Přejít na obsah

Nove - vacsie displeje Bolero a Amundsen (od modeloveho roka 2016)


Doporučené příspěvky

Ahojte. Tusim ze od modeloveho roka 2016 sa do Octavii montuju obrazovky Bolero a Amundsen s vacsou uhloprieckou a kvlaitnejsim rozlisenim (predtym 5,8´ teraz 6,5´). Okrem toho, ze obrazovka ma vacsiu uhlopriecku o cca 1,5 cm, omnoho lepsia, ostrejsia je aj grafika...

 

Moja otazka je, ci je mozne jedna k jednej vymenit staru obrazovku za novu, ci to cele bude po vymene fungovat, ci bude tak isto rovnako krajsia grafika ako je to pri Octaviach s vacsim displejom (od modeloveho roka 2016).

 

Popripade, je nutny aj update softeru?

 

Dakujem za radu. Daniel

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že škoda auto má vše dobře pojištěné a bude se muset vyměnit obrazovka i s jednotkou. A nějaké to nakodování, nebo ochrana komponentu , bez toho se to asi neobejde. Ted je otázka na kolik by to vyšlo, aby auto zůstalo i nadále v záruce a mohlo na servis do škodovky.

Odkaz ke komentáři

pytal som sa v skodovke, aj sme s technikom pozerali v systeme nahradnych dielov... Obrazovka sa da objednat ako zvlast nahradny diel, takze teoreticky by to malo fungovat (napriklad ak niekto poskodi LCD panel a potrebuje vymenu, urcite nebude menit LCD aj s jednotkou spolu - inak by to predpokladam nebolo uvedene v systeme ako zvlast nahradny diel, ktory je mozne objednat separatne). V skodovke som sa dokonca pytal aj na taku moznost, ze by sme obrazovku objednali a ak po vymene nebudede fungovat, ze by som ju nezaplatil a namontovali by mi spat staru obrazovku... Vraj oni objednany nahradny diel nemozu vratit, takze to mozne nie je :DDDD

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

MIB1 sa pozná podľa ulhopriečky displeja - ak má 5.8", tak je MIB1, ak už 6.5", tak je MIB2. Hlavný rozdiel medzi displejmi nie je len ich veľkosť, ale aj rozlíšenie. Skombinovať MIB1 a veľký displej nie je možné, vyzerá to potom nejak takto - je to pokusne zapojené MIB1 Bolero na 8" displej Columbusa.

columbolero.jpg

 

Vzhľadom ale na to, že 6.5" displeje MIB2 a 8" displeje Columbusov majú rovnaké rozlíšenie, je možné v prípade MIB2 pôvodný 6.5" displej zameniť za 8" displej. MIB2 Amundsen s 8" displejom z Columbusa potom vyzerá úplne skvele:

mib2amun.jpg

 

Pri výmene displeja sa nič nekóduje, displeje nemajú ani ochranu komponentov. Takže stačí vybrať pôvodný, zapojiť nový a je to. Jedine konektor displeja môže mať inak umiestnené aretácie, vtedy stačí opatrne nožíkom zrezať zavadzajúcu časť plastu konektora a je po probléme.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

ratlik:

Poprosím poraď, kde sa dá zohnať funkčný Columbus za 15tisíc Kč so zárukou - stačí poslať odkaz do správy :palec:

 

matesobart:

Áno, stačí vymeniť len displej, netreba nič kódovať. Po výmene displeja ti akurát nebude fungovať tlačítko Nav, po stlačení vypíše, že navigácia nie je k dispozícii.

Odkaz ke komentáři

Mam Amundsen MIB1 (nevedel som ze mam MIB1 a nie MIB2) a kupil som displej Columbus MIB2 (nevedel som ze to nie je na Columbus MIB1 ale Columbus MIB2), takze smola. Preto ho predam, ak ma niekto zaujem, kazdemu z MIB2 (ci uz Bolero, Amundsen) teda pojde na 100%. Nechce niekto? Som z SK stred.slovensko...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...