Přejít na obsah

Vybíjení baterie


Diagnosis

Doporučené příspěvky

Ahoj,

na začátek bych rád napsal: nepište mi, že se to tu již řešilo např. v sekci Autohifi. Už u PC sedím druhý den a čtu různá fóra a příspěvky na toto téma. Ale jasnou odpověď jsem nenašel.

Takže mám Octavii II, 2.0TDI, r.v. 2006, navi Nexus. Bat. se vybije za 2 dny. Cvakání v komfortce, klidový odběr 1.5A skokově s cvakáním v komfortce. Odběr a cvakání ustalo s odpojením navi Nexus, resp. stačí odpojit Can-Bus z navi. V různých fórech jsem četl že se toto děje po výměně rádia/navi za novější a příčina je Gateway, který musí být také vymměněn za novější. Na autě se navi neměnilo, je tam původní. Pomůže mi v mém případě výměna Gateway, případně jaký Gateway dát (stejný jako tam byl, nebo novější verzi).

Gateway je 1K0 907 530 F a HW 1K0 907 951.

Díky H.

Odkaz ke komentáři

Ze začátku jsem byl taky přesvědčenej, že jo to v navi, protože při odpojení Can z navi problém ustal, ale potom chce po mě kód. Tak jsem obvolal pár opraven rádíí, kde vůbec nikdo nevěděl co s tím. Odkódovat a odpojit Can taky není řešení. Nefungovala by navigace, telefon, ovl. volantu a prý by se navi za 30min sama vypla. Pak jsem si na fórech přečetl o těch samých problémech (po výměně rádia) a nevím co může probozet Can Bus jestli navi nebo Gateway.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Vypínač jsem si nechával jako poslední řešení. Zkusil jsem to jinak: dvě relátka spínané svorkou 15, každé relé spíná jeden can do navi. Zatím to asi týden zkouším a dobrý. Důležité je - baterka se už nevybíjí. Jediné mínus je, že se navi nezapíná se zap. klíčku a nevypíná s vytažením klíčku. Musím navi zap/vyp ručně. Je to malá daň za to že mě to nestálo ani korunu.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 roky později...

Zdravím. Mám obdobný problém. Je to OII 11/2005, nič nebolo upravované. Začalo to vybíjať baterku. Odber je 0,9A v kľude. Cvakanie v komfortke. Ktorékoľvek dvere otvorím klesne odber a zase nabehne. Prosím pomôžte mi s tým. Jediná vada na VAgu je skrat na kostru parkovací senzor vpredu vľavo stred. Tam je asi poškodený kábel lebo aj po výmene senzora stále hlási chybu. Všetky poistky som postupne odpájal a nič sa nezmenilo. Ešte aj komfortku som komplet odpojil a neklesla spotreba. Už som zúfalý. 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o měsíc později...
  • o 11 měsíců později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...