Přejít na obsah

Parkovací asistent


Guest Sothrax

Doporučené příspěvky

Tak konečně všechno rozchozeno, velký dík patří Alessimu, Fidovi (P2P), a Zelicovi (jak říkal Fido: žerykovi :lool:)

 

Všechno funguje, byl problém v kabeláži někde studenák na canu, jinak pro všechny napájení je 6 a 15 na jednotce a na Gateway je to pin 6 a 16 pak nakodovat a funguje. Samozřejmě nutné bylo přepinovat i zadní parkováky byla použita předfl kabeláž, pokud máte schámata není to nic složitého. Takže všechno fachá. :palec:

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
Guest Kedlub175

Zdar chlapi, měl bych dotaz - mám oktávku MR2005, zadní parkováky asi z výroby (zobrazení na streamu fungovalo). Měnil jsem za bolero, takže výměna Gateway za verzi AA. Vše funguje jak má, skoro...

Má otázka zní, rád bych aby mi to ukazovalo graficky i na Boleru. Mám tam teď ŘJ parkováků 1ZO 919 283B na kanálu 76. Povoleno na rádiu zobrazení, ale samozřejmě to nic neukazuje. Předpokládám, že jí musím vyměnit za jinou aby to na boleru fungovalo. Je RJ 1Z0 919 475B ta co potřebuju (tu totiž mám)?

 

Je kombinace Bolero, gateway AA a RJ parkovaku 1Z0919475B ta správná kombinace? Bude to fungovat=zobrazovat autíčko na radiu, ztišovat při zařazení zpátečky a pípat jak má?

Pokud ano, stačí přivést CAN H a L od gateway do RJ parkováků a spojit vzadu na konektoru ty drátky do jednoho (nevím ty čísla z hlavy)?

 

Nebo by to mělo fungovat hned po zapojení? Ptám se proto, že abych neustřihl konektor a začal přepinovávat a pak zjistil že to nejde.

Díky za odpověď.

 

Jsem sice kopyto, ale na tohle bych si troufnul, pokud je to natažení dvou drátků a spojení dalších 4 do jednoho :) (prosím odpovědi typu najdi si to na foru vynechte, strávil jsem tu opravdu hodiny a četl poctivě, ale přesně tuhle kombinaci gateway, řj a bolera jsem nenašel)

 

Tak jsem vemeno, jakmile jsem to sem dal našel jsem to, sice pro octavku 2008, ale to bude stejný :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu ohledně kódování parkasistenta. Koupil jsem nedávno OII 4x4 r.v.2005 MR 2006 s originálním tažným na které mi hned při koupi nešel zadní park asistent (originální z výroby). Už se na to dívalo hodně lidí a nikdo nic moc nenašel. Čidla jsou úplně bez napájení, žádné nevrčí. Po zařazení zpátečky jen dlouhý tón a pak nic. Po vyřazení zpátečky na displeji rádia jen problikne grafika asistenta. Nejpravděpodobnější prý asi bude vadná Ř.J. Když jsem si tady pročítal různé vlákna, tak jsem si chtěl na VCDS zkontrolovat kodování, a nějak mi to nesedí. Našel jsem, že pro můj typ by mělo být 110001, ale já jsem na diagnostice zjistil, že mám 0000001. Už mě zaráží že tam mám 7 číslic a tady se všude uvádí jen 6. Jedná se o ř.j.1Z0919283B. Můžete mi prosím někdo poradit jak by měla být tato jednotka správně nakodovaná? Já ji asi vyměním za novou, ale tu budu muset asi stejně zase nakodovat, je to tak? Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Na diagnostice mi to vyhazuje jen tuto chybu:

01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor

007 - Short to Ground

Proměřoval mi to jeden mechanik a říkal že od ŘJ nejde ani napájení k senzorům. Typoval to s největší pravděpodobností na vadnou řídící jednotku. Koupil jsem tedy druhou a je to pořád stejné. Tažné je určitě origo. Ty senzory ani nevrčí...je to úplně mrtvé. Já teď ale nevím jestli proměřoval všechny senzory. Když je jeden vadný, tak nefungují ani ostatní? Měly by být aspoň ty ostatní slyšet?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Ahoj lidi, nastal mi problém u zadních park. asistentů. Od dnešního rána při zařazení zpátečky se mi ozvalo jen dlouhé pípntí a potom nic. Ani při překážce nic nesignalizovalo. Zařadil jsem znova a znova nic a ani dlouhý táhly pískot. Vypl jsem motor a potom se ozvalo zase dlouhé pípnutí po dobu cca 3sec, ale nastalo to samé a zase to přestalo. Nevím čím to může být, jestli mrazem? Snímače jsem očistil vzadu a stejně nic. Díky moc za radu!!! ;-).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem se zařadil mezi ty, jimž zadní park asistent začal zlobit :-) Při zařazení zpátečky normálně systém krátce pípne, tedy se tváří OK, Akorát ukazuje jen pravá strana, vypadá to na problém s levým prostředním čidlem, které jediné není slyšet, že "cvaká". Na diagnostice také ukazuje špatné hodnoty. Akorát mně zaráží, že by měl při zařazení zpátečky systém dlouze pípnout, pokud by nějaké čidlo nechodilo. Když toto čidlo vyndám , tak se chyba zahlásí, ale jak jej vrátím zpět, tak jen neukazuje nic. Ještě navíc, když jsem jej zkusil jen vysunout z držáku a bylo na kabelu volně hozené v nárazníku, tak ukazovala na rádiu i levá strana.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nemate nekdo cca info, kolik stoji dodelani parkovacich senzoru (predni i zadni) na O2 (predFL) a jestli to pujde rozchodit na Boleru (jestli ho do (predFL) dostanu?

 

Auto jeste nemam, takze se pohybuju pouze v teoretickych rovinach, ale chci vedet abych vedel zda shanet auto uz se senzory nebo cena za dodelavku nebude tak bolestna.

 

Diky.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

ahojte, ja mam vlastne otazku, ako funguju predne senzory na O2? Funguju aj pri jazde dopredu na zaradenej jednotke do nejakej rychlosti?

Pytam sa len zo zvedavosti.

Idem si montovat predne cuvacie,ale do Octavia 1. Tam to napojim na CAN BUS modul ,ktory mam k alarmu a ten vie vycitat rychlost zo zbernice a napaja predne senzory az do rychlosti 10km/h aj pri jazde vpred .

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ahoj mám problém se zadním parkovacím asistentem občas jdou ale vetšinou nejdou dlouhý ton a konec. Dnes jsem to napích na diagnostiku a píše to Zkrat na kostru plus/mínus Zadní Levý senzor. Mohli byste mi posím podaďit co a jak dál co to může konkrétně být ? A jestli bych si to zvládl udělat doma proměrit nebo tak něco? A ještě jedna věc budu muset sundavat zadní nárazník nebo se k tomu dá dostat zevnitř z kufru? Předem děkuji za každou odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 roky později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...