Přejít na obsah

Hodnoty vstřikovačů 1.9 PD


Darius

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

plánuji koupit Octavii 2 před fl. motor 1.9 TDI BJB. K prohlídce vozu mám zapůjčenou diagnostiku VAS 6061A, chtěl bych se zeptat, kde v diagnostice najdu naměřené hodnoty vstřikovačů, a zároveň zda někdo neví, jaké by tyto hodnoty měli být? +jaké odchylky jsou ještě v normě a co už je výrazně přes. V dílenské příručce jsem bohužel správně hodnoty vstřiků nenašel.

 

Všem děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Nebo vstřikovače ok ale horší tlaky,nebo chycená vačka, nebo cokoliv. Stav vstrikovače dokáže posoudit jedině zkušební stolice.To že jsou korekce mimo sice může značit že je vstrikovač špatný, ale jako jednu z mnoha možností. Ono na volnoběh můžou být ok a třeba v tahu může některý haprovat a tak.

Odkaz ke komentáři

Čemu bys nevěřil? Tomu že když bude jeden tlak ko tak že korekce nebudou rozhozené? Budou,ale nic to nevypovídá.Stav tlaků nebo vstřiků nebo vačky se nedá posoudit diagnostikou.Diagnostika napoví že je něco špatně, případně na kterém válci hledat chybu ale to je vše. Ojetá,ale opravdu ojetá vačka se dá poznat sluchem. Vstřiky jedině na stolici.Tlaky jedině tlakoměrem.

Jestli jedeš s někým kupovat auto tak ano koukni na korekce,přečti paměti závad, ale to je tak všechno co dokážeš. Pokud ty motory znáš tak dokážeš projevem při jízdě nebo poslechem poznat že není něco v pořádku,ale to by ses asi neptal jestli se dá stav vstřiků zjistit diagnostikou.

Odkaz ke komentáři

Myslím Odis dokáže na niektorých modeloch 1,9-2,0 EDC 16 urobiť test kompresie ale jeho výsledok sa odvíja od stavu vstrekovačov , ,ale to je iba teoretický udaj ktorý vobec nepovie pravdu o stave kompresie takto som to myslel, preto by som tomu neveril.Je mi jasné že kompresiu zmerám presne iba manometrom zas celkom debil nie som a sluch mám dobrý!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...