Přejít na obsah

Octavia 3 roční vůz autorizovaný prodejce


Sentinel

Doporučené příspěvky

Zdravím měl bych dotaz. Koupil jsem minulý rok roční vůz u autorizovaného prodejce jako roční NEHAVAROVANÝ se zárukou 100tkm nebo 5 let. Chtěl jsem ted auto vyměnit za benzínové protože mi nafta nevyhovuje i malým nájezdem a při prohlídce a porovnání aut mi bylo sděleno, že ho mám nejspíš bourané. Než jsem vůz kupoval přez kamaráda v jiném autorizáku jsem nahlížel do historie a u mého vozu byl jen běžný servis a předprodejní kontrola. plus mám cebia list.Za mě nikdy nebylo bourané ani poškrábané. Ve smlouvě mám že ručejí 12 měsíců.Dá se nějak bránit?Byl jsem hned u Porsche praha prosek a na žádost mi proměřili auto.Zjistili, že celý pravý bok má hodnoty kolem 240 a přední blatník 400-600 jednotek na laku.Zbytek auta standartně 120-130.

Odkaz ke komentáři

Díky za rady o znalci sme už mluvili jen jestli se to pozná u tak mladýho auta...já ho mám rok a ani škrábanec.A o vandalství určitě něšlo přiložim měření. Jde mi to že sice koupim roční vůz tedy ojeté ale se zárukou a od autorizovaného prodejce (Klokočka) za 680 tis kč a při prodeji za necelý rok se dovim že je celý bok lakovaný?Tudíš mi nabízejí o 200-250 tis kč méně? to neni moc fér.

 

post-424-0-90754600-1476803349_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To je možný,byli jsme aby se to dohodlo mimo soudní proces jednak tvrdili že to u nich nebylo že to nespíš dělala ještě škodovka jako v mladý boleslavy čemuž moc nevěřim za druhý by to i tak mělo bejt v historii takovejhle zásah (celý bok což neni) to si měli ověřit oni když auto brali od škodovky a pak neprodávat jako nepoškozené a za třetí jejich přístup pěkně arogantní a jen nás posílali z kanclu do kanclu. Když kupuju auto od škody autorizáku čekám že se tomu dá věřit. Kde jinde už tomu věřit když ne u nich?To samý na servi k nim že jo.V porche mi tvrdili (třeba je to jen u nich) že dopravce za to odpovídá dělá se kontrola před naloženim a po složení se dělá další bud tou pobočkou nebo někdo k tomu určenej.Něvěřim že by to udělala škodovka poslala to dál a u Klokočky si to auto nikdo nezkontroloval?

Odkaz ke komentáři

V případě takovýho zásahu by musel být někde záznam !!

 

Ještě bych zkontroloval výrobní datum pravý přední lampy .

 

V případě že by se to opravovalo ještě ve fabrice tak to dělají na repasích a musí vycházet stejná vrstva laku max +10% .

Jinak jde automaticky nový díl .

 

Odkaz ke komentáři

Advokát mi řekl že to posílá a ve vlastním zájmu at auto nevytahuju z garáže (kvůli poškrábání nebo nehody i kdyby nebyla zaviněná mnou) znalec mě prý pak asi kontaktuje nic nerozebírat atd.jen jsem ho umyl aby to bylo případně něco vidět.To samý jako mi píšeš mi právě řekli u Porsche.Stát se to u škoda auto nebo slušného autorizáku mění se celý díl pokud je to možný což ten přední podběh jde. I s tím lakem mi to řikál stejně.pokud výstupní kontrola zjistí nějakej nedostat jde auto zpátky a místo těch 130 např může mít třeba 150-170.Auto na který jsem se byl podívat na výměnu mělo v historii několikrát dokonce myčku a u Klokočky mi tvrdějí že tuhle opravu nemusejí ani zapisovat. Malý plus je pro mě že to mám nahrané co mi tvrdili v servise.Docela sme se podivili když nám řekl že koupěj roční vůz neudělají kontrolu a že tohle se nejspíš stalo ještě v boleslavi :D

Odkaz ke komentáři

Mám jinej papír ne tak podrobnej, ale u prodejního listu a smlouvy mám velkejma písmenama nehavarované. I tak ale oprava tohohle rozměru tam prý zanesena být musí. A to pak zohlednit na ceně. Já si nic nemyslim proti škodě naopak nevěřim že by to dopustila boleslav, ale nevěřim prodejci Klokočce.A máš pravdu bylo to manažerský auto někoho ve škodovce a jako roční vůz to koupila Klokočka

Odkaz ke komentáři

Přesně tak mi to bylo řečeno. Nejspíš ho koupili prý za nějakou cenu a někdo ze zaměstnanců ho poškodil tak to zalátali. Protože tou chvíli auto hned tratilo na ceně a už by nevydělali.Auto jim tam stálo půl roku.Já ho mám 11 měsíců. Přez rok starý lak se pozná proto mi doporučili odstoupení od smlouvy. Ne odškodnění nějakou částkou. Jen to dokázat. K soudu jsem nikdy nic nedával a ani jsem to neplánoval, ale roční vůz s jistou historii jak to všude popisujou od autorizovaného prodejce za 680tis z původní hodnoty asi 830tis prodané jako v perfektnim stavu s poškozeným celým bokem si líbit nenechám za tu cenu.U auto co je starý třeba 6,8 nebo 10 let bych na tohle nekoukal.

Odkaz ke komentáři

No hodnoty laku nemusejí znamenat bourané auto. Já jsem měl třeba nehodu s autem u nákupáku, kde mě borec odřel celej bok a v autorizovaným servise mě přestříkali celej bok, respektive všechny poškozený části. Takže hodnoty laku nemusejí nuceně znamenat bouračku.

Odkaz ke komentáři

Jojo přesně tak.Když kupuju auto od autorizáku (takže většinou i dražší) a maj uvedeno v perfektním stavu nehavarované čekám že to tak bude. Proč jinak pak jezdit do autorizovanýho servisu když mů nemůžu věřit? Tim okamžikem jak se koupilo ani nevyjelo a už jen to že je lakový přijdu o dost peněz protože každýmu je podezřelý proč je lakovanej celej bok.Nikomu nevysvětlím, že bouraný neni a je třeba jen škráblý. Nikdo tomu věřit nebude.

Zkusil jsem Áčka i autorizáky a řekli mi tak 440 když je bok lakovanej.Řikám jim to mi jako tvrdíte že za rok to auto šlo hodnotou dolu o 240tis?a za 2 roky na polovic částky původní ceny v týhle výbavě a nájezd skoro nic navíc ještě 3 roky v záruce. Na to mi řekl takhle to nemůžete brát. Jasně vykoupit za co nejmín a prodat za co nejvíc.

Odkaz ke komentáři

Jo díky za rady trváme na tom už to běží. Někdo mi řiká že bych potom měl i kontaktovat škodovku péče o zákazníky když je tam ten program plus a navíc prodloužená záruka. Právnik zase řiká, že se to má směřovat jen na toho prodejce.Ten at si to pak řeší se škodovkou. Tak nevim.Nebo ČOI?

 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...