Přejít na obsah

Octavia 1 vyhřívané čelní sklo


Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

mám poptáno vyhřívané čelní sklo na O1 pro model s dešťovým senzorem. Cena jednoho skla vychází na cca 10.200 Kč (včetně DPH; v závislosti na aktuální kurzu libry). Sklo je homologované pro provoz na našich komunikacích.

 

Minimální odběr je 5 Ks.

 

O 2 ks mám zájem já. Pokud by se našli 3 další zájemci. Můžu objednat. V ceně je doprava z Británie včetně pojištění (cca 1.400 Kč z částky výše).

 

Pokud by jste to měli někdo možnost vzít na firmu a odepsat DPH, mohli bychom po domluvě ještě něco ušetřit...

 

V případě zájmu dejte vědět.

 

dobroslav.pelc@gmail.com

739 618 717

Odkaz ke komentáři

Nepředpokládám, že když nemám deštový senzor, měl by být nějaký problém s instalací...apod. Viděl si fotky toho skla? Je hustota vyhřívání stejná/podobná jako třeba u Passatu B5,5? Měl jsem na Passatu kdysi vyhřívání a na zimu nebo kdykoliv ve vlhku byla tato věc k nezaplacení, takže bych měl zájem o 1 kus za cenu cca 5500kč, protože na to rozhodně nebudu spěchat, když zima zrovna končí a v O1 by to mohla být hodně luxusní vychytávka.

 

Jak by sis to poté představoval se zaplacením? Až by to došlo?


Jo a ještě jedna informativní: do kdy bys chtěl asi objednávat? Předpokládám, že do konce března by se mohl najít dostatek zájemců...

Odkaz ke komentáři

Já na to sice trochu spěchám, protože mám pavouka na skle :), ale kdo si počká, ten se dočká.

 

Co se týká placení, tak vůči každé platbě bude jedna faktura. Tzn, že ideální model je, když každý zaplatí cenu skla přímo výrobci, pak by vystavili každému z nás na jeho jméno fakturu se zárukou. Muselo by se to platit v librách.

 

Druhá varianta je, že to vezmu všechno na sebe, až to dorazí tak se srovnáme. Ale bude jen jedna faktura na mě, takže můžu nabídnou maximálně kopii té faktury.

 

Co se týká hustoty vyhřívání - to jsem zatím na vlastní oči neviděl. Je to konstruované na odmlžení celého skla do 5-ti sekund pro závodní verzi octavie. Výrobce mě upozorňoval, že to má velmi rychlý nástup (kvůli okamžitému odmlžení, ale taky odběr), takže to dobře poslouží i na namrzlé sklo. Ale naopak to není konstruováno na dlouhodobý provoz např. na hodinovou jízdu po dálnici se zapnutým vyhříváním. Tím se údajně rapidně zkracuje životnost vyhřívaného výpletu.

 

Vyloženě mě nabádal, ať pro instalaci využiji nějaký časovač pro automatické vypnutí nebo senzor pro automatické spouštění.

 

Př. časovače: zmáčkneš krátce pro odmlžení a po 1 min. automaticky vypne, nebo zmáčkneš dlouze pro odmrazení a po 5-ti min. vypne.

 

Př. senzoru zatím nevím jak udělat, půjdu asi cestou časovače.

 

Jak nás bude pět objednávám.

Odkaz ke komentáři

Vypadá to zajímavě, snad se nás pět najde, protože to vyhřívání je na zimu a na vlhko neskutečná věc, opravdu luxusní.

 

Na Passatu 3BG jsem to měl originálně zapojené, kde byl časový spínač na cca 3,5-4min, kde mi tato doba dostatečně stačila, aby sklo bylo krásně čisté. Tady by to mohlo být rychlejší, když je to pro závodní verzi. Odběr bude jistě v desítkách ampér, ale je to přece jen chvilková akce, tak bych se toho nijak nebál, že by to vyšťavovalo baterii. Vždyť se jízdou hned dobije.

 

Takže ten časový spínač vypadá nejnadějněji, ale tohle bysme mohli řešit, až bysme okna měli v ČR.

 

S tou platbou by asi více lidí souhlasilo, abys to vzal na sebe a my ti pak dali lovky třeba přímo při převzetí, ale to už je samozřejmě na domluvě.

 

Rozhodně to bude chtít trpělivost, dokud se nenajde dostatek lidí. Každopádně se mnou počítej na 100%!

 

Za mě rozhodně doporučuji, protože kdo jednou ochutná luxus vyhřívání čelního skla, už nikdy nechce jinak :palec:

Odkaz ke komentáři

Zdravím přátelé,

právě jsem se registroval, protože mě zaujalo jak téma, tak navrhované řešení.

Rád se připojuji, pokud je stále volné jedno sklo.

Jak mé tělo stárne, stále častěji hledá snadnější řešení.

Vyhřívané sklo, i s těmi provozními podmínkami, jak je popisuje výrobce, je pořád lepší, jak studená škrabka v ruce.

Souhlasím s centrálním nákupem, pro mě není faktura podstatná.

V případě potřeby sdělím bližší o sobě, nějakou soukromou cestou.

Mějte se fajn Martin

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové,

s radostí oznamuji, že se našli zájemci o 5 ks vyhřívaných skel.

 

Dneska jsem zažádal o výrobu testovacího vzorku. Na něm otestují v Anglii funkčnost dešťového senzoru a výhřevu. Tyto náklady jsou na na mě. Během příštího týdne budou výsledky. Pak potvrdím závaznou objednávku.

 

Dále řeším problém s dopravou. Doprava zdarma je bez pojištění a bez možnosti si připlatit za označení "křehké". Zatím nejlevnější variantu, kterou jsem našel vychází na £185 bez DPH, tj. £222 s DPH a na koruny cca 6.950 Kč.

 

Tzn, na jednoho vychází doprava s pojištěním necelých 1.400 Kč. Budu ještě chvíli hledat, ale zatím to vypadá, že nic lepšího není. Jestli se někdo vyznáte nebo máte kontakty v přepravních kruzích, prosím poraďte.

Odkaz ke komentáři

Protože se množí dotazy, jestli se dá dodělat dešťový senzor, tak ano dá. Musíte vyměnit sklo - je na něm jiná patka, na kterou se připojuje zrcátko. Patka je dutá. Přijde do ní nejprve NOVÁ gelová podložka pod dešťový senzor.

 

Co je na to potřeba

  1. vhodné sklo (patka viz 34 na obrázku níže)
  2. relé stěračů 1J0 955 531 číslo 192
  3. dešťový senzor 1J0 955 559
  4. zrcátko, musíte pohledat viz obrázek níže
    • hledejte i jiné vozy než O1 (jde jen aby sedlo zrcátko na patku)
    • já mám např. el. zatmavovací z toleda
    • pasují koncernové obdobné generace
    • O2 před FL má taky stejé
  5. schopný elektrikář, který vám udělá kabeláž a zkompletuje (já jezdím za Vašou - vaclavnerusil@seznam.cz)

Komplet mě to vyšlo cca na 2.986 Kč bez skla

  • 560 Kč el. zatmavovací zrcátko
  • 400 Kč relé stěračů
  • 600 Kč kabeláž + instalace u Vaši
  • 941 Kč nové plasty na zrcátko (30, 31 viz obr níže)
  • 266 Kč gelová podložka
  • 219 Kč basa piv jako poděkování za atypickou výměna skla

 

post-21633-0-95627700-1489497494_thumb.jpg

post-21633-0-64225500-1489497506_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

MistrBoss: jak budeš mít výsledky po těch testech, tak bych možnost případného dalšího zájmu třeba prodloužil do 31.3.2017, ať to pěkně zaokrouhlíme a pak by se to objednalo, co myslíš? Třeba se ještě někdo do tý doby najde, ať dáme dalším lidem šanci. Ale záleží na tobě.

 

S tou dopravou to už je jak vidím trošku horší. Asi jako další zájemci jsem nepočítal s tím, že by se cena navýšila o dalších cca 1400kč. Bylo by ideální, kdyby měl někdo známého kamioňáka, co jezdí Anglii. Nebo co si představit pod tou dopravou zdarma? Jak by to dopadlo cestou k nám?

 

Jo a ještě mám na tebe dotaz: na to okno ( s dešťovým senzorem ) nepůjde nasadit klasický zrcátko, i kdyby se tam dala třeba ta gelová podložka? Myslím to tak, že bych si zatím dal klasický zrcátko a popř někdy třeba dešťák dodělal...

Odkaz ke komentáři

K dopravě:

Dopravu "zdarma" nabízí ten výrobce. Funguje to tak, že si prostě počkáš, až zůstane v nějakém kontejneru místo na tvůj balík (čeká sen na to až 3 měsíce). Ale nejdou na to dokoupit doplňkové služby jako je pojištění proti poškození a označení za křehké. Nezlobte se, ale nevezmu si to na triko, budu to nejprve platit ze svého a když pak přijde jedno sklo rozbitý, už vidím jak se domluvíte, kdo si je vezme a zaplatí :).

Vysvětlil jsem jim, že chci nejlevnější možnou dopravu s pojištěním, nabídli mi cenu za bednu s 5-ti skly za 185 liber bez DPH.

Když jsem hledal sám našel jsem nejlevnější za skoro trojnásobek. Bedna je hold moc velká a těžká.

 

Z zrcátku:

Mrkni na obrázek v předchozím příspěvku. Číslo 2 je klasická patka zrcátka. Číslo 34 je patka na dešťový senzor. Opravdu zrcátko nasadit nepůjde. Jediné co by jsi mohl udělat je sehnat někde zrcátko s nohou na dešťový senzor a nasadit ho jen tak, bez gel. podložky a ostatního příslušenství. Případně by se dala u starého zrcátka vyměnit jen ta noha za jinou na senzor, ale bude se to dost blbě shánět.

Odkaz ke komentáři

S tou dopravou asi jiná možnost nebude, ta doprava "zdarma" by asi byla moc riskantní. Pochybuju, že najdeš levnější dopravné s pojištěním.

 

S tím zrcátkem dík za info, ale času je zatím hromada, abych se rozhodl a popř koupil co budu potřebovat, abych měl vnitřní zrcátko, ať už s dešťákem či bez. Dvojková Octavia nefacelift by mohla mít takový zrcátko s dešťákem a samozatmavováním celkem běžně k dostání a mělo by pasovat, ne? Pokud to samozatmavování vůbec bude na O1 fungovat...

Odkaz ke komentáři

Přišli výsledky testu a nejsou příliš pozitivní. Dešťový senzor se chytá nejen na vodu, ale i na výplet výhřevu.Podařilo se najít funkční řešení. Musí se upravit výplet, aby nezasahoval do dešťáku. Ale tím to ztratí homologaci a vypapírování homologace skla po úpravě bohužel zvedá cenu.

 

Celková cena na jedno sklo nyní vypadá nyní takto:

  • sklo: 8.800 Kč
  • doprava + pojištění: 1.400 Kč
  • celkem cca 10.200 Kč / ks

Upravuji cenu nahoře v tématu a zároveň žádám všechny zájemce o opětovné potvrzení. Chápu, že to pro někoho již může být mimo rozpočet.

Odkaz ke komentáři

Hmmm... ~10.200,- je docela pecka.

Kdyby se našlo víc než 5 zájemců, je možný z prodejce/výrobce vyrazit množstevní slevu, nebo je cena pevná?

 

Pokud by se našel někdo (jak sám navrhuješ) kdo by to udělal přes firmu a ještě se na to udělala sleva, tak si myslím že by se po sklech jen zaprášilo.

 

Zatím za sebe v tuhle chvíli nemám zájem kvůli ceně, ale v budoucnu bych zájem možná měl.

 

Držím palce, snad se někdo najde.

Odkaz ke komentáři

Nevím kolik klubáků by o to mělo zájem a kolik lidí zvenku, ale myslím si že 100ks by reálnejch bylo :loool: cena by pak mohla jít pořádně dolů. :D

Jen sehnat ty lidi, mno.. Nejlepší bude asi napsat někam na sociální síť (třeba FB stránku OC), i kdyby se chytlo jen 20 lidí, tak je to pořád lepší než 5.

Problém je co se zbytkem lidí co na to momentálně nemají místo ani čas, ale zájem by měli.

 

Eventuálně jestli by měl někdo kontakt na spřátelený fóra/kluby v okolních zemích, zda se tam nevyskytují zájemci/lidi co by to mohli dovézt nejlépe obojí v jednom. Ale to je komplikací až nad hlavu :wallbash:

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

No prave, to sklo je drahe a jelikoz na OI stoji celni sklo odhadem okolo 3-4tis, tak nikdo neda 10tis za sklo. Jak uz jsem napsal, treba u OII FL by to stalo za investici, ale OI je na takovou vymozenost bohuzel uz stare auto.

 

Jinak mas zjisteny u pojistovny, ze ti tech 7tis proplati, kdyz to sklo neni u nas homologovany? Dale je podminka, ze ti sklo musi menit smluvni servis a vymeni ti ten servis takove sklo?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...