Přejít na obsah

Jakou firmu na chiptuning


Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...
..moja osobná skúsenosť s 2.0TSI a chiptuningom.


2.0TSI CCZB.. vozidlo som kúpil svojeho času fungel nové.. po dvoch rokoch a odjazdených cca 40tkm to šlo na úpravu do Profituning BA (Ivan Šoltýs), dostal som na neho ohľadne TSI motorov a úpravy ich manažmentu odporúčanie.. Aktuálne s úpravou najazdených cca 100tkm, čiže dohromady natočených cca 140tkm.. bez jediného problému a negatíva (teda ak odmyslím nedávny problém s ovládaním vírivých klapiek v saní - čo ale s úpravou nemá absolútne žiaden súvis). Motor ide celú dobu krásne v celom spektre otáčok, žiadne trhania, výpadky a pod.. emisie na EK ukážkové. Ja teda svoju voľbu ľutovať nemôžem.

Odkaz ke komentáři

Ist s momentom +28% nad limit prevodovky? Rozumne...

to hádam nieje reakcia na môj príspevok (keďže reaguješ hneď po mne a necituješ nikoho)..

 

P.S inak čo sa týka MQ350 manuál.. ak to je rozumné navýšenie s dobrým softom s jemným spodkom, dokáže bez problémov dlhodobo znášať 400Nm, ak na tom nejazdí manták, ktorý dupe do podlahy pri 2000ot.min na 5 či 6 pr. stupni a pod. To sú dlhodobo overené fakty u množstva upravených vozidiel s týmito motormi a prevodovkami..

Odkaz ke komentáři

nebuď smiešny chlape.. radšej lepšie čítaj text, lebo opäť máš s tým zjavný problém a potom nič nechápeš a píšes kapek od veci :rolleyes:

 

Ak píšem že tieto prevodovky vydržia pri dobrom jemnom softe na spodku cca 400Nm dlhodobo bez problémov, tak to nepíšem zo sna, ale je to na základe toho, že vozidiel s týmito prevodovkami ktoré sú upravené, behá mraky a fungujú OK.. osobne poznám viacero a prichádzam s nimi do styku.

Na to, aby som tvrdil a mohol tvrdiť niečo, čo je už zopár rokov potvrdené a ďalej potvrdzované reálnou prevádzkou v reálnom svete, nepotrebujem výpočty micro-macro...a pod. záležitosti ty srandista..

A ak si myslíš že hodnota kr. momentu 350Nm, je jednak výrobcom maximálna povolená a zároveň z konštrukčného hľadiska aj hraničná, ktorú tieto konkrétne prevodovky vydržia, tak opäť raz s tebou viac nemám o čom ďalej diskutovať, pretože to je čistý nezmysel..

 

Odkaz ke komentáři

No jen tím narazím na životnost těch převodovek. Je jedno jestli manuál a nebo dsg.

vždycky jde o to jak s tím jezdíš, pokud budeš plně akcelerovat od 1500 otáček, tak prostě to bude dostávat na zadek i bez čipu.. pokud budeš túrovat studeny auto, tak opět to dostane na zadek...

 

problém Těhlech čipu je ten, že prostě v nizkejch otáčkách tam je neskutečně velký točivy moment, kde z lajtskýho hlediska jak píšeš ty, měl bych starost o celej pohon včetně poloos atd.... co tak sleduji, tak plno lidí co si dalo čip na tyhle oktavie RS, golf GTI, tak měnili spojku za nějakou odolnější např. sachs performance, protože jim po času ta seriová začla prokluzovat....

 

konstrukční parametry se bohužel běžně nedozvíš...

Odkaz ke komentáři

r@pid.. jo, s tým súhlasím..

 

Ja ale neobhajujem chiptuning a výkonové úpravy nad sériové hodnoty.. ja píšem len konkrétne fakty a skúsenosti z reálnej prevádzky.. nič viac, nič menej.

 

P.S a len ku príkladu.. Seat Leon Cupra R310.. klasická Cupra R 265ps/350Nm s prevodovkou MQ350, len softom upravená na hodnoty 228kw/390Nm.. tzv. továrenský chiptuning s plnou zárukou..

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Pokud by měl někdo zájem může se přijet svézt v naší OIII RS 2.0TSI s úpravou Revo Technik :) Cena základní úpravy je 23690kč včetně DPH. Za příplatek je možné provést celou úpravu na motorové brzdě s měřením před a po. V základu dostanete dvě mapy pro 95 a 98oct benzín a odstranění omezovače rychlosti. Pro ty kdo se bojí o životnost spojky máme i mapy s méně agresivním nástupem plnícího tlaku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...