Přejít na obsah

Anténa O1


Doporučené příspěvky

  • o měsíc později...
  • o 11 měsíců později...

Záleží, jaký ročník auto je. Předface (do r.v. 2000) má napájení anténního zesilovače extra káblíkem (modrý), který je přivedený do konektoru rádia na pin č. 5 (pokud se nepletu) a z rádia tam musí být přivedeno napájení. U face (po r.v. 2000), tak by zesilovač měl být napájený po koaxiálu a ty budeš potřebovat tzv. fantomový napáječ. Jsou 2 druhy, buď ISO-DIN https://www.ahifi.cz/4carmedia-antenni-napajec-iso-din.html nebo ISO-ISO https://www.ahifi.cz/4carmedia-antenni-napajec-iso-iso.html

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Já měnil autoradio, začalo blbnout a mimo město jen chrčelo. Zapojil jsem nové, dal i nový fantomový napáječ. Nové radio JVC hrálo, mimo město ale taky jen chrčelo. Tak jsem vyřadil fantomový napáječ, dal koax přímo do rádia a signál super. Mám tam vzadu sklopnou anténu, dával jsem novou, ale z Aukra za 300 místo origo za litr. Myslíte že v ní třeba něco chybí a to napájení stav spíše zhoršuje?

Odesláno z mého Huawei mate 10 pro pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Byla to opravdu originalni a nova antena? U originalnich anten postupem casu vlivem vlhkosti zoxidoval tisteny spoj a zesilovac prestal fungovat. Timto se paradoxne zhorsil signal, protoze napajeni stale fungovalo, ale rusilo prijem. Mnohokrát se prijem zlepsil vymenou radia za model bez napajeni pres koax (zlepsilo = horsi nez s novou antenou a orig radiem, lepsi nez origo radio a vyrezla antena).

Zesilovac se da overit tak, ze sundas antenu a rozdelas tu patku, mel by tam byt tisteny spoj.

Tady vice info o opravě (https://www.octaviaclub.cz/clanky/navod-oprava-anteny-octavia-i-combi-612.html)

Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Podle popisu bude antena bez zesilovace a to napajeni to zhorsuje. Anebo mezi antenou a strechou by mela byt takova izolacni ,, podložka" , ktera by mela zabranit styku vnitrku anteny se strechou auta. Pokud to tam nemas, zkus to odizolovat.

Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud máš anténu bez zesilovače,pořiď si k ní slušný zesilovač a máš na věky pokoj.Napoj ho pod tapec co nejblíže k anténě,nic nebude oxidovat a zesilovač bude sloužit určitě déle,než anteny se zesilovačem zabudovaným v patici antény,kde právě oxidace vlivem vlhkosti,které nezabráníš,zesik popraví.Pokud se tak rozhodneš,opatrně vybírej,protože každý druhý e-shop nabízí za zesik pouhé fantomové napájení.To slouží jenom k napájení zesilovače pokud je napájený po koaxu.

http://www.correct.cz/pages/auto.zesan.php3

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...