Přejít na obsah

Jakou firmu na chiptuning


Doporučené příspěvky

Zdarec panove,

Mam octavii III RS 2.0TSI s DSG a premyslim, jaky by byla nejlepsi chipuprava, ktera bude opravdu profi a nebude nijak skodit motoru.

Tenhle motor uz je ze serie velmi schopny, ale nejak mi prijde, ze by zvladl mnohem vic, i dle toho, kdyz se kouknu na tyto identicke motory, ktere se pouzivaji v audi a VW, kde maji vykon vyssi. Navic mi trochu prijde, ze se to DSG chova nekdy prapodivne. Teda nic proti nemu, je to vyborna vec a vrele vsem doporucuji, ale nekdy radi krasne rychle a nekdy mi prijde, ze mu to docela trva, stejne tak, ze nekdy si podradi a behem dalších 2 vterin zaradi zpet, coz by se, dle popisu uprav melo vylepsit. Nejsem typ, co chce s nekym zavodit a porad stoji na plynu, spis naopak, stal se ze me s timhle autem spis pohodar, ktery ale cas od casu zazada o celkovy vykon bud z nalady nebo predjizdeni, manevrovani atd.

 

Otazkou je, jakou firmu by mi kdo doporucil, upravy od APR sice vypadaji hezky, ale 35tis za to urcite nedam :-D. Docela se mi libila firma PowerTEC nebo chiptuningSKODA, cenu maji kolem 7500, davajo 9let zaruku, puvodni soft na CD a celkove mereni pred i po a s certifikaci, ma se to zvysit zhruba z 220HP na 300HP a z 350Nm na 450Nm a vse se ma odladit z puvodniho softu.

Nemam s tim zadne zkusenosti a jeste uvidime, jak to bude s nasimi zakony, ale za tuhle cenu bych do toho asi sel, pokud to neodrovna prevodovku a nebude poskozovat motor, ale udajne by nemelo, proto i ta zaruka.

 

Diky za vase nazory

Odkaz ke komentáři

A proc ne ten powerTEC? Zaruka a pristup vypadaji celkem dobre, maji i brzdu a vypada to ok, nebo to chiptuningSKODA, kt se zabyvaji skodovkama, proto by to mohli mit zmakle. Ale fakt nevim, je mi jasne, ze vsechny ty bajecne reference si muzou na sve stranky psat sami.

 

TdiFUN je sice dobry, ale mam 2.0TSI a benzinove motory nemaji ani v nabidce a urcite bych to delal tam, kde s tim maji zkusenosti a ne tam, kde se specializuji na naftu.

 

Radte prosim dal, chtel bych to zmaknout do te doby, nez to zakazou a budou me muset davat do nejake databaze, pak uz do toho nepujdu...

Odkaz ke komentáři

plno takovych "firem" se zdaji byt OK, maji jedny mapy pro konkretni motor a davaji to ve velkem do aut. Fun pristupuje ke kazdemu autu jinak ... navic TDI Fun je overeny a je to jistota a to ze ma v nazvu TDI, neznamena, ze dela jen naftu. Posilal jsem mu pozadavek na 1.2 TSI a rikal ze by to udelal, ale ze ten narust vykonu je tak maly, ze to nema ani cenu udelat ...

 

Ja bych mu napsal a pokud by vedel 2.0 TSI chipnout, nevahal bych ...

Odkaz ke komentáři

35 tis. je vela . Mne robili auto v profituningu v poprade a islo o individualne chipovanie , taze nikto iny okrem mna nema ten isty soft ako ja. Pristupuju ku kazdemu zakaznikov individualne a taktiez odskusaju. Momentalne mam od chipu asi 7000 km a spokojnost. Robil som to hlavne pre pruzne zrychlenie. Spotreba je podla stylu jazdy a myslim ze je nepodstatna ak chces vykon.

Odkaz ke komentáři

Dobrá, napsal jsem na tdifun a uvidime. Samozrejme i mne jde o to pruzne zrychleni a reakci, mozna trochu poladit to DSG, protoze 162kW neni malo v zakladu, ale nejak citim, ze ten motor zvladne o dost vic :-). Kamarad, Který dela mechanika prave u skodovky rikal, ze skodovka je ma hrozne priskrceny, tak nevim...

 

35tis je sakra moc, to je az nemozne :-), kor po tom zakonu, kt ma zacit platit nekdy v pristim roce. Tech 7-8tis, jak se to ted pohybuje je prijatelne, ale ne 5xtolik :-)

Odkaz ke komentáři

za 7000kč na tohle auto ti nikdo neudělá pořádnej čip i s měřením. počítej spíš 11000-13000 kč bez dph.

 

ale jed si klidně k powertecu :D

o powertecu sem někde psal na foru, už to nehodlám psát znova :) jenom ve zkratce, RSo pak při lehkým přidání plynu cukalo a oni od toho dali prsty pryč ani nevrátili peníze. sváděli to na auto, motorpower to pak vyřešil a od té doby auto jezdí už cca 2 Roky bez problému.

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

Hele, neprosazuji powertec, nemam s touhle upravou zatim zadne zkusenosti, reagoval jsem jen na jejich certifikaty a zaruku 9let jak na soft, tak motor, pokud se prokaze, ze to zpusobil chip.

Proto se zde ptam na zkusenosti a rady, abych neudelal chybu a nezacalo mi auto blbnout. A ta cena, hodne firem ma ted tu upravu v akci. Ja predpokladam, ze je to kvuli tomu nesmyslnemu zakonu, kt za chvili zacne platit a pak uz si takovou upravu asi nikdo neudela, protoze pokuta cca 50tis je docela dost, stejne jak tech 35tis za upravu od APR. Nebyt toho napadu nasi vlady, tak jeste budiz, ale dat dardu za upravu a pak dardu za pokutu, myslim, ze APR uz neudela za tuto cenu moc aut, jinak to nezni spatne :-).

 

TdiFUN mi odpovedel, ze si drží naftu a benzin nedela, coz respektuji, ze se nepousti do neceho, co bezne nedela.

Takze mi doporucujes motorpower?

Odkaz ke komentáři

reagoval jsem jen na jejich certifikaty a zaruku 9let jak na soft, tak motor, pokud se prokaze, ze to zpusobil chip.

 

Neboj se, pokud se ti nahodou motor posere, chip nikdy za to nebude moct, maji to az moc dobre propocitane ... jeste jsem snad nikdy nevidel, ze by nejaky upravce uznal, ze za to muze chip ...

a uz jen ta skutecnost, ze davaji 9 let zaruku ...

 

ja bych sel tam, kde to je overeno ... kdyz ne fun, tak motorpower

Upraveno uživatelem MaroCZ
Odkaz ke komentáři

Tak to jsi asi jedinej, prodam puvodni auto, dam vsechny uspory co mam resim, jestli dat za vyfuk, kt ani nezmeni vzhled, pouze ten zvuk 35 tos a vic, to mi prijde docela logicky. Kdyby mne ten vyfuk pridal nejake kW nebo to to auto nejak zkraslilo, tak dejme tomu, ale vylozene jen zvuk za 35tis, mne to teda hlava bere ;-)

Odkaz ke komentáři

Ja si spletl vlakno :-D , za to se omlouvam, ale i tak stale plati to stejne, navic, jak jsem psal, ma spousta chipovych firem ted akce a slevy, zhruba z tech 13 az 14tis na 7 az 8tis a to je docela dost. Kdyby mi za tuhle cenu APR garantovali, ze motor najede 500tis km, tak za to ty prachy stoji, ale urcite to motoru nijak extra neprospeje, tak se mi to zda proste moc. Ikdybych sehnal kvalitni a proverenou upravu, dejme tomu za tech 10tis, coz urcite neni nemozne, tak proc davat o 25tis vic, bohuzel penize netisknu a kdybych tisknul a nevedel co s nema, tak si asi koupim jine auto ;-)

Odkaz ke komentáři

Prepac , ale dnesne motory 500 tis.?!ziadna upravarenska firma ti neda ziadnu zaruku. Pozri vyssie ako mam urobeny motor ja a to mam dsg 7. Necakam ze vydrzi viac ako 150tis.a to sa fakt o motor staram. Vsetky uspory dat do blbeho zeleza tak to sa ani necudujem ze pozeras na kazdu mincu. Rozhodni sa sam co urobis ,no ber len firmu s dobrymi ohlasmi a skusobnou stolicou. RSa ide celkom dobre aj v zaklade a inac je pravda ze z octy nikdy nebude sportove nacinie. V serii by si mal mat okolo 245 ps a asi 380 nm co som mal moznost vidiet na stolici. Stale to je predokolka a vysoky vykon a krut moment zvlada (resp. Nezvlada, lebo vkuse gumuje do 4. pr. stupna - aspon moja)inak ako stvorkolka do kt. by som isiel ja teraz. Pozri na you tube RS 350

Odkaz ke komentáři

Jasan, ja to nemyslel tak, ze mi motor vydrzi tolik, ale byla to poznamka k tomu, ze bych do APR za tyto penize sel jedine tehdy, kdyby to neco takoveho splnovalo a motor s tim treba vydrzel vic. Jak vsichni vime, je to spis naopak a za tuhle cenu je to proste moc. A co rikate na firmu sportmotor? Delaji APR, ale delaji pry i jinou variantu za 15tis.

Ja o tom premyslel do budoucna, ale kvuli nasi vlade, kdy me pak budou muset davat do nejakeho systemu s tim, ze nesmim na silnic, proto jsem to chtel udelat ted, nez to zacne platit.

Ale fakt nevim, mozna jen vymenim vyfuky, protoze RSo nema ani min projev, coz bych trochu od takoveho auta cekal, nedelam z toho zadny zavodak, ale lehce brblat by to mohlo, kdyz se na to slapne. No a ten chip nevim. Nebo udelam chip a na vyfuk se vykaslu, fakt ted nevim :-), je to fakt dost penez k tem dosti penezum za octavku :-D

Odkaz ke komentáři

pokud mas strach z nasi vlady, pak bych volil jednoznacne tohle http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Product-Plug-and-Drive-NitroOBD2-Performance-Chip-Tuning-Box-for-Benzine-Cars-Diagnostic-Tool/32362468257.html?spm=2114.01020208.3.1.DiCSP9&ws_ab_test=searchweb201556_4,searchweb201644_3_79_78_77_82_80_62_81,searchweb201560_1 ... kdykoliv vytahnes a policajti nic nepoznaji

 

nez chip bych resil zatmaveni prednich oken, to poznaji pouhym okem ale to je uz jina sekce ... bud chip chces nebo ne ... motorpower pokud ti to udela neni co vahat, vyser se na nejake "super reklamy" typu: dozivotni zaruka na motor, garance 1 000 000 000 km, staci vymenit olej jednou za 500 000 km ...

Odkaz ke komentáři

Nemam strach z vlady, ale pokud chip jo, tak do te doby, nez budou muset tyto upravy evidovat a ja pak nedostanu technickou, to je mi pak nejaka uprava na prd, ikdyby byla zadarmo.

 

Nejedna se o motorpower, ale sportmotor (www.sportmotor.cz) a ti se mi docela zamlouvaji, montuji i vyfuky. Ale ptam se zkusenejsich, ja se mohu zatim rozhodovat jen dle jejich vlastnich referenci a to je pak dobra kazda firma...

Odkaz ke komentáři

Prepac... Padlo xy odporucani na overene firmy kde boli/su chalani s upravami spokojny... Ty vsak chces pocut iba jedno: objednaj sa u www.sportmotor.cz a rovno ti urobia chip aj vyfuk... Najlepsie za kacku :)

 

A teraz z ineho sudka... Nechaj to vsetko v povodnom stave a nemusis riesit technicku, a to ze sa ti nieco stane s motorom.... Navyse usetris a tak si budes moct kupit za par rokov rs 4. Generacie :)

Odkaz ke komentáři

Ze se najde vzdy nekdo takovy, co zacne rypat... Tak za prve, spousta firem, co padlo, tak treba tphle auto s benzinem nedelaji nebo delaji pouze APR za ranec. A navic bych nerekl, ze chip za 15tis je zrovna za kacku ;-).

Ja myslel, ze od toho ta fora jsou, ale ja vetsinou cekam, ze kdyz se zeptam na par firem, tak si tady prectu, ze jsou ok nebo nestoji za nic a ne tyhle zbytecne komentare ;-). A vis co? Mozna se na ten chip fakt vyseru a necham dodelat nejaky ten vyfuk, ono tech 162kW nejede tak spatne a spousta aut nema takove hodnoty ani po tom chipu, takze klidne rypej dal...

Odkaz ke komentáři

No vidis... Myslim ze ak niekto nieco robi poriadne, necha si to zaplatit... Vid pripad APR... A nejaky fuser, rozumej nalievac si nieco vypyta lebo nieco spravi ale v konecnom dosledku nevie ako... Takze bud si priplat za kvalitu alebo to asi nechaj tak :) neber to ako rypanie, ale ako ukazku spravneho smeru...

 

Padli tu mena ako mvolesko, motorpower... Kontaktoval si ich? Bavil sa s nimi co a ako?

Odkaz ke komentáři

Upřímně kvalitní chip za 15 tisíc je docela málo. Většina těch levných jsou prostě nalejvači včetně toho Tvého sportmotoru... Jinak pokud se nepletu, tak i když teď pojedeš na chip, tak se to pak pozná, že tam bylo hrabáno v jednotce. Takže brzkým chipem nic nevyřešíš. Píšeš o optimálním naladění a tohle chceš za pár korun, to Ti ani ve sportmotoru neudělají. Pokud umí motorpower tyhle motory, neváhal bych a jel k němu. Ale to už tu padlo víckrát. A jaká je souvislost se 162kW a rýpáním?

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

No motorpower to ma za uplne stejne penize, takze jestli je to levny, tak to budou uplne stejni nalejvaci :-). Dle meho si myslim, ze bych klidne sehnal kvalitni upravu za min jak tech 15, ale taky nejakou fuserinu klidne za 20. Jsem v tomhle zatim neposkvrnen, proto jsem to zjistoval tady na foru, ale jak vas posloucham a hledam ruzne na netu, jak pak auto cuka atd, tak na to fakt kaslu a zainvestuji pouze do nejakeho vyfuku, tim nic nezkazom :-). Je to jak se vsim, nasel jsem na forech, jak jsou lidi se sportmotorem spokojeni, ze nekolik aut a super, nekdo zase, ze jim auto po jejich uprave cuka, stejne tak jsem nasel chvalu i pomluvy na Cimbu, jak dobre a jak spatne, navic min rozdil, jedine, na kteereho jsem nic nenasel byl tdifun bo dieseltechnik, ted nevim, ale benzin pry nedela. Takze si myslim, ze je to hodne o stesti, jak to autu sedne, ale kdyz do toho nepeujdu, nemusim se niceho bat :-).

 

162kW a rejpani nema spolu vubec nic spolecneho, ale to, ze kdyz neco delam, at to delam poradne a dam za to 35tis a to za tohle fakt nedam. Za ty penize bych si predstavil nejake vetsi upravy, nez jen program do jednotky. 15 by bylo ještě prijatelne, ale asi to fakt nema cenu.

Kazdopadne dikec vsem za rady ;-)

Navic ja cekal treba odpovedi jako...mam upravene od te a te firmy a spokojenost, nebo mam od tech a hruza a problemy. Vim, ze to dnes dela kde kdo a na ostatni jen hazou spinu, ikdyz s jejoch upravou nemaji zkusenost. Ale tim se nikoho nezastavam, treba je uprava od sportmotoru fakt hrozna, nemohu soudit ;-)

Odkaz ke komentáři

Jenže motorpower nalejvač není. Když by jsi ho kontaktoval, budeš vědět víc, ale víš jak je to s tou línou hubou. Je to podle mě jeden z mála, co dělá úpravy individuálně za pěkné peníze. Sám se k němu chystám, byl u něj kamarád a přístup si nemohl vynachválit. Jinak nevím, co chceš slyšet. Spousta lidí Ti tu napsala několik tipů.

Odkaz ke komentáři

No ja myslim, ze jsem napsal vse, co jsem chtel slyset. Podivej, tdifun se mi zamlouval a kontaktoval, ale benzin nebere. A s tou holou hubou si delas srandu...:-D? At zavolam kamkoli, primo upravci, tak to bude vychvalovat, ikdyby to byl uplne nejvetsi fuser a delal to za pakatel nebo za ranec. Nepotrebuji se bavit s upravcem, ale s temi lidmi, kteri od nich upravu maji. Asi tak...

Odkaz ke komentáři

Neprofesionální úpravce ano. Já chtěl větší turbo a naladit to u motorpowera a první, co bylo, na co se zeptal, tak jestli sériové turbo je mrtvé, že chci větší. Šlo mu o kšeft a snažil se mi to spíš vymluvit. Navíc má brzdu, to sportmotor nemá. Po telefonu jsem to s ním řešil celkem dlouho, byl ochotný. Jinak zrovna jsem Ti napsal, že kamarád úpravu od něj má a nemá s tím sebemenší problém. Tři týdny zpět jsem se bavil s klukem, co u něj taky byl a problém neměl. Ale tam jsem se o chip nějak víc nezajímal.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zdravím,

 

níže zasílám své osobní zkušenosti s chiptuningem. Na českém trhu je přehršle společností a nabídek služeb tohoto typu, bohužel orientovat se v nich není jednoduché vzhledem k lákavým nízkým cenám a profesionálně působícím webovým stránkám.

 

Mé osobní zkušenosti s MVOLESKO, panem Michalem Vojáčkem. Zvolil jsem si tuto společnost z několika důvodů. Za prvé mě vedlo k tomuto rozhodnutí informace na fórech podobné tomuto, které jsou dohledatelné na internetu. Nenašel jsem jedinou negativní zkušenost s tímto úpravcem, spíš samé vřelé doporučení. Za druhé dle pocitu z osobního setkání, kde na mě působil solidně a profesionálně. Navštívil jsem tři srovnatelné společnosti, které jsou vámi na fórech nejvíce doporučné. Cenově jsou pro dané vozidlo okolo 18 000 CZK u všech úpravců. Vzhledem k hodnotě vozidla okolo 2 mil CZK, bezpečnosti a také pro mě velmi důležitým aspektem a to nenechat se oklamat a být za hlupáka jen kvůli ušetření několika tisíci korun jsem vybíral mezi třemi úpravcemi s "vyšší" cenou a nejvíce doporučené. Vzhledem k tomu, že nemám potřebné zkušenosti se všemi třemi úpravci, nebudu další dva jmenovat.

 

Průběh úpravy (zkráceně). Změření vozidla na válcové brzdě, kde dané vozidlo ukazovalo o trochu méně kW i Nm než udává výrobce. Úprava trvala od rana do večera, doslova. Z důvodu nutnosti demontáže RJ, který byl umístěn pod částí motoru. Vozidlo BMW 640i, F12, rok 2013. Ocenůjí také osobní přístup, který je založený na domluvě "podání ruky" bez zbytečné administrativy.

 

Naměřené hodnoty 217kW a 435Nm

Hodnoty udávané výrobcem 235kW a 450Nm

Změřené hodnoty po úpravě 286 kW a 585 Nm (+ 69kW a + 150Nm)

 

Výsledek. Aktuální výsledek z pocitu jizdy je ohromný, oproti puvodnímu stavu mnohem silnější, rychlejší a také zabavnější. V tuto chvíli neumím posoudit výsledek této zmený v dlouhodobém horizontu, přecejenom se jedná o nemalý zásah do vozidla jako takového. Každopádně je od pana Vojáčka přislíbené případné řešení komplikací, které ale nepředpokládá, že nastanou.

 

Toto doporučení píši pouze z důvodu, že jsem si vědom, že není lehké se orientovat v nabídkách a rozeznat poctivé úpravce a nepoctivé podnikatele. Toto doporučení se může zdát velmi konkrétní a také je, protože jsem přesvědčen, že pro zájemce o tyto služby je rozhodujicím zkušenosti ostatních a stejný vliv, možná jediný i pro úpravce.

 

Budu informovat i o možných komplikacich, pokud nastanou. Doufam, ale že ne.

 

Omlouvám se zdlouhavou a vyčerpavajicí informace, snad někomu budou užitečné.

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...