Přejít na obsah

jiri


Fireee

Doporučené příspěvky

Tak jsem si dnes ráno vzal dovolenou jelikož se vymlátila přes noc baterka. Původně jsem ho měl zapojené tak, že hrálo pořád bez ohledu na zapalování. Včera jsem rozpojil červené drátky, které jsou přímo rozpojovací a rádio hrálo jako originál tedy po zapnutí klíčku a po vypnutí se vyplo. Vrátil jsem se tedy k původnímu zapojení, ale mám strach takže budu asi do víkendu odpojovat baterku :)

Odkaz ke komentáři

No, myslím, že lehko. Když odpojím klíč, tak mi přestane jít proud na rádio. Jasně, že tam bude nějaké záložní stálé, ale to, co to rádio budí, tak to se odpojí.


a tím stejným plusem napájím i zesilovač na střeše v anténě. Možná se špatně vyjadřuju, nejsem elektrikář, každopádně, nic mi nevybíjí baterku, ani anténa ani rádio.

Odkaz ke komentáři

No budu to muset pořádně zkouknout, každopádně jsem si včera liboval jak to všechno po rozpojení toho drátu šlape a ráno zrada. Předpokládám že původní zapojení (měl jsem to tak 2dny) bylo sice neuplně ideál, ale navymlátilo baterku takže asi správně. Borec od kterého jsem rádio kupoval to měl v seatu a šlo mu na klíček, právě říkal at zkusím rozpojit ten drát- myslím že tam je popisek ACC

Odkaz ke komentáři

Jde o to, ze pokud používáš can bus dekodér tak je to zapojení jiné než když ho nepoužíváš. Právě jde o ten červený drátek. Myslím, ale nejsem si jistej, ze musi byt rozpojený. Jinak to žere baterku. Přesně to ale nevím. Musel bych se podívat do manuálu. Ale přesně tenhle problém jsem řešil s prodejcem.

 

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

if you do not cut the red wire, that will drain your battery

 

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsem dva 3G dongly od O2 (Huawei E3531 a E173) a bohužel ani s jedním se mi nepodařil internet rozchodit. Po vložení do USB se vůbec nic nestalo. V nastavení jsem žádné nastavení mobilního internetu nenašel.

 

Edit: Teď jsem ještě koukal do manuálu a u jednoho USB portu mají napsané, že je přímo určené pro 3G. Sám nevím, ve kterém USB jsem to zkoušel, tak zítra vyzkouším oba a poreferuji.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem proměřil dráty a zjistil že do rádia jde12V po dvou kabelech. Jeden žlutý ten bude hlavní jelikož je silnější, pak do červeného, který je na rozpojce spolu s oranžovým a oba vedou do rádia i do can bus.

 

odzkoušené zapojení:

1/ nechat vše jak je - rádio funguje bez ohledu na to zda je nebo není klíček / baterie se nevybíjí

2/ rozpojíš tu spojku na které je červený a oranžový drát - rádio hraje v závislosti na klíčku / baterie je přes noc KO

3/ rozpojíš jen červený drát ze spojky - rádio hraje v závislosti na klíčku / perfekt, v tomto případě je možné v rádiu nastavit po jaké době se po vytažení klíčku rádio vypne.

 

Jinak k rádiu - opravdu nemám co vytknout, vše šlape jak po máslesignál rádia bez problému i přes to že mám jen jednu anténu, GPS příjem super, přes to že příjmač mám jen hozený za rádiem. Jsem rád že jsem koupil na místo orig. rádia které je 3x dražší a nabídne polovinu možností.

 

K dotazů které chodí přes SZ:
Nemám maxidot ani ovládání na volantu, parkováky mám jen zadní a nezobrazují ani u orig. rádia. Možná nejsou ani orig. Vzadu na stropu má bílou krabičku, která bliká a pípá.

Klima se u mě nezobrazuje a parkováky také ne.
Jak psal Fireee: me jen parkovaky, u FL jednotek i klima

Odkaz ke komentáři

Já se přidám se svou zkušeností, od záčátku zapojeno přes CAN dekodér k autu, nic nebastleno, prostě jen zapojeno do ISO konektoru, nic nevybíjí, všechno funguje jak má, má funkci na MF volant, ale protože mám 3 ramenný RS volant, nemám možnost vyzkoušet. Parkováky mi ukazuje v pohodě, na kameře i podle natočení volantu trajektorii couvání. S maxidotem nespolupracuje (apoň s mou konfortkou ne).

 

Celkově spokojenost, mám tam 64 GB SD kartu, funguje v pohodě. Zvládne puštěný film na YT a do toho hlasové pokyny navigace. Originální navi COLUMBUS vedle této "od pana Wonga" vypadá dost trapně ...

Jsem rád, že jsem koupil a neměnil bych. Vůbec nechápu, proč Škodovka nejde stejnou cestu - Androidem. Do rádia si nahraju přesně co chci, když potřebuju po cestě zjistit nějaké informace o místě kam jedu, manželka v pohodě na 8mi palcovém displeji na netu najde co potřebujeme a já můžu v klidu řídit. Když stojím v zácpě, přečtu si mail .. nemusím sahat po telefonu. Prostě myšlenka rádia s Androidem je super nápad.

Odkaz ke komentáři

Naprostý souhlas s Fireeem. Radio je perfektní, výbava za tu cenu nemá konkurenci a není potřeba nikde nic upravovat.

 

Jen se mi stále nepodařilo rozchodit 3G. Odzkoušeny dongly od O2 (Huawei E3531 a E173), bohužel ani jeden se k radiu nepřipojí. Odzkoušeno v obou USB, s prodlužovacím usb kabelem i bez. Radio vždy jen vypíše chybu, že nebyla načtena sd karta (dongly mají slot na microSD - ten mám prázdný) a dál už se nic neděje. Dle YT videí by se měla nahoře zobrazit ikona síly signálu, ale nezobrazí. Kdyby měl někdo nějaký tip, dejte echo..

Odkaz ke komentáři

Mám myslím stejný typ, jako má Firee, viz.

https://www.aliexpress.com/item/Quad-Core-Android-5-1-Car-DVD-player-for-VW-GOLF-5-Golf-6-POLO-PASSAT/32750368839.html?aff_platform=aaf&cpt=1494915390985&sk=Ee2JQzjUz&aff_trace_key=dedf6340215e4783a72fdef5bb4f462a-1494915390985-01867-Ee2JQzjUz

Přímo na rádiu je i popis konektorů a jedno z USB je přímo psané pro 3G, nicméně mi funguje jen jako klasické USB na připojení flashky.

 

Link na Easy Connect - nemám to odzkoušené, ale posílal ho někdo na zahraničním fóru přímo pro Android radia

https://mega.nz/#!ysVlAZgK!Y9WLXfiQck5h6dD6jXqYngn4m9t3wA7e7EtmgLBQ7ik
Odkaz ke komentáři

Také používám Hotspot z telefonu (S4mini) ale štve mě že se po cca hodine hotspot v telefonu vypne - resp. odpojí. Proto přemýšlím o 3G dongle ale jak to čtu mám obavy abych nevyhodil peníze a pak to nefungovalo.

 

Kamerka je na cestě, objednal jsem takovou, která se vymění za osvětlení SPZ

- že si ušetřím práci s vrtáním. Po objednání jsem si uvědomil, že jsem si práci jen zkomplikoval, jelikož budu muset protáhnout dráty skrz 5té dveře, snad to nebude super pakárna.

Odkaz ke komentáři

Můj S7 Edge se neodpojuje, odpojí se jedině, když na tom hotspotu není žádný síťový provoz. Ale ten tam je pořád, takže dobrý, možná je to verzí Androidu, nevím co máš ty, já mám 7.0 Nougat.

Jinak k té kameře, dal jsem ji normálně pod horní hranu 5tých dveří. Obraz mám i přes to, že tam jsou tmavé fólie, za šera nebo tmy vidím hoXno, to je jasný, ale zase tak mi to nevadí. Protože, i když mám tu co se instaluje místo jednoho osvětlení SPZ, tak jsem ji tam nedal. Proč, to pochopíš hned jak ji vybalíš a přiložíš ji na to místo. Ona totiž je jako pěst na oko a nechat auto u superkarmetu, tak mi ji nějaká smažka ukopne už z principu. Díval jsem se na ten odkaz co jsi objednal ty, ta je menší než ta moje, tak snad to bude dobrý, potom tady hoď foto ... ale jeden problém tam bude, i proto jsem ji dal za sklo, bude se špinit a jsem zvědavý jak dlouho tě bude bavit vystupovat z auta a čistit ji :-)

Skrz 5té dveře nebude problém, přikládám ti návod na rozborku :-) Je to návod na 3tí brzdové světlo, ale na konci je postup odčalounění výplně a to budeš dělat, neboj se zatáhnout hrubou silou ...3. brzdový světlo.pdf

Odkaz ke komentáři

No, před pár roky jsem si tu kameru instaloval a byla to dost drbačka, při sundávání krytu 5. dveří se ulomily nějaké čudlíky, dávat to zpátky sám bez asistence, mi to pořád padalo na hlavu. Napájení kamery jsem bral někde od světel, ale signál musí průchodkou v zadních dveřích a pak prahem do středového panelu.

EDIT: tak napájení nebylo někde od světel, ale od světla zpátečky. Díky tomu mi dojde signál do LCD displeje při zařazení zpátečky automaticky. Displej je trvale napájený, ale zhaslý, rozsvítí se, jak obdrží signál na vstupu.

Odkaz ke komentáři

Tak s tím se nemůžu ztotožnit, ani k tomu nevidím logický důvod. Rušení není, zamrzání taky ne. Jsem elektrikář. Ale fakt je, že obrazový signál nepouštím do rádia, ale do LCD displeje ve výklopné schránce nad rádiem. Chtěl jsem, aby šlo LCD schovat, nechci lákat zloděje. Kolegovi rozbili okno jen kvůli laciné čínské kamerce za oknem. Rádio mi stačí Stream mp3. Jediný problém je, že ten levný LCD panel ztrácí obraz, když je teplota v autě někde nad 45 st. Možná nakonec ještě do zde prezentovaného rádia půjdu. Uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...