Přejít na obsah

Jemné vibrace volantu (brnění volantu)


Doporučené příspěvky

Takze pani, od kedy som sem pisal prispevok som jazdil s niekolko Octavkami 3 2.O TDi.  Takmer vsetky vibrovali. S DSG, aj bez, 4x4 aj predokolky. Ich majitelia to vsak vo vacsine pripadov neregistruju. Co chapem, moja zena sa tiez tvari ze mi sibe ked sa jej pytam ci jej to nevadi. Kolega ma dokonca Audi Q5 2.0 TDI, kde som az ostal sokovany ako vibruje volant, popri to bola nasa octavka uplne v pohode. Ked som sa ho na to pytal dostal som odpoved, ze vsak co sa cudujem, naftaky predsa vibruju. Prestal som to cele riesit, ked som sa na tuto temu bavil s borcom co odpredava vozy od jednej znamej leasingovky. V zasade povedal : " Vsetky Octavky 3 s dvojlitrom vibruju, az tie stvoroke to uz nerobia."  

Upraveno uživatelem mare
Odkaz ke komentáři

Ja skôr pocitujem vibrácie od sedadla ako od volantu......teraz mám nové pneu+disky robí to veľmi minimálne ale je to tak, polovicu silentblokov na zadnej náprave mám vymenených v predu sa nič nemenilo ešte a to mám 240tkm a všetko pevné. Ale plán je, že to povymieňam všetko aj silentblok motora aj prevodovky. 

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Tak se přidávám se stejným problémem / vlastností. 

 

OIII, 2,0 TDI DSG 110 kW, r.v. 2016, najeto 148 000 km

 

Začal jsem pociťovat vibrace do sedačky při stání a po rozjezdu se přesunuly do volantu. Dříve mi to nepřišlo tak výrazné. V autě je čerstvě vyměněný dvouhmotový setrvačník. Bezprostředně po výměně se vibrace zlepšily, ale zhruba po 4 dnech jako by se žádná výměna  nekonala. 

Auto sebou zároveň občas trhne při startu. Občas ale ne. Přičítám to stání v kopečku, kdy auto sjede na tu parkovací zarážku - může to být?

Mechanik mi doporučil kontrolu vstřiků, což asi udělám, ale jinak nevím, jestli má cenu to řešit. 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 7 měsíců později...
V 18. 12. 2019 at 19:41, Petrpetr napsal:

Ahoj kluci, taky rešim problem s brnením volantu. Mám Octavii 2.0 dsg rok 2017 najeto 30 tisic km. 

Už jste vyrešili problém?

Ahoj, problém se zjevně táhne se všemi Octaviemi, mám Octavii 4 kombi 2.0 TDI DSG 110 kW A projevuje se stejně, vibruje volant od motoru. Ještě navíc dsg to podporuje tím že drží motor v otáčkách kde vibruje nejvíc, řešil jsem to ve dvou autorizovaných servisech, neúspěšně, druhý servis na to zavolal technika z Mladé Boleslavi a ten na to uvedl že je projev vozu standartní a že jsou na to tabulky, jaké vibrace jsou dovolené a tohle že je v povoleném rozmezí. Ale po hodině jízdě člověk téměř necítí prsty na ruce. Servisni technik také říkal že je to nepříjemné, ale člověk z výrobního závodu jim přijel říct jaký na to mají mít názor. Takže je to standart.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...