Přejít na obsah

Poruchy klimatizace


Oskar1

Doporučené příspěvky

Dobrý den, OII 2.0Tdi BKD rv.2005. Klima je naplněná,kompresor jede. Zapnu klimu na 22C krásně se rozběhne,během krátké doby začne foukat ledový vzduch,ale najednou po zhruba 1-2 minutách přestane foukat vzduch z výdechů,větráky se točí jen prostě nefouká do kabiny,vypnu klimu tudíž svítí AUTO i ECON z výdechů opět začne krásně foukat zprvu vzduch ledový jakoby od klimy a po chvíly v zhruba venkovní teplota.Čím to může být?? Děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim, vedel by mi niekto dat radu s klimou? Mam O2 predFL, motor BKD a klima zacne chladit az ked je motor zohriaty na prevadzkovu teplotu. Niekedy to trva aj dlhsie a zacne chladit po 10 km jazdy. Mal som deravy chladic, cize klimovy chladic som vymenil a klimu naplnil. Diagnostika je bez chyb, tlak chladiva diag ukazuje na 7.2 bar. Stretol sa niekto s podobnym problemom? Podla toho co som tu cital vela ludi spomina tlakovy ventil na klima kompresore, da sa vymenit bez odsatia chladiva, respektive da sa vobec vymenit samostnane, alebo treba cely klima kompresor? Vopred dakujem.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Ahoj, přestal mi fungovat Climatronik, panel nesvítí a nereaguje na tlačítka a oba dva ventilátory se spustí naplno asi 30 sekund po startu a vypnou se, až když vypnu motor. Koukal jsem na pojistky a nebyly spalene, zkoušel jsem je i vyměnit za nové, ale to nepomohlo... Jinak předtim jsem měnil žárovky za ledky v interiéru, to ale nemohlo nějak rozbít Climatronik ne? :/

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Pani,stale sa mi mlzia okna.

Chladivo dem doplnil vcera.chybalo asi 55g.unik zisteny nebol.

Mam octu ll pred fl,rok 07,1,9 tdi,climatronic.

Jak zistim ci mi ide kompresor,popr.ci mam vadny ventil na kompresoru.

Mam nastavene Auto a stale to zahmlieva okna.

Jak sa sparvne pouziva tato vec.mozte minto vysvetlit po lopate?

Vdaka.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Tak jsem využil vánočního volna, abych si taky konečně nechal spravit unikající klimu - řešil jsem to s panem Mánkem ( http://www.autoklimatizace-brno.cz ) na základě nějakých netových referencí, a můžu doporučit, bylo vidět že se v tom vyzná a dělá to pečlivě.

 

Nejdřív zjistil kde to uniká - klasika, ten bílej plastovej špunt toho dehydrátoru či co to je, na chladiči. Pak ho odšrouboval (to dalo fest zabrat, vypadalo to že to nepůjde, ale prý se to většinou povede), celý to očistil a vylapoval uvnitř vrtačkou s hadříkem. Pak v tom vyměnil ten filtr/pytlík, kterej byl celej od barviva a oleje (viz foto; prej tam už někdo několikrát dolíval barvivo i olej - je ho tam je až moc, ale že kompresor podle stavu toho filtru zatím vypadá v cajku) a nasadil tam novej špunt, tentokrát už z hliníku a podstatně bytelnější. Následovala zkouška těsnosti, natlakoval to na 20 barů a znovu všechno pošplíchal vodou s jarem či co to bylo. Tlak i po nějakých deseti minutách držel a bublinky nikde, takže to celý vyvakuoval, napustil chladivo a testli jsme to - chladí to jako ďas. Pak mi ještě vyměnil kabinovej filtr, kterej tam pravděpodobně zahníval už několik let a byl komplet ucpanej, taky dobrá chuťovka (foto) a vystříkal vapkou chladič.

 

Celá oprava stála něco přes dvojku a ještě mi dal pár užitečných tipů:

 

- chladiva dávat vždycky radši míň než víc (třeba 500 místo 520)

- přebytek chladiva, to barvivo, i přebytek oleje ničí kompresor

- pokud už se ten kompresor vysype, nahradit značkou Sanden - a to japonskou výrobou, ne polskou (jsou kvalitou někde jinde). Různý čínský krámy, Hella, Valeo apod. jsou kvalitativně horší.

 

post-55197-0-90848700-1514499940_thumb.jpg

post-55197-0-25461400-1514499949_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

A seš si jistej že na tvůj motor je ten chladič stejnej jak na benzínový RS? V kelly je nejlevnější za 2400 (a ten bych tam teda rozhodně necpal, nepotřebuju aby mi za rok shořelo auto), origo stojí osmičku, a pak samozřejmě nějaká práce...

 

Jako možná jsi to vychytal líp, ale co už, hlavně aby mi to konečně fungovalo :D

Odkaz ke komentáři

Nešlo mi o vychytávku ale jen o porovnání ;) Ten chladič je všeobecně pro O II. Stejně už byl celkově jetej od kamínků, soli a hlavně byl únik klasicky v tý zátce. Koukal sem na cc-autodíly a stál mě tenkrát 2752,- + dva O kroužky po 16,-. Práci sem si udělal sám. Na jaře už tam bude 5let a OK. Bral sem tenhle https://www.cc-autodily.cz/kondenzator-chlad-pros-3_3

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Hezký den, mám Octavii II po faceliftu 2011 dsg TDI 2.0 

a nedávno mi přestalo topit topeni, všiml jsem si, že ukazatel teploty vlevo dole na palubní desce se zahřívá velmi nepravidelně jindy kolísá mezi 60-90 stupni a to i po delší době jízdy, to má samozřejmě vliv na topení, protože i když se konečně ručička ukazatele líně dostane na ukazatel 90 stupňů (nepřehřívá se naštěstí) topení topí pouze z postraní ventilace a pouze když otočím ukazatel se stupni na maximum (červený čtvereček) a z dvou prostředních jde vzduch studený když zvolím jakékoliv označení stupňů od 18-25 jde vzduch pouze studený ze všech ventilátorů. Asi nemusím připomínat, že je toto v daných mrazivých měsících velmi neprapraktické.... Prosím pomozte nebo poraďte proč by tomu mohlo tak být a co případně vyměnit. 

Diky Vašek

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

 Ahoj , prosím o radu .

Klimatizace po servise zase nechladí po dvou hodinách běhu na plný výkon.

Já jsem závadu dal zjistit do škodovky, že prý chladič, taky netěsnost okolo zátky (OC II /07, 1,9 (77KW). že mi to za cca za 10 000,- Kč opraví .  Tak jsem nechal vyměnit chladič,  mimo Škoda servis a chladilo to dvě hodiny . Venku 30 st. výkon super . Najednou nastartuji a nic ... už nevím co. Prosím o radu. Myslím, že ani Škodovka nenašla tu správnou závadu, je jde cestou výměny asi všeho. Jinak technik říkal, že to uchází právě kolem té plastové zátky. Tak mám dojem, jestli jim nešlo o to, získat můj chladič. Jinak info 10 let jsem nedělal žádný servis ani doplnění klima .  Děkuji všem .

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...