Přejít na obsah

Motor 81kw asv na 66kw agr


Doporučené příspěvky

Ahoj, nenašel jsem nic co by odpovědělo na moji otázku. Ta zní: Chci vyměnit 81kw motor za 66kw. Lze to? Bude to legální? Mám bouranou octavii 1.9tdi 66kw agr, r.v 98, najeto orig.157tis. a chctěl bych tento motor namontovat do octavie 1 s motorem 81kw asv, r.v.01. Lze to prosím? Díky za odpovědi, pokud to tady již někdo řešil, tak mě nasměrujte.

Odkaz ke komentáři

Tak mě řekněte, v čem je rozdíl, když motory jsou "stejné" ...? Slyšel jsem, že bych na úřadě musel ve velkým TP zažádat o výmaz motoru, a poté by motor AGR šel přehodit do modelu ASV. Samozřejmě v TP od ASV by se musely také zapsat změny...Prý se motor bere už jako náhradní díl. No nevím co je na tom pravdy. Zkusím se poptat na odboru dopravy.

Odkaz ke komentáři

Normálně motor vyměn kus za kus, nedělal bych si z toho zbytečně hlavu! Napohled jsou stejný, jen kryt rozvodů dej z ASV kvůli štítku (pokud tam je) a ještě prohoď vstřiky. Sám mám místo ASV daný ALH, absolvovaný už tři STK a nikdy jsem kvůli tomu nebyl ve stresu ;)

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Motor muzes vymenit i za jiny typ motoru a legalne. Ale musis se zeptat výrobce vozidla, zda to umozni - tdi za tdi asi nebude problem a pokud ano, musis na dopravni inspektorat, zazadat o prestavbu(oni si overi u vyrobce, jestli je to mozne a pokud ano muzes prestavovat).

Po prestavbe musis na STK a pokud to bude v poradku, dostanes zapis do velkeho TP.

Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

Varianta č. 1:

že bych vzal vstřiky, a turbo z asv a namontoval na motor agr. Na agru by zůstalo pouze vstřikovací čerpadlo. Jde mi o to, že na agr motoru je nalítáno 157tis.km,  vím 100% původ a je nádherně zajetej a má krásnej chod. Ale ted co dál??? Když to takhle fyzicky přehodím, co nastavit, popř.vyměnit dále?

Varianta č. 2:

že bych vzal komplet motor agr s ničím se "nesral" a namontoval ho místo asv. Ale jak dál abych motor zprovozil a vše fungovalo...??

Poradte prosím...díky za názory. Allex

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...