Přejít na obsah

Zvlněné kotouče?


Vulcan163

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

mám problém s předníma brzdama a chtěl bych se Vás zeptat na radu.

 

Vždy když dobržďuju tak začne volant jemně vibrovat a cítím, jak je brzdný účinek pravidelně po dobu brždění silný, slabší, silný, slabší... Brzdové destičky a kotouče mám nové, ale obávám se, že předchozí majitel tam dal nějaké starline kotouče :-( Pokud jedu větší rychlostí a šlápnu na brzdu, cítím silné vibrace od předních kol. Jinak auto mimo brždění jezdí tiše, bez žádných vibrací, problém je jen s brzdama.

 

Předem díky za odpovědi...

Odkaz ke komentáři

Okem to vidět neni. Byl jsem v servisu, mechanik měl sundané jedno kolo a něčím měřil tlouštku kotouče a jen říkal, že je to ještě v normě snad 3mm říkal... jde mi jen o to, zda to je opravdu kotoučema, popř. destičkama a nemůže to být ničím jiným. Jinak se auto chová perfektně, žádné bouchání od podvozku za jízdy, jediný problém je právě při brždění.

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Zdravim,

 

 pokračování příběhu :-)

Cca předpůl rokem jsem vyměnil přední kotouče a zdálo se, že vibrace při brždění ustály. 

Cca před měsícem se to ale opět vrátilo. Teď je rozdíl v tom, že když brzdím, vibrace nejdou od volantu ale řekl bych od zadních kol. Když nastartuji a auto je studené, zdá se, že vibrace jsou téměř neznatelné a po zahřátí se to zhorší. Čím vyšší rychlost tím větší vibrace. Někdy i při zahřátém motoru autop brzdí normálně. 

Vibrace jsou pořád stejného typu. Jako kdyby auto chvíli brzdilo pak zase ne atd.. brzdící účinek se při brždění pravidelně střídá.. jako kdyby byl právě zvlněný kotouč....

V čem by mohl být problém? Může to být způsobeno něčím jiným než kotoučema? 

 

DOPLNĚNÍ: Třeba dnes po ránu brzdy úplně v pohodě, než se zahřáli, tak brzdily krášně plynule...

Odkaz ke komentáři
před 22 hodinami, Vulcan163 napsal:

 Může to být způsobeno něčím jiným než kotoučema? 

Deskama. To "zvlnění" nemusí být způsobeno fenoménem "zkroucených kotoučů" ale i nerovnoměrným nanesením materiálu z destiček. Prý záleží na směsi materiálu destiček, a v době kdy je téměř každý kus originál, se těžko trefuje do ideálního stavu. Já měl desky Zimmermann a stejný kotouče, nebylo to ono. Zkusil sem desky Brembo a je klid. Další věc tu někde na fóru popisoval Rolbař, jde o těhlice ale nejsem schopen to teď dohledat.

Odkaz ke komentáři

Tak netvrdím že to musí být zrovna deskama. Jen píšu co sem postřehl. To s tou těhlicí sem si vzpomněl, že šlo o to, kolika šroubama je uchycená. Bejvaj prej 3 nebo 4, s kterejma je problém už si nepamatuju. Co může mít vliv, jak píšeš při zahřátí auta nevím. Taky o jaký zahřátí jde? Zahřátí motoru s tím asi souviset nebude. Taky nevím co je myšleno tím, že vibrace nejdou od volantu ale od zadních kol. Buď to kope do volantu, nebo do pedálu.

Odkaz ke komentáři

Vzadu jsou kotouče taky. Před rokem předtím než sem vyměnil přední kotouče tak to kopalo do volantu hrozně při vyšších rychlostech. Po výměně to bylo cca 10 měsíců úplně ok a teď už to zase začíná kopat do volantu ale zatím značně méně.  Snažím se brzdy šetřit... 

 

Zahřátí mám pocit, že i když nebrzdím nějak moc nebo prudce tak se to i tak zhorší...

Ještě jsem si všiml když jsem si nechával přehazovat kola tak levé zadní kolo když jsem s ním otáčel tak mělo mnohem větší odpor než pravé zadní ( to se točilo perfektně bez odporu) . Levé se otočilo tak jednou a hned se zastavilo... Nemůže to mít na svědomí i ložisko?

Odkaz ke komentáři

U O II už se bubny nedávali. Ten odpor při otáčení bude mít na svědomí spíš "zatuhávající" třmen, nebo pístek. Když si to měnil tak jsi to vše pořádně vyčistil a vše chodilo zlehka? Když se ty brzdy dělají, tak je potřeba to opravdu udělat pořádně, ne to jen vyměnit. Nehřeje se Ti to levé kolo víc než pravé? To šetření brzd je taky cesta do pekel.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
V 18. 6. 2018 at 14:12, Vulcan163 napsal:

Cca předpůl rokem jsem vyměnil přední kotouče a zdálo se, že vibrace při brždění ustály. 

čauvec, mám podobný možná téměř stejný problém.  Já teda zatím nechal stočit kotouče a výsledek že mi divně brzdí jen pravé kolo. Mechanik si myslí že ten jeden kotouč mi špatně stočily a stále háže. Nechám ho stočit ještě jednou. Ty jsi měnil jen kotouče před tím půl rokem a vše pak cajk  ? 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...