Přejít na obsah

Jemné cukání


Doporučené příspěvky

Zdravím. Potřeboval bych pomoc. Vlastním tento typ motoru a je to tak 14 dní až tři týdny co mě začalo jemně cukat auto. Stává se to pravidelně, když jedu konstantní rychlostí. Při 50-55km je to skoro pokaždé, jako by auto ztrácelo výkon, takové jemné cukání. Četl jsem zde fórum, a lidem to převážně zdechalo, nebo při větší rychlosti to ztrácelo výkon. To se mně zatím neděje. Bud jsem na začátku závady, nebo mám jiný problém. Teď jsem byl v HK a bez problému 120-130km/h a nic vjedu do města a jemné škubání, musím vždy přidat. Nebo ubrat. Sem tam se to stane i při 70-80km. Mám měněné rozvody, a všechny filtry cca 6 měsíců zpět. Kolega si myslí, že buď váha vzduchu anebo čerpadlo. Zatím nemám možnost diagnostiku, přes známého. Takže asi servis, a tam to zkusit napíchnout. Jen mám strach, že mě to nic neukáže. Máte nějaké rady? Jsem z Olmika. Najeto cca 230 000km.

 

Odkaz ke komentáři

Mam uplne stejne problemy jen motor 1.9 - 77kw, momentálně najeto 240 000.
Dokonce jsem se svuj problem snazil natocit:



Uz to resim tretim rokem a nikdo mi neni schopen pomoct, diagnostika neukazuje nic, rozvody nove, oleje menene kazdy rok a jednou za 60 000 i v prevodovce, EGR vycistenej a takhle bych mohl pokracovat dal.. Kazdopadne se to behem tech trech let nezlepsilo ale co je pozitivni ani nezhorsilo a naucil jsem se s tim zit.

Kazdopadne kdybys na neco prisel, poprosil bych te jestli bys podal svoje zkusenosti.. Dekuji.. :)
Odkaz ke komentáři

měl jsem něco podobného, pocukávalo mi to při jemném držení plynu (jízda z kopce) udělaly se rozvody a od té doby mám klid. Teoreticky může být problém i v softwaru, může to dělat egr, spojka, vstřiky, těch možností je milion, taky jsem pročítal téma, kdy byl problém ve váze vzduchu, dávala špatné signály a jednotka potom dělala nesmysly

http://www.fcd.eu/story.aspx?id=1780

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

mně tohle dělal EGR-čištění nepomohlo.

zkus odpojit hadičku podtlaku a jezdit, jestli to bude cukat. akorát se ti rožne kontrolka motoru, ale to se pak smaže. Ničemu to nevadí tak jezdit.

Ted jsem zrovna byl na chipu a nechal si to softwarově zakázat a je klid. Než dávat novej EGR, stejně je to akorát na zasírání.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...