Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu


Doporučené příspěvky

mám jednoho známého, který se v tom vyzná a tvrdí, že není každý fw pro každý columbus. Je mnoho základových desek v těchto přístrojích a musí se vědět který fw použít, jinak se může stát že tato deska prostě přestane fungovat, což znamená nefunkčnost columba.

Pokud nechceš riskovat nech si tutu operaci udělat u někoho kdo to tady umí, Já sám jsem oddělal kamošovi updatem fw jeden přístroj, oprava byla relativně drahá.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Zdravim,

 

Mam problem s columbusem. Zkousel jsem updatovat novy soft, ale stalo se mi ze se zrejme nenahral dobre. Ted se columbus neustale snazi zapinat, ale naskoci jen logo a zase se vypne a hned se zase snazi naskocit. A takhle furt dokola. Nejde ani vypnout manualne. Zkousel sem dat tovarni cd s fw 2680, ale mechanika nefunguje, takze jej ani nenacte.

 

Mohl bys mi prosim poradit co s tim? Jestli vyndat hdd, zformatovat a zkusit znovu a zkusit znovu nahrat system? Vubec si stim nevim rady.

 

Moc diky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj bando.

 

Mel bych na vás dotaz. Upgradval jsem Columbus na verzi 5238, dalsim CD jsem prehral GATEWAY,aby mi nevybijela baterku. Nicmene zvuk z radia je ted takovy nejaky tupy. Hodne vysek,malo basu,nedari se mi to zadnym zpusobem prenastavit a jeste jsem si vsiml,ze kdyz pustim zvuk na predni levou stranu,hraje predni prava a naopak, vzadu je to ok...

 

Nevite,proc se to po upgradu tak rozhodilo? Je treba neco prekodovat pres VAG?

 

Diky za kazdou radu.

 

 

Odkaz ke komentáři

Ahoj kluci.. mám fakt problém s instalací map. Update na 5274, gateway a skoda fix OK!, ale teď ta m*danice s mapama. Zkoušel instalaci před dvouvrstvé dvd ---> chyba CD/DVD, pak jsem zkoušel přes instalaci přes SD kartu.. nejdřív mi to poprvý vyhodilo chyba CD/DVD, tak jsem to vypálil znova a to ta instalace naběhla, ale vůbec NIC! se nezkopírovalo. (vypaloval jsem na CD). Takže jsem úplně bezradnej... není teady třeba někdo z Ústeckého kraje, kdo má funkční tuhle instalaci?

Odkaz ke komentáři

Co je potřeba aby fungovalo hlasové ovládání?Mikrofon pro telefon je zapojený ale hlasové ovládání nefunguje.Nějaké zapojení a kódování?

Máš Origo hf sadu nebo ne?

 

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

To diesel5016: jakou rychlostí a v čem si dvd vypaloval?

 

Odesláno z mého thl 5000 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Tak můj Columbus má po 7mi letech problém, přestal vidět GPS satelity (nejdříve 0/13, aktuálně 0/0 - diagnostika nic nehlásí, stav GPS antény připojeno - konektor a zapojení v Columbovi ok...). Díval jsem se na origo anténu 1K0035501F/G a je to teda docela pálka... můžete někdo říci, zda-li stačí náhrada ve formě např. https://www.gsmcentrum.cz/antena-vnitrni-gps-fakra-zasuvka-del-kab-5m-magnet-2-4-5vdc a popř. ji nechat pod palubkou na straně spolujezdce (samozřejmě, střecha by byla nejlepší, ale moc se ne mi nechce vše rozdělávat...).

 

Díky

Upraveno uživatelem Sharkys
Odkaz ke komentáři

Staci, prilepit oboustrankou na plasty pod kastlikem, prace na 10 minut ...

 

Safra, to je rychlost, díky ;-) Ale pod kastlíkem ? Myslíš vyndám navigaci a přímo pod kastlíkem na brýle, tzn. nějak to protáhnout rukou a nalepit ? ...myslel jsem, že bych to když už někde chytl přes magnet.

 

Odkaz ke komentáři

Chlapi díky, ale já tam právě včera magnetickou dal a výsledek je stále 0/0 GPS :-( Divné je, nejdříve tam bylo 0/10 a nyní ani nevidí žádný satelit a to na obou anténách, diagnostika hlásí Anténa GPS připojena. Asi zkusím reflash firmware (5238 tam mám teď myslím) a pak budu asi kuchat Columba, jestli není u GPS konektoru studeňák, trochu se to tam kýve u toho konektoru, co již je přímo v Columbu... Poslední další věc / možnost by pak byl GPS přijímač přímo v Columbu, ale snad to není ten případ, ani nevím, zda jde sehnat...kdyby vás ještě něco napadlo, budu rád, díky

 

Odesláno z mého LG-H960 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

A) pokud máš na diagnostice připojeno, říká, že napájecí obvod má připojenu odpovídající zátěž -> jestli jde signál GPS přes konektor takhle nezjistíš

 

B) Plast na konektoru nemusí být úplně napevno, takže kývání je možné, pokud by se ti kýval celý kovový konektor, tak bys měl prasklé minimálně 2-3 prokovené díry k zemi

 

C) GPS není samostatně výměnný modul a je součástí radiové desky -> jedině pájení

Odkaz ke komentáři

Dík @ka_r_los, o připojené anténě jsem psal, abych vyloučil špatný kontakt, vypadnutou anténu apod...na druhou stranu, pokud by byl konektor nějak oddělen od základní desky, nehlásilo by to připojenou anténu (asi) :-( Co bylo zajímavé, možná jen náhoda, ale poslední dva dny mi nefungovala ani GPS v mobilu, pomalu jsem začal hledal GPS rušičku...nicméně za poměrně dlouhou dobu i mobil naskočil. Co je ještě zvláštnější, i mobil hlásil 0/0 (to jsem si snad všiml poprvé, jelikož má V10 má i podporu Glonass satelitů...)..trvalo asi 20min než mobil chytl GPS lock - 12/25 ... jinak po reflashi firmware beze změny, jen jsem si všiml, že vidím v GPS status Almanac status invalid... Takže ještě demontuji Columbus a vizuálně zkontroluji kontakty, ale tohleto nevypadá vůbec dobře. :wacko: :(

Jinak mne ještě napadá, že by i nově koupená GPS anténa byla KO, ale nechce se mi tomu věřit, to by byla hodně velká náhoda.

Upraveno uživatelem Sharkys
Odkaz ke komentáři

Nene, palubní kameru mám zatím v mobilu. Ještě jsem si všiml, že jsem měl datum nastaven na rok 1970, což by mohl být teoreticky problém, pakliže tu hodnotu nějak GPS používá (myslím v Columbu, jinak samozřejmě přesný čas je podstatný pro GPS fix.... ještě zkusím, pokud to ani pak nepomůže, Tovární nastavení GPS...uvidíme.

 

Upraveno uživatelem Sharkys
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • jakože ja to prikryvam ještě kryci plachtou, takže to by se moc neotestovalo ... spíš by mě zajímalo, kde by byla jaká promáčklina, protoze nektery ty kusy byly fakt tezky...
    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
×
×
  • Vytvořit...