Přejít na obsah

PZ zámek dveří


Doporučené příspěvky

Zdravim, potřebuju pomoc už si nevim rady. Trochu to tady rozepíšu :-)

Pravý zadní zámek mě pomalu odchází, zasekává se motorek pravděpodobně. Dveře se jednou zamknuli a už neodemkli...zůstali v safemode a nešli otevřít ani zevnitř ani zvenčí. Tak jsem sundal tapec, začal poklepávat zámek a přitom odemykat až se chytnuli. Zámek má ale při odemknutí a zamknutí jiný zvuk než ostatní zámky takže nejspíš se každou chvilku zase zasekne. Teď se dostáváme k mému problému.

Mám zámek s označením 3B4839016M. Za tento je náhrada s koncovkou AL, už jsem zkoušel 3x nový zámek (neorigo) celkem ze dvou obchodů a ani jeden mě nefunguje jak má. Když mám připojený starý, tak je na diagnostice vše v pořádku. Když odpojím starý tak ve vagu skočí hláška z "otevřen" na "safe" a když připojim nový napíše to "nesmyslný". Zpět se zapojením starého zámku skočí "otevřen". Zkoušel jsem jestli opravdu nefunguje a výsledek je že sice zamyká a odemyká, ale nefunguje safemode tudíš po zamknutí jde dveře otevřít zevnitř.

Chybu někde v kebelech nebo konektorech jsem vyloučil když se starým je to OK, tak to musí být zámkem snad ne? Už mě napadá jen koupit nový orig., ale tu dardu se mi za to nechce dávat.

Napadlo mě jedině že by ty neorig zámky byly náhrada za více druhá zámků a pak by právě nemuselo vše fungovat, protože když jsem třeba koupil ten zámek z cc-ček kde mají buď orig. AL a nebo německou výrobu označenou taky AL, tak ve skutečnosti příjde zámek a na krabičce je AM....

Z druhýho obchodu to bylo bez krabičky takže skutečné ozn. nevím ale prodejce taky uváděl AL

 

Máte někdo takovéto zkušenosti nebo radu co stím?

Odkaz ke komentáři

Resil jsem neco podobneho a ono je to podle generace komfortky. Na předFl jsem objednal ,,stejny" zamek, ale odemykal a zamykal uplne jinak. Podle mě by bylo nejlepší zkusit sehnat stejny index a ne ,,nahrady". Většinou fungují, ale občas taky ne.

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Rozhodně zámek nevyhazuj, Zkus ho rozdělat, vyměnit spínač jak radí kolega nade mnou (pokud je nějak poškozená horní část se spínačem), proletovat tišťák vevnitř zámku. Je potřeba si ten zámek nafotit nerozebraný, ať pak víš jak ho dát dohromady. Není na tom nic složitýho, jen to chce trpělivost při rozebírání (hlavně když se odděluje kovová a plastová část zámku). Pokud ani tohle nepomůže, hledal bych problém v drátech v průchodce.

Odkaz ke komentáři

Asi se do něj tedy podívám, ale mikrospínače to nebudou, na diagnostice to nikdy nic nehlásilo i světýlko vždy svítilo tak jako zobrazení na maxidotu. Problém bude v mechanismu, protože když to nešlo odemknout tak z toho byly slyšet strašný zvuky jak se to snaží o nějaký pohyb. Potom jak jsem to poklepával tak tam najednou asi něco někam skočilo a od té doby to zatím jde, ale má to takový hrubší zvuk proti jiným zámkům.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem ho rozdělal. Uvnitř je jak nový, žádný náznak vniknutí nějakého bordelu, deska bez chyb, mikrospínače taky jak nový a cvakají v pohodě, mechanismus taky bez viditelného poškození. Tak jsem to zas smontoval a beze změn, má prostě od ostatních zámků hlasitější projev a jakoby lehké zaskřípnutí. Nechápu to a budu asi teda čekat jak bude fungovat dlouho.

Odkaz ke komentáři

no koukal jsem do průchodky a do dveří a vypadá to OK, ale jelikož při připojeném orig. zámku je vše bez chyby a jen připojím nový a hned to píše nesmyslný signál bude problém v nových zámcích, že sehnat neorig. aby fungoval bude asi nadlidský výkon :( takže počkám jak bude dlouho fungovat ten starý jestli se zase zasekne a potom budu kupovat orig. nový. Sundat tapec na zavřených dveřích už mam vyzkoušené a není to nic hrozného :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...