Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+4 <;o))


Ol@f

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Njn, ale lidé stejně musí jezdit a když nebude na výběr, stejně to koupí. Navíc někde byl snad i článek, že DPF už není noční můrou, že už stojí i originál "pár korun". Navíc se od něj, nečeká, že se bude měnit v nějakých častých intervalech. Nicméně kdo teď volil benzín proti naftě z důvodu kratších cest, nevím, co bude nyní volit :blink:

Odkaz ke komentáři

Elektromobil :biggrin: Upřímně řečeno by mě docela zajímalo, jak to u toho benzínu funguje. Jestli to taky potřebuje občas nějakou delší cestu a vyšší teplotu, jako u nafty, nebo to funguje nějak "bezúdržbově" jako běžný katalyzátor. Ale abych si to kvůli "osahání" kupoval, to asi ne. Spíš počkám, až to někdo vyzkouší a dá vědět reálné zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Sice to trvalo, ale už mám v ruce oficiální verzi revizního znaleckého posudku od Ústavu soudního inženýrství při VUT v Brně. Na 59 stranách poměrně podrobně rozebrali celou situaci a v zásadě potvrdili náš původní posudek. Dokonce šli ještě dál, a uvedli, že váhová zkouška prováděná servisem (prodejcem) vozidla, na základě které prodejce tvrdil, že je motor OK, "neodpovídá běžnému užívání vozidla". Náš jízdní režim naopak označili za "běžné užívání vozidla". Jednoznačně uvádí, že "motor vykazoval a vykazuje vadu" a co se týká konkrétní příčiny, do které paní soudkyně pořád vrtala, bylo uvedeno "jako příčina je brána vada motoru jako celku". A náklady na potenciální opravu byly vyčísleny na 151 470 Kč.

Jinak pro zajímavost se v tom angažovala i Fakulta vojenských technologií, Katedra bojových a speciálních vozidel a celá ta sranda stála 55 638 Kč za vlastní znalecký posudek + 27 163 Kč za související náklady. Vzhledem k tomu, že si ten posudek vyloženě vydupal právní zástupce protistrany...asi bude veselo, až uvidí výsledek :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Kucí, měnili jste někdo "tlačítko" na kufru . dvěří?

Jaksi okta otevírá už jen dálkáčem :D tlačítko je asi vymačkané..

a než cpát prachy autorizáku (kterýmu se do toho stejně nechce kvůli "povolenému" plastu na 5tých dveřích (jasně platili by si díl kdyby to pak nešlo nacvaknout zpátky..), tak bych ten spínač (tlačítko) rád vyměnil sám.. ale jako asi to nebude jak žárovka spz - odšroubovat torx a sundat :D

Tak proto ten dotaz jestli to někdo třeba už neměnil ?

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Tak už je to oficiální, před pár minutami padl rozsudek v naší dvouapůlroční kauze týkající se průsaku benzinu do oleje u motoru 1.2 TSI a soud nám dal v plném rozsahu za pravdu. Tak už zbývá jen počkat, až mi dorazí písemné vyhotovení rozsudku a můžeme to pustit do světa :beer:

Odkaz ke komentáři

Jasný, není to osobní ;) Nejhorší je, že ku.vy jsou všude, bez ohledu na značku...kdo sleduje Černé ovce viděl jistě nedávno reportáž o BMW na vzducháči, co stálo nakřivo a jelikož to servis neuměl opravit, tak BMW prohlásilo, že je to v pořádku a hotovo. Znalecký posudek měli a bylo jim to prd platné.

Odkaz ke komentáři
před 2 hodinami, SKAJA napsal:

Tak už je to oficiální, před pár minutami padl rozsudek v naší dvouapůlroční kauze týkající se průsaku benzinu do oleje u motoru 1.2 TSI a soud nám dal v plném rozsahu za pravdu. Tak už zbývá jen počkat, až mi dorazí písemné vyhotovení rozsudku a můžeme to pustit do světa :beer:

A je to tu po diesel gate tu bude OILGATE, jinak gratulace ze jste vydrzeli.

před 47 minutami, SKAJA napsal:

Jo, to barevný jsem taky viděl :) Evidentně se toho BMW ČR nebojí ;)

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/219452801080117/

To rikam furt Bordel Mezi Wratama.

Odkaz ke komentáři

My jsme žádali slevu z kupní ceny ve výši ceny nového motoru, což je cca 140 000 Kč. To bychom měli dostat, ale ještě si na to nejspíš počkáme, protože pokud se servis odvolá, jakože asi jo, tak se bude čekat na verdikt krajského soudu, což může být další 2 až 3 roky. Jinak by měl servis platit veškeré náklady s tím spojené, což je nyní asi 150 000 Kč. Pokud se odvolají, tak to ještě vyleze.

Odkaz ke komentáři

jenže se to nestalo, respektive to nikdo tak pěkne nezdokumentoval a nepredložil, přístup v té reportáži přesně odpovídá mým zkušenostem s touhle značkou ať už ze strany servisáků / prodejců tak způsobu chování vetšiny majitelů téhle značky co znám, což dotváří celkový pohled na tuhle značku. Takže je to jen voda na muj hate mlejn.

Odkaz ke komentáři

No stát se to může, to je jasný. Ale ono jde spíš o to, jak se to řeší, resp. jak se k tomu postaví. Servis, prodejce, importér. Přece když vidí, že je tam evidentně průser, tak nemůžou tvrdit, že to je OK. Nebo je snad takový problém říct fajn, nepovedlo se to, neumíme to vyřešit, tak nám to dovezte a obratem dostanete nový auto? Nebo by to snad fabriku položilo, kdyby se jednou zachovali vstřícně? ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...