Přejít na obsah

Ukradený Columbus, aneb čím ho nahradit?


Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek Oktávkáři.

Vloni v pátek 13.10.2017 mě potkalo krásné ranní překvápko, když mi v Havířově na Tolstého ulici někdo vybral columbusa a ještě měl tu drzost, že za sebou zamkl...Pojistku na audio sem měl v havarijku, no je jen na 50k a podmínka opravy je pouze v autorizovaném/smluvním servise...Šel sem teda do autorizáku Auto Toman v Havířově a borec mi řekl, že tento ''super'' přístroj maj v ceníku za 69k + práce...Kolem a kolem si řekl o 80k s kabeláží (kterou mám nepoškozenou). Moje spoluúčast je 5k, tzn 45 by dala pojišťvna a zbytek já...

První dotaz: Je na Ostravsku (popř. poblíž do 200km) někdo, kdo má smlouvu s kooperativou a columbusa by mi nainstaloval, aby se do 50k vlezl aj materiál, aj práce??? (rád sypnu něco do kapsy, hlavně ať to platí pojišťovna).  - Mám oktávu II Fl rs, columbus byl tuším diodově podsvícený RNS510. Přes pojišťovnu mám vše potřebné vyřízené, doklady od PČR o odložení případu na neurčito taky, jen mi chybí faktura za opravu, aby to proplatili.

Když dotaz č.1 bude bez odezvy, tak dotaz č.2: Mám v autě origo audiosystém škoda + příplatkové repro ve dveřích (sound system). Většina čínských napodobenin columbusu má ale pouze 4x42 nebo 4x50w atp...Já těch repráků mám ale o dost více. Když sem se ptal přímo ve škodovce, jaký to má výkon, nikdo mi to nebyl schopen zodpovědět. Tudíž se chci zeptat, když bych koupil nějakou tu napodobeninu, jak zapojím repro, aby mělo ten stejný výkon jako když hrálo přes columbus? Budou pasovat koncovky na ty origo káble co mám v palubovce?

Už mě moc nebaví poslouchat hudbu z mobilu, když vím jak skvěle to repro hraje, ale sám si moc poradit neumím, v elektro sem se nikdy nevyznal. Budu rád za jakýkoliv tip jak to vyřešit, aby mi zas auto hrálo a neměl sem tam díru jak do pr****

Díky, Eros z Havířova

Oktava zátiší.jpg

káble columbus.jpg

Odkaz ke komentáři

ad 2) pokud máš originál Sound systém, tak k tomu čínské autorádio (ale ani jakékoli jiné neorigináílní, i nečínské) jen tak nepřipojíš. Sound systém má totiž separátní zesilovač pod sedačkou řidiče, z Columbusu jde signál nejdřív do zesíku, a pak teprv k reprákům.

Tzn, pokud by jsi chtěl neoriginální rádio, musel bys kompletně překopat kabeláž ke všem reproduktorům. Jak bys řešil výhybky?

Odkaz ke komentáři

Díky za objasnění, jak je to se zesilovačem. Já jsem si říkal, kde má asi tolik beden zesák...že je pod sedadlem mě fakt nenapadlo. Hold budu muset koupit nějakou tu čorku a doufat, že mi to zas za pár měsíců nevyberou...Je to děs...ten přístroj skoro nic neumí, ale v ceníku škodovky je furt za 69 000kč...směšné, kolik za to chcou a proto se to furt tak krade.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...