis z diagnostiky s hodnotami vstřiků? EGR je vyčištěný? Turbo původní? Při tomto stavu kilometrů může být vícero příčin. :(

Auto jsem kupoval letos v únoru, takže upřímně nevím co všechno tam bylo čistěný nebo měněný. Vím, že před 10 000 km byly dělány rozvody. Já od února vyměnil palivový filtr,vzduchový filtr,kabinový filtr,olejový filr, pročištění chladící soustavy servisem a napuštění nové chladící kapaliny. Bohužel výpis y diagnostiky nemám a já osobně jsem EGR ventil nečistil. Turbo bude pravděpodobně neměněný.

Odkaz ke komentáři

ja mam na dvoulitru bez DPF dovolenou kourivost 1.2 (0.5) namereno 0.06 (0.03) aditivuju VIFem, pri testu bylo auto plne zahraty a v nadrzi nafta bez bio sracky. Mam to chipnuty + EGR off (zaslepenej).

 

Dal bych tam VIF, nebo mne osobne hodne pomohl LiquiMoly (mam to ve vlakne o aute), co nejmin nafty a dat tomu trosku napit ve vyssich otackach na dalnici.

Upraveno uživatelem Laurin Klement
Odkaz ke komentáři

Chlapi díky moc za rady. Jak už jsem psal viz. výše, vyzkoušel jsem čistič na vstřiky značky STP, ale zítra si půjdu koupit aditivum VIF a zkusím to. Dnes jsem se v rychlosti podíval na EGR ventil a fotky posílám v příloze. Bohužel se mi nepodařilo ten EGR ventil vyndat, abych ho mohl pořádně vyčistit.

post-46252-0-46339700-1438977928_thumb.jpg

post-46252-0-54138800-1438977941_thumb.jpg

post-46252-0-51450200-1438977954_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Ten EGR bych vyčistil, na BJB se do dělá uplně na pohodu, taky už to mám za sebou. Jinak jak píšou ostatní, buď VIF nebo třeba Verva Diesel, před STK to zahřáté pořádně protáhnout a neměl by být problém. Taky mám BJB, vše originál, najeto 260 tis. a při měření jsem byl u spodních hodnot a prošel jsem bez problémů.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...