Přejít na obsah

Při pravém blinkru bliká i kontrolka levého blinkru a tempomatu


Doporučené příspěvky

Pánové, setkali jste se s tím, že na octávce 2, r.v. 2009 při otočení klíčku do první polohy svítí kontrolka levého blinkru? Po nastartování motoru a spuštění pravého blinkru bliká vedle pravé kontrolky blinkru i levá kontrolka a kontrolka tempomatu. Při suchém počasí se to chovalo standardně, při deštivém se to projeví. Čím větší vlhko, tím více žhne. Kontakty které jsem měl v dosahu prostříknuté kontaktorem.

Máte typ kterým směrem se zaměřit?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pánové, jeden poznatek co jsem učinil. Tato vada se přestane projevovat poté, co jsem vyjel nádrž a rozsvítila se mi žlutá kontrolka nedostatku paliva. Po dotankováni doplna se vada znovu neprojevila. Při jízdě v noci levá kontrolka problikává s pravou jen velmi jemně. Kdo o ní neví, nevšimne si toho. V palubce je nějaký šotek a rozsvícené kontrolky se vzájemně ovlivňují. Teď ještě vysledovat, co tu vadu spouští.  To jak jsem zmiňoval vlhkost spouští a suché počasí odstraňuje, mohla být jen náhoda, kdy jsem si odstranění závady nespojil s kontrolkou nedostatku paliva. 

Taky si vzpomínám, že kromě vlhkého počasí které problém ovlivňuje, si v autě hrála malá dcerka. Mačkala co ji napadlo. Mimo jiné tlačítko pro výstražné blinkry a také s pákou blinkrů si hrála. Takže jestli to nespustila nějaká kombinace. Ale teď jen přemýšlím nahlas. Zkoušet to můžu zítra. 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Problém vyřešen.

Příčina byla nakonec úplně v něčem jiném než by člověk kdy předpokládal. Na netu se řešily věci jako vadná palubovka, kterou je třeba vyměnit, tlačítko (červený trojúhelník) výstražných blinkrů, vadná páka blinkrů,... všechno vedle jak ta jedle.

Konkrétně byl u mě problém ve vadném 3. brzdovém světle. Aniž bych to původně dával do souvislosti, při delším stání na brzdě se mi někdy rozsvěcela kontrolka spálené žárovky. Po vypnutí motoru a opětovném startu kontrolka nesvítila. Až opět do dalšího držení brzdy. Když jsem ověřoval světla, vše bylo na první pohled OK. To třetí brzdové světlo však fungovalo sporadicky - akorát jsem si toho hned nevšiml, když přestalo fungovat. Po jeho výměně nejen že se přestala rozsvěcet kontrolka spálené žárovky, ale především, přestaly blbnout kontrolky blinkrů. Koho by to kdy napadlo, jak spolu souvisí na první pohled naprosto nesouvisející věci. Jinak v servise říkali, že ta třetí brzdová světla mění docela dost v porovnání s čímkoliv ostatním.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...