Přejít na obsah

auto zadýmí po přidání plynu


Doporučené příspěvky

Ahoj,

již nějakou dobu jsem řešil že mi auto žere olej a když jede dlouho z kopce a brzdí motor tak dole pod kopcem po přidání plynu auto zadýmí. Nakonec jsme se rozhodl nechat udělat generálku.

Po komplet generálce (kroužky gufera ložiska i ventilové sedla vyměny) jede auto fakt pěkně, zatím to má najeto asi 200km ..

!!!ALE !!! pod kopcem to pořád zadýmí.. Netušíte někdo co by tohle mohlo dělat ? Za jízdy to nekouří ani na volnoběh ne ale prostě jak to déle brzí motorem a pak se přidá plyn (trochu razantněji) tak to zadýmí .. pokud se pod kopcem přidá plyn pěkné pomalu pozvolna tak to nic neudělá .. Je to záhada tohle.

Odkaz ke komentáři

ale kudy by se do coolery dostal olej :( turbo je taky relativne nove to jsme menily uz dřív, protože to byl podezřelý číslo 1 :) ale ani po výměně turba to nepřestalo takhle blbě kouřit ..

 

vyčistit ho můžu zkusit .. za to nic nedám :)

 


já mám podezření na odvětrávání klikovky .. přidáš plyn prudce ventil se nezavře a vdechne trochu oleje .. ale ten kuželový ventil už jsme taky měnily... není mi jasně kudy se tam ten olej může dostat ..

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

je zgenerálkovaná hlava, včetně nových ventilových sedel, rozvodovej retěz vačkových hřídelí, pak jsou nové pístní kroužky, gufera ventilů, nový ložiska klikového hřídele.

Pak rozvody nový.

Cena nebyla špatná...

btw . dneska jsem byl u p. Karnáta v grany servisu tak mi přehodí ten regulátor tlaku PCV a uvidím jestli to přestane čudit :D (tak mi držte palce :D )

 

 

Odkaz ke komentáři

cenu jsem psal par prispevku zpet.

celkem to bylo 27tis.

byla v tom generálka motoru (repas hlavy, nové sedla ventilů, gufera ventilů, nové pístní kroužky, nový ložiska klikovky.. prostě generálka motoru)

pak v te cene jsou i komplet nové rozvody

dále je v te cene výměna oleje haldexu (zhruba 2tis)

a dale tam je par ruznych drobnych oprav na aute (male prkotiny jako prirezle sroby co nejdou povolit a musi se odvrtal a drobnosti na výfuku kde drčel kryt nad katalyzátorem)

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
    • Zdravím, začala mi skákat závada airbagů, na diagnostice to píše tyto chyby viz. foto. Mate s tím někdo zkušenost? Diky za rady… 
×
×
  • Vytvořit...