Přejít na obsah

Zámek dveří - výměna mikrospínače


Akino

Doporučené příspěvky

Ahoj, podle návodu zde nalezeného jsem vyměnil mikrospínač v zámku řidičovo dveří u Octávie 1,9 TDi 2001 L&K, protože při otevření dveří málokdy rozsvítili stropní osvětlení. Když jsem mikrospínač vyměnil a zapojil celý zámek do dveří, tak jsem ho vyzkoušel tak, že jsem do zámku zacvakl šroubovák (tím jsem simuloval zavření dveří). Takto mikrospínač funguje na výbornou. Když ale dveře skutečně zavřu, tak stále signalizují, že jsou otevřená (svítí kontrolka a stropní osvětlení). Přijde mi to, jako by ven zámek byl nějak špatně vymezen. Zkoušel jsem to jakkoliv seřizovat a stále po zabouchnutí stejné. Když dveře zaklapnu, ale úplně nedobouchnu, tak vše zhasne. Jakmile je dobouchnu, zase se rozsvítí. Mám tedy opačný problém než většina uživatelů, kterým dveře po otevření nesignalizují.

Problém se zamykáním nemám, protože zamykám fyzicky klíčkem, protože ač mám dálku, tak po výměně baterií mi na klíčku stále svítí červená dioda a jakýkoliv pokus o párování nefunguje (druhý klíček nemám).

Odkaz ke komentáři

No vidíš, tohle je přesně rada, kterou jsem potřeboval. Respektive jiný úhel pohledu. To by mohlo odpovídat. Já stále žil v tom, že problém bude v zámku, tedy v tom kolečku (nebo co to je), které mačká na mikrospínač. Když je zámek zacvaknutý, tak stačí velice malý pohyb k tomu aby spínač zmáčkl - nezmáčkl.

Odkaz ke komentáři

To kolečko by muselo být vyditelně vydřené a to se asi nestane, protože je tvrdší než plast na mikrospínači. Podle mě to bude ta kabeláž...

Takže ji celou vytáhni ven ze dveří a zkontroluj popř. od konce (co prochází průchodkou dveří) odmotej takových 30cm té černé textilní izolace a zkontroluj samotné kabely jestli nejsou popraskané a zoxidované...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem se k tomu konečně dostal. Problém v kabelech nebyl. Problém byl v zámku a to ten, že mám rozdrbaný ten plast (nebo guma) co je do něj zabalen ten mechanismus, který se zacvakává do očka na kastli. Vyřešil jsem to tak, že jsem za 790,- Kč koupil komplet nový zámek (druhovýroba) a vše funguje jak má. Navíc u tohoto nového zámku je již nějaká něco jako ochrana mikrospínače v podobě nájezdového plíšku, tak snad to nějaký čas bude fungovat.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...