Přejít na obsah

Jaké tlumiče pro O2 RS combi TDI


Kutil001

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, už několik dní intenzivně procházím internet a jsem z toho stále více mimo, potřebuji vybrat tlumiče na svou O2 RS TDI combi.

Příběh je takový, že jsem auto koupil z Německa snížené na pružinách HR -45/50mm, tady u nás to ale bylo nepoužitelné, koupil jsem tedy pružiny Eibach -20mm (u klasické O2 to dá asi -30mm). Pojezdil pár km a vytekli oba přední tlumiče, asi tou změnou výšky, ale tak trochu jsem to čekal, že se to stane, i když jsem doufal že ne ^_^ . Zjistil jsem že na autě aktuálně jsou přední tlumiče z Golfa GTD a zadek sachs - tedy nejspíš origo.

Na HR -50mm auto sedělo naprosto neskutečně, radost v každé zatáčce, ale na horších cestách utrpení, na těch Eibach pružinách mi to příjde takové rozevláté a v zatáčce mi příjde jako by se mě zadek snažil předběhnout (ale to může být těmi tlumiči)

 

Otázka je tedy co vybrat teď. Mám několik kandidátů, ale rád bych i nějaké doporučení kdo má s čím zkušenost. Rád bych něco lehce sportovního, ale zase aby mi to nevymlátilo zuby :D

 

- Kayaba Ultra SR - sportovně zaměřené tlumiče (dle recenzi zase dost tvrdé)

- Bilstein B6 - sportovně zaměřené tlumiče (recenze jsem nenašel, ale zase se dělala i sada mých pružin + B6)

- Kayba Excel G (více na komfort)

- Sach super touring - spíše komfort (i když někde se píše že jsou polosportovní a někde zase normál...)

- nebo nějaké Monroe?

 

 

Předem díky všem za jakoukoliv pomoc.

Odkaz ke komentáři

Na tvoji otázku je milion různých odpovědí, ale zkusím se posunout nějakým směrem. Na trhu podvozků a úprav se pohybuju 7 let tak snad pomůžu.

 

Pokud na autě byly pružiny -45/-50mm a sériové tlumiče tak to víceméně nefungovalo.. Byť se ti to zdálo tak to nefungovalo. Pružiny -40mm v kombinaci se sériovými tlumiči je na hraně své funkčnosti. Každé nižší snížení je už opravdu nefunkční. Často to ale poskytuje velkou iluzi. Děláme ta auta lidem a každý týden mohu projet jiný podvozek / auto a cítím to.. Sériový tlumič je nastaven na rozsah +5cm a prostě nemůže z fyzikálního hlediska fungovat. Ten set co jsi tam měl tak po nějaké době klesá. Měl jsi to teda určitě snížené o 6 možná 6,5cm... Sériový tlumič s rozsahem omezeným o 60 - 70 % nefunguje.. Funguje tak na 20%..

 

Koupil jsi pružiny eibach. Fajn ale teď k tomu musíš dát to k tomu patří. Pružina a tlumič je vzájemě propojený organizmus a pokud to spolu nefunguje jak je to vyrobené, tak jsi vyhodil peníze. -20mm je vpodstatě nulové snížení. To je snížení lehce opotřebených sériových pružin. To je taková Octa 2 po 120 000km... A co teda k tomu? Měl by k tomu být billstein a to B4 nebo B6.. ALE NĚMECKÝ - NÉ POSLKÝ.. Když tam dáš něco jiného, tak je výsledek otazník..Spousta lidí dá 6ku za eibachy a pak k tomu prdnou nevhodné tlumiče a celý komplet za 12 000 Kč má rapidně horší projev než JOM. Otazníkem je tvrdost.. Otazníkem je bezpečnost... Otazníkem je brzdnost auta.. Otazníkem je funkce... Celé to nemá TÜV a ve své podstatě je to nebezpečné a v extrému ohrožující..

 

Ta nejlepší cesta řešení je vhodný testovaný komplet pružiny a tlumiče třeba: https://vwshop.cz/69535-sportovni-podvozek-30-30mm-skoda-octavia-2-kombi-1z5-tlumic-50mm-ap-sportfahrwerke.html

 

A proč?

- Testuje se to jako celek a dostává to TÜV

- TÜV ti garantuje brzdnost, bezpečnost, funkčnost

- Tlumič a pružina fungují tak jak mají a vše je maximálně bezpečné a pohodlné při daném snížení.

Odkaz ke komentáři

Moc děkuji za vysvětlení, je vidět že se vyznáte, no nakonec jsem objednal tlumiče KONI STR.T což jsou sportovní tlumiče a prodávají se jednak v sadě s pružinami HR-35mm a je možné je dát i na sériové pružiny, tak si myslím, že to snad bude s Eibach pro-kit -30mm OK, jinak vědět jistě že tlumiče půjdou do srač... a že AP Sportfahrwerke je komplet za tak super cenu, tak bych nekupoval pružiny Eibach a koupil komplet co jste posílal v odkaze. No pokud se mi moje kombinace neosvědčí, tak to stejně tak dopadne.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...