Přejít na obsah

špatný teplý start


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám Octavii II  1.9TDI PD 77KW bez PDF najeto přibližně 120 tis. Auto jsem zakoupil v roce 2007 jako roční vůz a tudíž jsou Km nestočené. 

Můj problém spočívá ve špatném teplém startu.  Jakmile motor ohřeji, tak nejde nastartovat. Při startu motor naskočí a má nepravidelný chod  (rány,škubání po několika vteřinách chcípne),

toto se děje několikrát po sobě než sešlápnu plyn. Po sešlápnutí plynu a nastartování, motor chytne z výfuku jdou saze(cítím špatně spálenou naftu). Diagnostika nepíše žádnou chybu, předvstřik postavený na 0 ( vyzkoušeno i na -3), seřízené vstřiky na 180 stupňů, nová baterka, startér v pořádku (měřil jsem otáčky), vyměnil jsem čidlo chladící kapaliny, vyčištěný turbo. Daný problém se postupem času zhoršuje, dříve to udělalo jednou za čas dneska už skoro pokaždé. Motor má dobrý studený starty a výkon. 

 

Odkaz ke komentáři
před 23 hodinami, košin napsal:

naloguj hodnoty vstříků, můžeš mít v háji těsnění a podfukujou a za tepla ti to dělá bordel,. hoď sem hodnoty z kanálu 013 v motoru

děkuji za radu  jakmile bude chvilka času hnedka to změřím a dám to sem. Jestli si vzpomínám dobře tak mám přibližně to samé co tu je na  fotce. Nějaký je v plusu a nějaký v mínusu. Jen otázka mám to měřit za tepla asi že. 

 

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zameril bych se na starter. Pri studenem motoru to nepoznas, protoze smes se vzniti diky zhavicim svickam,ale kdyz uz je ale motor zahraty, tak motor nezhavy, ale smes se vznecuje diky kompresnimu teplu, ktere vznikne pri startovani. Pokud je starter v horsim stavu, tak nema dostatecnou silu a nevyrobi potrebny kompresni tlak a tudis motor nenaskoci. 

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...