Přejít na obsah

jiri


Fireee

Doporučené příspěvky

tak za prvé bych zkusil jinou SD, jestli není problém v ní, pak bych přeinstalil navi na druhý SD slot, ono je totiž úplně jedno, kde ta navi je nainstalovaná, funguvat bude tak jako tak a v poslední řadě bych to reklamoval u výrobce/prodejce.

Opět platí - kupovat na ali od ověřených prodejců. Kamarádovi na rádiu přestalo fungovat podsvícení tlačítek, po dohodě s prodejcem jsme to nechali tady v ČR opravit, naskenovaly jsme účet a opravdu nám na paypal účet poslal částku, která pokryla cenu opravy.

Odkaz ke komentáři

Dnes se mi stala taková patálie. Při hraní s různýma navigacema jsem hodně šmrdlal po displeji a najednou cítil, jak se mi nehet zřetelně zadrhnul o displej, vyloženě jako by se tam zakousnul. A přímo uprostřed displeje se mi udělala slabá rýha, dlouhá tak 3-4 mm. Nechápu, jak je to možný. S žádným mobilem a tabletem se mi to v životě nestalo. To je tak extra měkký plast na displeji nebo je tam nanesena z výroby ještě nějaká tenká fólie, kterou bych mohl sundat a dát tam novou?? Neví někdo? Jsem puntičkář a mít rýhu přímo uprostřed displeje mi docela trhá žíly.

Odkaz ke komentáři

No, to bych rád doufal. Není ale vůbec vidět, že by tam byla nějaká fólie. Kdyby to byla jen vlasová rýha, ale mně se tam fakt zadrhnul nehet, hotový zásek. Možná kdybych odšrouboval rámeček, tak bych na ploše displeje něco uviděl, ale spíš mě napadlo, jestli to není nějaká vrstva, která je součástí displeje, nějaká polarizační fólie, nalepená silně přilnavým lepidlem jako nevyměnitelná. Některé displeje to takto mají, četl jsem o tom včera, ale netuším, jestli je to tento případ.

Prodejce nabídl možnost výměny skla ve fabrice, což kdyby tam byla jen folie, tak napíše, ať ji sundám. Každopádně je to varování pro další zájemce o tyto rádia, aby si sehnali tvrzené sklo nebo aspoň folii hned od začátku. Na iPadu po třech letech nemám ani tečku, tohle bude asi extra háklivý plast a ne žádné sklo. Včera jsem objednal tvrzené sklo za tři stovky, dělají absolutně přesný rozměr, 175x97 mm pro toto rádio, na eBay.

Odkaz ke komentáři

Máte po výměně rádia za toto čínské čistou diagnostiku? Mně to hlásí chyby u rádia a současně s tím i 19 Can Gateway. Měl jsem půjčený originál kabel, ale vymazání nešlo, a co nastavit nevím. Leda odškrtnout, že nemám rádio. Ale fungovala by pak signaliazce otevřených dveří a ovládání z multifunkčního volantu?

Odkaz ke komentáři

Aha, že by se vůbec rádio nezapínalo a nevypínalo s klíčkem automaticky. Mohl bych vyzkoušet, až mi dorazí nová diagnostika z Číny, stará začala dělat psí kusy po přechodu na Win10, že už stěží na deset pokusů načtu závady, cokoli změnit je na dvacet marných pokusů. S originál od kolegy byla radost pracovat, vše na první pokus. Ale nemůžu ho pořád otravovat, aby mi to nosil do práce vč. svýho noťasu. Ještě řeším, jak přeskakovat stanice uložené v seznamu přes multifunkční volant. Obyčejné šipky jen posouvají ladění, to je na nic. Dvojité šipky mi nedělají vůbec nic.

Odkaz ke komentáři

Je tu uz stare forum jak napasovat Columbuse do O1, nekteri si s tim poradili. Jde o rozmery a kryci ramecek, ale i chybejici CAN, ktery jde pry nejak emulovat. Teoreticky to ani s autem komunikovat nemusi, kdyz se ozeli nebo nejsou pritomny v aute vsechny vychytavky. Info z klimy ozelim, parkovaci senzory nemam. Kameru si spinam pres napajeni z couvaciho svetla, tak vubec info pres can nepotrebuje. Otevreni dveri mi to ukazuje, ale ozelel bych. Takze pokud pasuje konektor s napajenim, repro atd., melo by byt radio, navigace a android aplikace pouzitelne samy o o sobe, bez komunikace s autem. Kvuli tvaru radia a stredoveho pultu je asi lepsi vzit tu 7" verzi se zkosenyma hranama, co ma tvar jako radio Stream.
---
Edit: Tak asi vyhra, ted jsem ti nasel tohle, bez uprav: https://elektro.bazos.cz/inzerat/77099695/2DIN-autoradio--GPS-NAVI-WIFI-ANDROID-51--kamera.php

Odkaz ke komentáři

Tato radia se delaji i ve tvaru jako stream, zkoseny spodek. To se mi libi, ale slo jen z Ciny, takze platis clo a dph a poplatek Poste a drazsi doprava. To hranate nabizi s odeslanim z Nemecka, tak jsem ho bral. A ramecek si koupis urceny pro Columbus, ma to stejny tvar a rozmery, naprosto. Sehnal jsem ho za 4 stovky na skoda-dily.cz, prvovyroba. Nekde ho maji predrazene nebo neoriginal.

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1z0858069c9b9-ramecek-spinace-klimatizace-a-navigace-oe-23291.html

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem radio z Ali, jedná se o model od Isodara s Androidem a mám problém s FM rádiem. Vše funguje, ale když rozsvitim světla, tak mi slabe začne bzucet v příjmu. Je to jen reakce u FM na rozsvícené světla. Může někdo poradit, jak to vyřešit ?? Díky

 

!! VYŘEŠENO !! ----> Nejspíše se jednalo o špatný kontakt v mezikusu (v kabeláži)!! Neměl jsem to úplně docvaklé, jelikož mi toho začalo později haprovat více....

Odkaz ke komentáři

Nemohli by ste my prosím pomôcť

Minuly týždeň som sa dostal k takémuto 2dinu kolega si ho kúpil do svojho passata a nebol s nik vôbec spokojný(vybíjalo mu to baterku,nemal signál na rádio a mapy boli nepoužiteľné)problém je že k nemu nieje žiaden návod a ani žiadna krabica vôbec nič takze neviem čo je zač

Chcem ho vymeniť za moje Bolero otázka znie akú fasiu(rámček)budem potrebovať poprípade kde ho zohnať Diki moc

f3a299832a353c0e21636131bf6c63d0.jpg

ef0bb185050743403da368110946b976.jpg

744571080a9e2a7dbf0b253aea8a4fd9.jpg

f5bbd8fe2fc843cbb8819e92378b1e53.jpg

18a4e44caf135f239728b1c8c2f1db27.jpg

To je všetko čo mám

Rádio bolo kupované pred 2 mesiacmi a stalo 250€ priamo v obchode a žiaden bloček od daného nemáme a obchod už neexistuje

Za akékoľvek rady/nápady vopred dakujem

 

 

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Nemohli by ste my prosím pomôcť

Minuly týždeň som sa dostal k takémuto 2dinu kolega si ho kúpil do svojho passata a nebol s nik vôbec spokojný(vybíjalo mu to baterku,nemal signál na rádio a mapy boli nepoužiteľné)problém je že k nemu nieje žiaden návod a ani žiadna krabica vôbec nič takze neviem čo je zač

Chcem ho vymeniť za moje Bolero otázka znie akú fasiu(rámček)budem potrebovať poprípade kde ho zohnať Diki moc

d07b7b9c4673528e5cb5462d0f77d3b2.jpg

1c5655db9b37b5357e32544f64dcf630.jpg

744571080a9e2a7dbf0b253aea8a4fd9.jpg

f5bbd8fe2fc843cbb8819e92378b1e53.jpg

18a4e44caf135f239728b1c8c2f1db27.jpg

To je všetko čo mám

Rádio bolo kupované pred 2 mesiacmi a stalo 250€ priamo v obchode a žiaden bloček od daného nemáme a obchod už neexistuje

Za akékoľvek rady/nápady vopred dakujem

 

 

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

 

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Vše tu už bylo napsané, koukni o pár komentů výš, dal jsem tam odkaz na rámeček pro rádio Columbus, je to přesně ono.

Typická Čína, moje vypadá úplně stejně, až na popis tlačítek, ta dělají na každém modelu jiná. Vidím, že tam máš správný konektor, ten velký. A CAN modul je tam taky, tak předpokládám, že pro VW a Škoda. Prostě to zapoj a uvidíš, jak si to bude rozumět s autem. GPS anténu k tomu máš snad taky. Moje má wifi anténu napevno zezadu, tady ji nevidím. Není na tom nic složité, jen narvat kabeláž do prostoru byl problém, musel jsem uříznout kus přepážky vlevo nahoře a kabely nacpat směrem k pultu. Jinak baterku mi to nevybíjí. Údajně komu jo, tak se musela vyměnit tzv. Gateway. A staré mapy si aktualizuješ, příp. nahraješ několik jiných navigačních aplikací. To FM jestli hraje blbě může být vada kusu, už se to řešilo v jednom tématu. Ale nejspíš jen nebylo zapojené napájení zesilovače antény. Já tam měl vodič ANT PWR, ten se musí napíchnout na napájení. Jestli myslíš, že zjistíš přesný model a stáhneš podrobný manuál, tak doufáš marně. Ty rádia jsou jedno jako druhé a ani když jsem koupil nové kompletní balení, tak u toho nebyl podrobný návod, ale stručné cosi, co ani nebylo potřeba. Kup si včas fólii, displej je děsně měkký, škrábne se jako nic. Už mám na cestě nové dotykové sklo a přišlo mi tvrzené sklo přesného rozměru, můžu dát tip, co koupit.


Jinak USB a GPS doporučuju vyvést do kastlíku přímo nad rádiem, uprostřed vzadu jde vyvrtat díra, je to plast a pod ním hodně slabý plech, trefí se to přímo mezi přepážky výdechů klimy. V tom kastlíku se to pěkně schová, ale současně to umožní GPS anténu vyhodit za okno, když by byl někde horší signál.

Odkaz ke komentáři

jindra999 ano mam k tomu gps anteenu ale planoval som ju aj z usb dat do odkladacej skrinky pred spolujazdcom

dakujem pekne celo toto vlakno mam uz 2x precitane a zhruba uz viem co mam robit aj vdaka tebe a firee

tou pomocou som mal na mysli aky ramcek a kde ho zohnat....dakujem pekne

taktiez som sa docital ze tam mas aj cuvaciu kameru ale podla odkazu ktory si tam ty alebo niekto iny pridal my nepasuju rozmery ja som nameral dzku osvetlenia rpz na 9.2cm roztec medzi dierami 6.7...........mohol by tam byt rozdiel medzi pred FL po FL

Odkaz ke komentáři

Já kameru instaloval už v roce 2013, určenou přímo pro předFL oktávku, místo jednoho světýlka nad SPZ. Tu co přišla s rádiem jsem vrazil do mřížky pod přední SPZ a spínám ji přes AUX, což jde přemapovat na libovolné HW tlačítko, aby se nemuselo do menu. Jinak ty kábly můžeš asi snáz navrtat do přihrádky spolujezdce, ale tam když budeš chtít vyhodit GPS na palubku, tak bude muset být otevřená, což může spolujezdce obtěžovat. Ta horní malá přihrádka když bude odklopená, tak to ničemu nevadí. Já to tam dal proto, že jsem tam měl vyvrtanou díru už dřív, měl jsem v ní displej 4,3" pro couvací kameru, jezdil jsem s trvale vyklopenou přihrádkou a opřeným displejem. A když jsem nechával auto bez dozoru, tak jsem mohl displej zaklapnout do přihrádky, krásně se tam celý vešel. Teď jsem ho dal pryč, když mám displej na rádiu. Taky vím, že někdo umístil GPS pod plast pravého předního sloupku, do levého sloupku zas dal externí mikrofon, když se chce aktivně využívat telefonování přes bluetooth. Mikrofon na rádiu bere hluk z auta a není moc slyšet mluvení.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...