Přejít na obsah

Záhada při odvzdušňování brzd


Guest shneck

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Nedávno mi začal přibržďovat levej zadní kotouč na Octavii I Combi (r.v.2001). Jelikož jsem podobnou věc řešil před rokem na pravé zadní brzdě, tak jsem rovnou koupil opravnou sadu s pístkem a těsněníma. Rovnou jsem koupil nové kotouče a destičky na celé auto. Všechno jsem vyměnil bez problémů, ale když jsme odvzdušňovali ten levý zadní třmen, tak nám praskla brzdová trubka. Sjel jsem koupit novou, vyměnili a znovu odvzdušňovali. Pak nám pro změnu protýkala brzdovka mezi brzdovou hadicí a třmenem, což jsme opravili vyčištěním dosedacích ploch a dotáhnutím. Po odvzdušnění a nastartování byl pedál měkej jak máslo. Odvzdušnili jsme teda všechna kola pro jistotu, celou dobu jsme si hlídali hadinku brzdovky v nádržce a neustále dolévali. I když jsme celé auto odvzdušnili asi 3x dokola a vždy vytékala brzdovka bez bublinek, tak po nastartování je pedál pořád měký.

 

Jediné co mě napadlo, že při prasknutí brzd.trubky nebo při netěsnosti brzdo.hadičky a třmenu, jsem uvolněním pedálu nasál vzduch a vzduchová bublina se dostala až pod ABS. Jenomže netušim jak se projevuje zavzdušněné ABSko...Nevíte někdo?

 

Jinak při jízdě a zmáčknutí pedálu brzdy začínají brzdil tam kde by měly, ale jenom lehce a úplný účinek se projeví až po sešlápnutí pedálu téměř na podlahu. Pedál neměkne, ale chod je prostě dlouhý. Funguje na to jenom "našlapání", pak brzdí hezky...Což ale od brzd úplně nepotřebuju.

 

Máte prosím někdo nějakou radu, co by to mohlo způsobovat, když:

 

1. Vše obešli min.3x a brzdovka vytéká bez bublinek.

2. Pedál při brždění dále neměkne.

3. Jak se pozná zavzdušněné ABS (při brždění na sněhu, ABS normálně vibruje)?

4. Hladinku v nádobce jsme poctivě hlídali, aby nebyla pod minimem.

 

Zapřečetení mojí slohovky a případné rady předem děkuji :)

 

 

Odkaz ke komentáři

Myslím, že není co radit, bude to zavzdušněné. Začal bych odvzdušňováním přes diagnostiku a pak ještě samostatně kola. Celkem to trvá, než se to udělá, já tam naposledy prolil asi 1 litr brzdovky přes jedno zadní kolo, než to začalo pořádně brzdit a to se taky zdálo, že jde bez bublinek.

Odkaz ke komentáři

Dekuji za odpoved. Dnes jsem zase odvzdusnoval a je to lepsi. Neni to stoprocentni, ale lepsi to je, tak to asi doopravdy bude jenom zavzdusnene. Jeste bych se ale stejne rad dozvedel od nekoho, jak se projevuje zabzdusnene ABS. Dekuji

Odkaz ke komentáři

Ja som nedavno menil brzdovnu v autorizovanom servise skoda a tam mi ju menili odsavackou a ked som sa spytal ci aj abs poriesia tak mi povedal ze to prejde celym systemom,vratane abs.robil to bez diagnostiky a voslo tam myslim 0,9l. Co sa tyka pedaju takisto je makky,neprepadava,v polke je uz tvrdy a ja mam pomaly rozbitu hubu o volant :) ale brzdi super,ani nemusim poriadne slapat na brzdu. Dalsia vec je,ako pisu aj v dielenskom manualy ze cez vag sa odvzdusnuju len predne brzdy,zadne sa robia klasickym sposobom bez diagnostiky.

Odkaz ke komentáři

Inak som sa docital na DP ze sa da cez vag spravit aj zakladne nastavenie abs a s tym teda aj upravit tlak v systeme na zakladne nastavenie...stretol sa uz niekto s tym?na co je to dobre?ja som menil brzdovku a pedal ide chvilu makko inokedy zase tvrdsie tak neviem ci to tak ma byt...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...