Přejít na obsah

Odstranění nežádoucích zvuků v interiéru


KoliCZE

Doporučené příspěvky

Ahoj, hledal sem tu všude možně na fóru, ale nikde sem nenašel, nějaké rady a tipy, jak nejlépe vyřešit nežádoucí zvuky v interiéru, zejména při jízdě po nerovnostech (dlažba, špatné silnice, atd.) Mám Octavii combi 2 FL rok výroby 2009, ve výbavě Elegance a při jízdě po nerovnostech slyším vrzání od strany spolujezdce (nejspíš výplň pravých dveří, a hlavně madlo ve dveřích, plus občasné vrzání středového panelu. Tady ve fóru jsem sice pár tipů našel, ale chtěl bych nějakou komplexnější radu, jak to nejlíp vyřešit. Napadá mě podlepení nějakou tlumícím materiálem nebo, snad nějaký sprej na odstranění vrzání? Pokud můžete poradit, tak co je třeba vyzkoušet a co si na to koupit, kolik toho, a kde by mohli být kritické místa kde aplikovat tlumení.



Třeba už s tím někdo zkušenost má



Díky za rady


Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

drncel mi pravy zadni tapec, vymenil jsem prichytky za nove a v poho. Ted zase slysim jako ty ten pravy predni, takze udelam to samy. Sprej je k nicemu... Madlo jsem rozebral, vycistil a dotahnul ty 2 srouby, ktery ho drzi a zatim to funguje. Jinak tip: pod budikama jsem pouzil kousek textilni pasky od Tesy a taky to funguje.

Ok, díky za typ.

 

Příští týden na to jdu, příchytky už koupený mám. Myslim si, že při jejich ceně ani nemá smysl dávat tam ty starý, a koupim si i tu textilní pásku jak říkáš. Mám i antivibrační sprej od Sinusu, tak uvidím a dám vědět jak to funguje.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Matt_cze2

Zdravím Vás,

Vlastním Octavii 2 L&K ve které byl vždy klid. Kde se vzal, tu se vzal, z ničeho nic otravný zvuk od spolujezdce, který zní, jako by se tam usadil za*raný cvrček. Je to takové slabé, nicméně pronikavé vrzání, které se prostě nedá přeslechnout i přes hlasitější hudbu - otřesné. Jde to někde od sedačky spolujezdce, nejsem přesně schopný lokalizovat, odkud ten zvuk jde. Občas se mi zdá, že to jde od dveří, občas jakoby ze spod palubní desky, občas mi přijde že se ten cvrlikavý haj*l stěhuje dle toho, kde mám zrovna hlavu. Pevně ovšem věřím, že za to žádný živý tvor není zodpovědný. Nejprve to dělalo jen při brzdění, pak při jízdě na volnoběh a teď je můj cvrček ve fázi, kdy prostě cvrliká, kdy se mu zachce. Dnes například, když jsem stál z mírného kopce před garáži a čekal, až se otevřou vrata. Ten zvuk je vážně nesnesitelný a já začínám být trochu zoufalý. Problém by jistě vyřešila koupě BMW, ale radši bych se této drobnosti nějak zbavil. Poraďte mi, prosím.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím pánové,

Na mojí OII mi cosi vrzalo, šustilo ze strany spolujezdce.

Po vytažení a vyčištění ventilátoru to bylo lepší, ale furt tam cosi bylo.

Zjistil jsem, že mi uniká náplň z klimatizace = výměna chladiče + doplnit klimatizaci.

Jakmile ale začala být zima, ozvalo se další vrzání, lezlo mi to na nervy, tak sem pátral, tukal atd. No nakonec to vrzání a drnčení dělala krytka na boku palubovky, vypadla tam příchytka, a tak sem tam nalepil pěnovou pásku, která mi zůstala od repráků, a problém vyřešen.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Ahoj, nerad bych zakládal nové téma, zkusím zeptat tady. Jsem vlastník O1 ASV combi. Nepříjemné zvuky registruju dva.

První z oblasti přístrojové desky, přímo před řidičem, jakoby mi něco plastového či kovového lítalo ze strany na stranu (jakoby malý šroubek či co..).

Druhý - jde slyšet z kufru, je to takové lupání, křupání od pátých dveří. Tlumiče mám nové TRW, těsnění kolem dveří jsem máznul Glycerinem a vzpěry promazal vazelínou. Nepomohlo.

Auto vlastním asi dva roky, takže netuším co se dělo dříve, ale nevím si s tím rady a jsem z toho celkem na prášky. 

Každé rady si cením! Předem díky za ochotu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...